Tue. Oct 4th, 2022

Hur Lång är Ulf Kristofferson /\ Ulf Kristofferson är en välkänd journalist och romanförfattare i Sverige. Han är född i Kungsbacka som ligger i Hallands län. Han bidrar till TV4Nyheterna som både politisk reporter och förståsigpåare i sitt dagliga arbete.

Hur Lång är Ulf Kristofferson
Hur Lång är Ulf Kristofferson

Ulf Kristofferson började sin karriär som journalist i Göteborg 1980 och 1981 efter att ha avslutat sina studier i journalistik vid Göteborgs universitet.

Han arbetade som reporter på Radio Göteborg och Ekot, Sveriges Radio i Göteborg.

I början av 1980-talet arbetade han även som frilansjournalist för Reflex Reportage och som reporter för kultur- och samhällsshowen Efter tta som producerades av SR i Göteborg. Båda dessa program sändes i Göteborg.

Hans första anställning inom tv var med SVT:s regionala program Nordnytt i Ume åren 1985-1987. Kristofferson jobbade där.

1988 flyttade han till Stockholm och började arbeta på SR Ekots centralredaktion. Där var han både reporter och programledare.

1990 anställdes han från Ekot för att bli programledare och redaktör för ett nystartat program sent på kvällen på SVT:s Reportage.

Då jobbade han på SVT. Dessutom var Kristofferson programledare för huvudsändningen av Rapport varje kväll klockan 19.30.

TV3 sökte upp Ulf Kristofferson 1992 för att tillsammans med Stina Dabrowski vara värd för deras helt nya program, Halv 8. TV3 valde ut Kristofferson för rollen.

Därefter arbetade han som programledare för SR:s aktualitetsprogram Direkt i P1 och på Radio Stockholm, där han var programledare och kanalproducent för 103,3.

Båda dessa positioner var i P1-tidluckan. Kris Kristofferson var 1994 producent och redaktionssekreterare på Storstadsradion, som var Sveriges första kommersiella radiostation.

Där ansvarade han för en daglig nyhetstidning tillsammans med Staffan Dopping. Kristofferson var en del av debuten av kommersiell radio i Sverige.

Hur Lång är Ulf Kristofferson

Sedan årsskiftet 1995 har Kristofferson varit reporter och expert på TV4, där han har arbetat sedan den dagen.

Det ägs av Lundin och har kopplingar till den stora gasproducenten Gazprom i Ryssland. Så fort Bildt lyssnade på Kristoffersons förfrågningar blev han irriterad över sättet som de framställdes.

Dagen efter, under en presskonferens, förde Bildt samtalet med reportrarna om förslagen. Några veckor senare avslöjade Kristofferson att

Carl Bildt brutit mot kraven genom att inte deklarera alla sina tillgångar i det amerikanska värdepappersbolaget Legg Mason. Denna information lämnades av Kristofferson.

TV4:s uttalanden avfärdades först som falska, men sedan medgav Bildt att de var korrekta. För första gången på ett decennium, enligt Ingvar Hedlund på Expressen, “gör Carl Bildt en pudel”. Detta uttalande gjordes.

Den femte punkten på listan är ett bra ställe att börja. Efter att ha genomfört en utredning avkunnade riksdagens konstitutionsutskott en dom mot Carl Bildt för att han inte avslöjat hela sitt optionsinnehav i Legg Mason, vilket han hade.

Efter att partiledaren för Sverigedemokraterna, Jimmie Okesson, hänvisade till att han använde epitetet “rövhål” i november 2010, hamnade han i nyheterna av alla felaktiga skäl. Det gör sex av de sju möjliga.

Vid kalenderårsskiftet 2005-2006 tog Kristofferson tjänstledigt från sin tjänst på TV4 för att ägna det kommande halvåret åt att skriva en bok om Moderaternas ledare Fredrik Reinfeldt.

Boken “Fredrik Reinfeldt – i huvudrollen”, som släpptes av Bonnier Fakta i april 2006, väckte intresse från såväl svenska medier som media från andra länder.

Den färska biografin om Reinfeldt skriven av Ulf Kristofferson, en erfaren tv-reporter, gjorde mycket för att informera svenskar, enligt vad som skrevs i The Economist under rubriken “Reinfeldt förklarade”.

Express lyfte fram boken på många ställen under hela publikationen, inklusive broschyren, tidningens förstasida och andra insidersidor.

Informationen som presenteras i boken användes som grund för en mer djupgående exposé om Fredrik Reinfeldt som sändes i TV4.

Kommentaren ska ha kommit som en del av dokumentären Sverigedemokraterna: Vägen till riksdagen, som visades i SVT och Rapport den 11 november 2010.

Efter presskonferensen för Sverigedemokraternas valmanifest filmade SVT-teamet en dialog som ägde rum mellan Kesson och en av hans arbetare.

Hur Lång är Ulf Kristofferson
Hur Lång är Ulf Kristofferson

Detta utbyte ingick i dokumentären. Idioter att när de ställer sig upp och beter sig som om de är rent otrevliga så måste han bli tillrättavisad av någon för att “han behöver bli tillsagd”.

By sehzuka