Tue. Oct 4th, 2022
Hur Gammal är Robert Aschberg
Hur Gammal är Robert Aschberg

Hur Gammal är Robert Aschberg /\Robert Aschberg är 70 år idag.Nu spelar jubilararen ut hur Jan Stenbeck övertygade honom att byta till TV3, vad som låg bakom det där stora avslöjandet och hur mycket hatt och hett han kan förvänta sig att bära.

Andra TV3-program som Aschberg lett är Ikväll: Robert Aschberg, Aschberg, Aschbergs värld, Aschberg fredag, Aschbergs uppesittarkväll, Baren, Insider, och Club Goa.

Aschberg har engagerat sig politiskt i invandringsdebatten de senaste åren. I Expressen har han uppmanat läsarna att inte rösta på Sverigedemokraterna eftersom “en röst på SD är en röst på brottslingar.” Expo är en tidning som tar upp ämnen som rasism och homofobi, och Robert Aschberg är chefredaktör.

Enligt Aschberg lanserades Expo “för att sätta stopp för våld och antidemokratiska krafter”. Han har också fått ett stipendium från stiftelsen Artists Against Nazis för sitt arbete med invasionsfrågan.

Aschberg är aktivt engagerad i Sjöräddningssällskapet. Han har också samlat på sig en samling tavlorer med den klassiska fiskargubbe med pipa och sydväst motiv, som han har sålt i vinstsyfte till förmån för Sjöräddningssällskapet.

Efter en rad banbrytande tv-reportage om människor som ägde övernaturliga förmågor utsågs han till årets folkbildare av Svenska förbundet för vetenskap och utbildning.

För många människor i vattnet. De finns vanligtvis antingen vid havsnivån eller högt upp på land. Han är yrkesmässig slaktare. När han ringer brukar han säga något i stil med “Jag sitter mitt på vägen med motorn slut på bensin.”

Det här får mig alltid att skratta, och det är oftast inte på ett bra sätt. Jag har alltid sagt till honom, “du kan lika gärna servera det och det,” men han säger alltid, “det är inte nödvändigt.” Aschberg vann det enorma journalistpriset i kategorin TV 1991. Vinsten delade han med Stina Dabrowski.

Andra TV3-program som Aschberg lett är Ikväll: Robert Aschberg, Aschberg, Aschbergs värld, Aschberg fredag, Aschbergs uppesittarkväll, Baren, Insider, och Club Goa.

Aschberg var med i P sp re t y 2008. Tillsammans med Camilla Lundberg tävlade han och besegrade Tina Ahlin och Marcus Birro i en tennismatch. 2009 hedrades han med tv-priset Kristallens hederspris för bästa sociala program.

Vintern 2010 arbetade Aschberg som huvudprogrammerare för Robban på den finska tv-kanalen FST5, där han undersökte finlandssvenskhet från en mängd olika tematiska vinklar.

Eftersom Robert Aschbergs pappa var gästforskare kom han hem från USA, där han studerat, när han var liten. Det faktum att han blev utstött från skolan när han försökte knoga och slicka sig på näsan är troligen anledningen till att han lämnade USA.

I Sverige gick han med i Bromma FNL-gruppen under gymnasietiden (tillsammans med bland andra Stina Dabrowski).

Tillsammans med Gert Fylking åkte han sommaren 2009 190 mil från Ystad till Haparanda för att samla in pengar till Cancerfondens kamp mot prostatacancer. Längs vägen besökte de ett antal platser, bland annat Kolmrdens djurpark.

Aschberg deltog i 2008 års P sp ret. Tillsammans tävlade han och Camilla Lundberg mot Tina Ahlin och Marcus Birro och de gick som segrare. 2009 belönades han med Kristallen hederspris för bästa sociala program i svensk tv.

Hösten 2010 arbetade Aschberg som huvudprogrammerare för Robban på den finska tv-kanalen FST5, där han undersökte finlandssvenskhet från en mängd olika tematiska vinklar.

