Sun. Oct 2nd, 2022

Ivan Turina Död /\ Ivan Turina var en fotbollsspelare från Kroatien som spelade målvaktspositionen på både professionell och internationell nivå inom sporten.

Ivan Turina Död
Ivan Turina Död

1998 började Turina sin professionella karriär med ungdomslaget som han växt upp och spelade för, Dinamo Zagreb.

Innan han blev en permanent medlem i den första truppen 2003 spelade han för Kroatien Sesvete, Kamen Ingrad och Osijek på låneperioder.

Under säsongen 2005–2006, den där Dinamo Zagreb vann sin första ligatitel under de två föregående åren, var han Dinamo Zagrebs första målvakt.

Han behöll sitt konsekventa spelschema under de tidiga stadierna av följande säsong. Turina ersattes så småningom .

i startuppställningen av Filip Lonari efter att Dinamo Zagreb slogs ut ur UEFA-cupen av AJ Auxerre i första omgången med en förlust med en sammanlagd poäng på 5–2.

När det franska laget tog en ledning med 1–0 i den första omgången i Zagreb, dömdes han för att ha låtit ett skott på lång håll av Ireneusz Jele glida mellan händerna.

Händelsen inträffade när den franska sidan ledde. Efter att ha genomfört förvärvet av den tyske målvakten Georg Koch sommaren 2007 tog.

Turina beslutet att skriva på med det grekiska laget Skoda Xanthi. Han stannade hos dem i en säsong innan han gick vidare för att spela för den polska klubben Lech Pozna.

I morse vid 06-tiden ringde Johan Seguis telefon, och det var en granne till Ivan Turina som ringde.

AIK:s ordförande informerades då om det förödande beskedet.

Enligt Segui, “jag insåg direkt att det inte var en vanlig telefontid.”

Vid 7:23-tiden i morse fick polisen kännedom om dödsfallet till följd av larm från SOS och en patrull skickades till Ivan Turinas lägenhet, som var den plats där en granne skulle mötas.

Enligt Patrik Nuss, biträdande stationsbefäl vid polisstationen i Västerorts, finns det inga misstankar om brottslighet gällande Ivan Turinas död; jag kan dock bekräfta att han har gått bort.

Enligt polisen finns det tillräckliga bevis för att dra slutsatsen att det rörde sig om sjukdom.

Ivan Turina har en historia av att ha en hjärtavvikelse, vilket har bekräftats av både AIK:s ordförande Johan Segui och läkaren för laget, Karol Zyto.

En obduktion är det bästa sättet att ta reda på vad som orsakade någons bortgång.

Under hela förmiddagen erbjöd Segui sitt stöd till Turinas familj genom att vara närvarande i deras lägenhet i Solna.

AIK har ett kristeam i Karlberg för att stötta spelarna i klubben, och ytterligare ett kristeam är stationerat på familjehemmet Turina i Solna för att bistå dem på alla sätt de behöver det. Daniel Majstorovic, en annan spelare, är för närvarande på plats där.

Ivan Turina Död
Ivan Turina Död

Enligt Johan Segui bleknar hans “helvetes temorgon” i jämförelse med “helvetes temorgonen” som familjen Turina upplevde.

Ivan Turina, målvakten för AIK, gick fridfullt bort i sömnen under våren förra året på grund av en ärftlig hjärtsjukdom. Resultatet av obduktionen bekräftar detta.

AIK-målvakten Ivan Turinas bortgång kan hänföras till naturliga orsaker, enligt rättsmedicinsk analys. Slutsatsen dras från den slutliga obduktionsrapporten.

Den 2 maj gick Turina bort medan han sov, och den första obduktionen kunde inte ge några förklaringar till varför han gick bort.

Nu när utredningen är klar har en rättsgenetisk och rättskemisk analys gjorts i Linköping. Det var tydligt att Turina hade en genetisk mutation som gått i arv från hennes familj.

Det var kopplat till ett tillstånd som påverkar hjärtmuskeln som kan resultera i oregelbundna hjärtslag, vilket sedan kan leda till en oväntad död. På AIK:s hemsida skriver doktor Karol Zyto, som också är medlem i klubben.

