Tue. Oct 4th, 2022

Hur Gammal är Titti Sjöblom /\ Titti Sigrid Popmusik är Renée Eliasson Sjobloms favoritgenre att framföra.

Hur Gammal är Titti Sjöblom
Hur Gammal är Titti Sjöblom

Hennes mamma, sångerskan Alice Babs, och hennes pappa, regissören Nils Ivar Sjoblom, är hennes föräldrar.

Hon gick in i Melodifestivalen 1974 med låten “Froken Ur-song”, som till slut gav henne en fjärde plats. Under mitten av 1970-talet stod Charlie Norman och Lennie Norman för hennes allra första middagsföreställningar och folkparksexkursioner.

Sångerskan Titti Sjoblom, 72, hade sin teaterdebut i mycket tidig ålder. Hon hade bara fyllt två år när hon började sjunga tillsammans med sin mamma. De var i radio och tv, och de släppte till och med inspelningar.

Minnen fungerar som den främsta inspirationen till Ekerlids självbiografi, “Född i rampljuset”, som släpptes av Ekerlids förlag.

Efter händelsen gick hon tillbaka och undersökte detaljerna i fakta. Början på Titti Sjobloms berättelse börjar när hon var liten.

Hon berättar om hur hela familjen åkte på turné med en allmän buss som hade utformats speciellt för ändamålet, men hon skriver också om hur hon grät sig själv i sömn av sorgkänslor när Alice Babs var på sin resa ensam.

Titti, tillsammans med sina bröder Lasse och Lilleba, söktes vanligtvis upp av Nils Ivar Sjobloms pappa, som var den primära vårdgivaren för familjen. Flickan kallar sin pappa “världens första hemförälder”, vilket är hur hon definierar honom.

Titti Sjoblom avslöjar att hon alltid har haft en passion för att skriva och att ett av hennes mål har varit att ge ut sina verk.

Musiken har dock prioriterats över allt annat. Hon såg möjligheten som coronaepidemin gav, som stoppade all aktivitet och gav henne tid att reflektera över sitt spännande liv och skriva en bok om det.

Hon förklarar, “Jag hade en idé om att inte gå igenom alla dagböcker och almanackor, utan snarare att plocka upp minnen som dök upp ett efter ett, liknande en samling noveller.”

När sångerskan Titti Sjoblom gör ett mellanlandning i sin lilla övernattningslägenhet i Vasastan i Stockholm under sensommaren har temperaturen ännu inte svalnat särskilt mycket.

Hur Gammal är Titti Sjöblom

Hon har precis kommit till Ullanger från Göteborg där hon och maken Ehrling Eliasson har uppträtt och om några timmar fortsätter de resan till Ullanger.

– Vi har ett litet hem i Stockholm och ett stort i Ullnger, som är perfekta utgångspunkter för konserter i både Malardalen och Höga Kusten och norrut, säger Titti, som beskriver huset.

i Ullnger som en oas av lugnt att längta hem. . – Konserter i Malardalen och Höga Kusten och norrut är perfekta utgångspunkter för oss, säger Titti.

Medan vår mamma var på resande fot fanns pappa alltid där för alla oss barn. Han tog hand om hushållet och ansåg att det var naturligt att mamman ägnade sig åt sitt jobb.

Han var kanske en av de första papporna som stannade hemma och tog hand om sin familj. Han höll tungan av hänsyn till henne och hade aldrig någon förbittring.

När hon var hemma ägnade vår mamma all sin uppmärksamhet och tillgivenhet åt de fyra barnen i huset. Även om jag såklart saknade mamma när hon var borta på jobbet var uppväxten .

i villan i Solsidan trygg, mina föräldrar älskade och respekterade varandra och jag kände mig bekräftad och sedd, säger .

Titti som gärna umgicks med sin mamma när tillfälle ges och som redan som tvååring sjöng med klar röst. Så att växa upp i villan i Solsidan var tryggt, mina föräldrar älskade och respekterade varandra och jag kände mig sedd.

Det gick inte längre att samla stora sammankomster i Sverige sedan covid-19 gjorde sin väg över landet. Titti tog beslutet att använda den obetalda ledigheten för att arbeta med sina memoarer,

som hon hade tänkt skriva i många år men aldrig riktigt haft tid att göra det eftersom hon alltid var så upptagen med annat.

Istället för att lägga sig ner och gråta över den förlorade inkomsten använde Titti tiden till att arbeta med sina memoarer.

Hon började sin dag med en kopp kaffe, som hon brukade, och gick sedan direkt till datorn, där hon låste upp minneslåsen och lät fingrarna gå fritt över tangentbordet.

Jag blev verkligen förvånad över hur trevlig processen att skriva det var. Jag bestämde mig för att skriva en bok för att jag ville dela .

med mig av alla spännande upplevelser jag hade och de intressanta personerna jag stötte på på mina resor.

Utöver detta ville jag ge en tidsreseupplevelse inom den ständigt föränderliga musikbranschen. Titti förklarar, “

Jag minns hur det var att stå i en musikstudio och sjunga vid en tidpunkt då det inte gick att spela in men alla låtarna spelades in i ett enda skott.”

Hur Gammal är Titti Sjöblom
Hur Gammal är Titti Sjöblom

“Jag minns hur det var att stå i en musikstudio och sjunga i en tid då det inte gick att spela in men alla låtarna var

By sehzuka