Tue. Sep 27th, 2022

Jacob De Geer Barn /\ Jacob Louis De Geer, ibland bara känd som De Geer, är en framgångsrik affärsman och entreprenör från Sverige. Izettle, en betalningsfirma, startades av honom 2010, och han fungerar för närvarande som företagets VD.

Jacob De Geer Barn
Jacob De Geer Barn

Carl De Geer arbetade som bankman och hans fru Christina var lärare. De Geer är deras son. Han tillbringade sin barndom på Stora Vasby slott,

som han senare efterträdde sina föräldrar i att driva efter att de gått bort. Han är medlem av den berömda familjen De Geer och är, som ett resultat, en ättling till Louis De Geer.

Jacob de Geer har en tanke i saken. Det är möjligt att detta är hans största verk hittills. Han har åtminstone varit framgångsrik med mindre briljanta planer tidigare.

Enligt honom finns det egentligen bara en fråga att oroa sig över, och det är det faktum att han redan har försäkrat sin fru att han inte kommer att gå igenom det.

När han får sina idéer kan han vara så väldigt motbjudande. Aldrig hemma, alltid uppslukad av jobbet och upptagen av tankar. Från och med nu skulle vi inte ha fler idéer.

Det finns tre nya verksamheter, räcker inte det? Trots detta hamnar Jacob på väg upp till en man han aldrig sett förut på en okänd adress i Stockholm.

För vad är det som hindrar honom från att prata om det med någon som delar hans åsikt? Bara lite småprat kan vara roligt, tycker du inte? För att ha lite kul, låt oss stöta mot varandra och tänka på något fuktigt mellan två affärsmän.

Jacob fick veta om individen, som heter Magnus Nilsson, genom sin mor. Hans mamma åt just middag med individen och berättade för Jacob att individen inte hade mycket att göra för honom just då.

Han sitter för närvarande i många företags styrelser efter att tidigare ha sålt sina företag. Ungefär som Jacob själv.

Dörren öppnas av en kille som är 55 år och presenterar sig som Magnus Nilsson innan han leder besökaren till hans kontor.

Innan Jacob hade en chans att beskriva sin sida av historien, svarar den andra personen: “Bara en sak till innan vi börjar, inga idéer nu.”

Jag har gjort ett åtagande gentemot min fru.” Jacob svarar: “Inga problem, jag har lovat min fru också,” och börjar omedelbart processen att begreppsbilda vad som så småningom skulle bli Izettle.

1999 tog de Geer en position på TradeDoubler, en digital marknadsföringsverksamhet som grundades av Martin Lorentzon, och blev företagets första medarbetare.

Som en del av sitt arbete i denna roll fick de Geer en möjlighet att gå med i TradeDoubler-teamet, och han bestämde sig för att ta det.

Efter att han lämnade TradeDoubler 2007, etablerade de Geer medieföretaget Tre Kronor samt webbplatsen Ameibo, som mest används för filmdelning. År 2010 var året då han bröt alla relationer med båda företagen.

De Geer var en av personerna som hjälpte till med etableringen av den finansiella teknikverksamheten Zettle år 2010.

Zettle skapar såväl mjukvara som kortläsare som kan skanna mikrochips för användning på mobila enheter.

Efter att ha sett sin före detta fru, en importör av solglasögon, lida förlust av affärer på en mässa på grund av att hon inte kunde ta emot kreditkortsbetalningar från konsumenter,

kom idén till Zettle till honom i det ögonblicket. Eftersom de hade skilt sig kunde hans före detta fru inte ta emot kreditkortsbetalningar från kunder.

Under 2018 betalade PayPal ut totalt 2,2 miljarder dollar för att köpa Zettle från dess tidigare ägare, de Geer.

De Geer tjänstgör fortfarande i sin roll som verkställande direktör för Zettle vid företagets huvudkontor i Stockholm, som ligger i Sverige.

Jacob De Geer Barn
Jacob De Geer Barn

Jacob de Geer ger dig några rekommendationer att fundera över. Det är mycket möjligt att han har sparat sitt största verk till sist.

Åtminstone tidigare har han haft en viss framgång med idéer som inte var särskilt anmärkningsvärda. Enligt honom är .

det enda verkliga hindret som måste passeras löftet som han gav till sin fru att han inte skulle gå igenom det. Han tror att det här kommer att bli den svåraste delen av situationen.

Omedvetet hade Jacobs dåvarande fru, som var en egen företagare vid den tiden, en roll i utformningen av detta system.

Efter att ha kommit tillbaka till sitt hus efter att ha deltagit i en mässa, påpekade innehavaren av ett företag som säljer läsglasögon att om hon bara kunde ta emot betalningar med kreditkort skulle hon göra det.

Hon skulle ha gjort ytterligare femtio procent mer försäljning av glasögon. Men kostnaden för att köpa en kreditkortsterminal gjorde alternativet omöjligt.

I Jacobs ögon var frågan i fråga sedan länge löst tack vare någon annans insatser. Han letade överallt, men han kom upp tomhänt i sin jakt.

Trots att småföretagen stod för 30–40 procent av BNP i varje område är de underrepresenterade. Denna plats gav en fantastisk möjlighet för kommersiell verksamhet. Om du

vill slippa de olägenheter som är förknippade med att göra betalningar med kreditkort bör du använda din mobiltelefon istället för en traditionell kortläsare.

Under mottagningen kommer var och en av Izettes sex generationer kortläsare utrustade med glaskupoler att visas för deltagarna i evenemanget.

Jacob de Geer, företagets skapare och en riskfinansiär, interagerar med dem regelbundet i sin roll på Izettle.

Det är mycket uppenbart att huvudmålet med Izettle är att eliminera besväret som är förknippat med kortbetalningar och förvandla en mobiltelefon till en bankomat.

Vi upprätthåller vårt åtagande att förenkla användningen av kreditkort för betalning.

Enligt Jacob de Geer är vår organisations nuvarande mål att hjälpa småföretag att öka sin försäljning genom att förse tegelväxter med olika instrument.

Enligt byrån utgör kortläsare tillverkade av Izettle för närvarande mer än hälften av alla de som säljs i Sverige.

Jacob de Geer kunde få ett tredje barn och bli skild medan Izettle fortfarande levde, och hans liv har varit allt från okomplicerat sedan den tiden.

Jacob De Geer, som också förvaltar familjegården Stora Wasby slott, har sannolikt inte blivit uppmärksammad främst för sin humor enbart de senaste åren till följd av sina prestationer. Men snarare som en flitig vd för ett fintechföretag.

Izettle, ett företag som hanterar betalningar, grundades av honom för elva år sedan, och han har sedan dess utvecklat verksamheten till ett världsomspännande fenomen.

Efter att ha startat företaget sju år tidigare lyckades han och hans medgrundare Magnus Nilsson sälja det till den amerikanska betalningsjätten Paypal för en summa av 19 miljarder svenska kronor.

Jacob de Geer var en del av förhandlingsprocessen. När nya ägare tar över ett företag är det vanligt att de uttrycker en önskan om att behålla företagets kärnanställda ombord i åtminstone några år till.

Men nu när tiden nästan är över har Jacob De Geer börjat oroa sig för de kommande åren.

“Min mandatperiod som VD för Izettle upphörde i slutet av juni, och från och med det datumet har jag börjat avveckla mitt deltagande i företaget.

Dessutom närmar sig mitt uppdrag på PayPal sitt slut, och jag känner att det är dags för mig att gå vidare till andra saker”, sa han med Breakit.

Jacob De Geer Barn
Jacob De Geer Barn

By sehzuka