Efter Turinas oförutsedda avgång rapporterar Wesstrom att AIK-lägret nu går vidare med nödvändiga sorgeaktiviteter.

AIK har också ständig kontakt med Turinas fru, som just nu bär på deras barn.Det är bestämt att vi ska prata med spelarna på morgonen, säger han.

AIKs tränare, Andreas Alm, har besökt lägenheten och pratat med Ivans familj där. Hans sambo, samt hans tvillingbarn.

Gabriella Blomback, som är kommunikationsansvarig på AIK, säger att orsaken till dödsfallet inte är upptäckt i sin fulla omfattning ännu:

Någon som bodde i området ringde upp oss och presenterade sig. Den första personen som gick upp på morgonen var faktiskt hans fru, som hade utlöst larmet. Enligt vad hon har berättat dog han plötsligt medan han sov.

Han har aldrig upplevt några problem med sitt hjärta. I höstas genomförde vi tester av det här slaget.

Å andra sidan tolkas Turinas sjukdomshistoria annorlunda av Johan Segui, AIK:s ordförande.

Trots att han föddes med en medfödd hjärtavvikelse har han bedömts vara vid god hälsa. Med undantag för hans senaste skada på låret var han det

Ivan Turina Död

vid utmärkt hälsa. Segui sa till Expressen TV att vid det här laget kan vi bara vänta och se vad som händer.

Enligt Segui är klubben i ett tillstånd av chock.

Du kan helt enkelt inte gå vidare från något av detta slag. Det blir ingen träning idag då deltagandet är helt upp till spelarna.

Det som faktiskt hände var att hans fru vaknade klockan två på natten av att han hade problem med att andas, men hon misstog det för att han snarkade mer än vanligt.

För, som är vanligt i familjer, knuffade hon honom och somnade sedan om. Du kan föreställa dig resultatet av detta.

När hon äntligen slår upp ögonen vid sjutiden har han redan gått bort. Enligt lagläkaren, Karol Zyta, gick han bort någonstans mellan två och sju års ålder.

När jag träffade honom vid halv nio på kvällen visade han symtom som tydde på att han varit död i minst tre eller fyra timmar. Han såg ut som ett lik och var stel. Det är troligt att han gick bort vid halv tretiden.

Ivan Turina, AIKs målvakt, gick oväntat bort och orsaken till hans bortgång är fortfarande ett mysterium.

Man hoppas att en obduktion kan kasta lite ljus över mysteriet om hur en fullt frisk 32-årig man kunde gå bort i sömnen. Det är omöjligt att förutse när det kommer att inträffa.

Jag är inte säker, med tanke på hur vi är i Sverige. Ibland tar det två veckor och andra gånger bara två dagar, men fram till dess har vi ingen aning om vad som händer. Enligt Karol Zytas observationer och fynd tar processen vanligtvis några dagar.

Dödsorsaken fastställdes vara en förändring i en gen som orsakade problem i hjärtats rytm, vilket i sin tur ledde till att patienten oväntat gick bort.

Den tidigare obduktionen kunde inte fastställa detta, därför beslutade myndigheterna att genomföra ytterligare forskning i fallet.

Turina flyttade till Dinamo Zagreb 2010 efter att ha värvats av klubben. Han var med i AIK-laget som deltog i 65 allsvenska matcher och nästan omedelbart vann fansens hjärtan.

I 26 tävlingar för laget tillät han inte ett enda mål mot. Detta nya avtal med AIK tecknades i februari och gäller till 2016. Turina har tävlat för Kroatien i 11 olika landskamper, inklusive en match på A-nivå och tio på U21-nivå.

Ivan nämnde att han tidigare hade kämpat med ett tillstånd som involverade en av hans hjärtklaffar när han först anlände till AIK. Enligt AIK:s läkare,

klubbläkaren Karol Zyto, har alla hjärtundersökningar som vanligtvis görs utförts på honom och resultatet visade att han var fullt kapabel att träna och spela.

Ivan Turina Död
Ivan Turina Död

Men vi vet inte vad som orsakade hans död; det är möjligt att det inte hade något med hjärtat att göra alls. Vi ska ta reda på det till slut. Ivan dog hemma i sängen.

By sehzuka