Det tog två timmar att sända hela programmet.

Hur Gammal är Robert Aschberg
Hur Gammal är Robert Aschberg

Från och med april 2011 hade Aschberg ett dagligt program på MTG Radios pratstation Radio 1. Radiogalan 2013 belönade programmet med Stora radiopriset för årets underhållning.

2014 var Aschberg medlem av Talang-juryn för programmets sista säsong på TV3.

Det är uppenbart att jag har gått igenom ett antal svårigheter. Fyra av mina närmaste vänner har gått bort i lungcancer. För ett antal år sedan berättade lokalbefolkningen att jag också hade det. Och jag slet ut en bit av min lunga. Det stod senare klart att så inte var fallet. Men det var bara en regndroppe på pallen.

2015 var Aschberg värd för programmet “Efterlyst” och i mars 2016 debuterade hans eget diskussionsprogram “Aschberg Direkt” på TV3.

Det är bara en del av arbetet, och du måste lära dig att hantera det.

Vår helt nya tjänst hjälper dig att avgöra om Robert verkligen har ett välmående privatliv eller inte. Du kan få svar genom att sprattla upp Robert och vara helt anonym.

Roberts rikedom och goda rykte hos kvinnor utgör grunden för tjänsten. Parken i norra Stockholm känd som Norrtälje skärgrd. Till vintern kan han göra sin tv-comeback, och tills dess måste han bara ha sina masker till hands.

För Expressen beskriver Robert Aschberg hur det är att vara het med maskingevär, ursprunget till namnet “Haschberg”, Gert Fylkings men problem och den fruktade cancerdiagnosen.

Jag tränade varje dag, hävdar Robert Aschberg.Den 61-årige Obert Aschberg har händer som är så stadiga som man kan önska.

Aschberg-lik i sin envishet att installera den trasiga routern. På det öppna bordet står tre urnor som innehåller resterna av tre döda hundar. Robert planerar att skulptera gravstenarna själv så att hundarna kan läggas till vila.

Han säger, “Jag har en helkroppsbegravd hund där ute också,” och skäller genom vindrutan.

Robert Aschberg tillbringar större delen av sin tid på landet och inte med kontorsarbete utan snarare jordbruk, trädgårdsarbete och byggande.

När jag träffade honom första gången hänvisade jag av misstag till hans maskiner som “grävskopor”. En blunder, verkar det som.

Att bara dårar skulle säga något sådant, sa han då.

Ja, jag går på gymnastik. När jag blev ännu äldre fick jag namnet “Arselberg”. Min mens gjorde att jag vaknade flera gånger om dagen. Jag klarade med glans, men till och med jag.

vet att självdiagnos aldrig är en bra idé. Jag fick inga fler chanser. Många av mina följeslagare klarade sig ganska dåligt och hamnade på trösklar och så. Om de är bra.

Jag tycker om könsvitsar också, men jag kan aldrig ha mer än två eller tre åt gången. Min åktur är den där mamma och pappa går till kyrkan på söndag. De har ont om tid, så mamma föreslår att du ber pappa om lite köksråd.

Då kommer lilla Kalle tillbaka. Hans fråga, “killar, vad gör ni?” är lite oroande. Mamma lokaliserar sig snabbt och tillkännager: “Vi lagar mat.” “Ja, det ser jag”, sa Kalle, “du har glas över hela huvudet.”Är det verkligen så roligt som det verkar?

Ja, så är fallet. Reaktioner betyder mer än något annat. Om du läser historierna skulle du se att de inte är särskilt bra. Film- och TV-skämt kretsar ofta kring följderna av att göra något dumt.

Det är ett smäll i ansiktet. Människor som gillar att vrida sig i vämjelse, som pruttoman vi hade på tv, var konstiga, och det är vad folk hånar. Skulle man sitta ensam med döden i ett rum ska man inte vara rädd för att bli skrapad.

Hur Gammal är Robert Aschberg
Hur Gammal är Robert Aschberg

By sehzuka