Tue. Sep 27th, 2022

Hur Gammal är Mick Jagger /\ Sir Michael Philip Jagger är en engelsk sångare, låtskrivare, skådespelare och filmproducent som fick ett världsomspännande erkännande som huvudsångaren.

Hur Gammal är Mick Jagger
Hur Gammal är Mick Jagger

i Rolling Stones och som en av bandets grundare. Jagger är också känd under sitt artistnamn, Mick Jagger. Hans fortsatta samarbete med Keith Richards som låtskrivare har producerat några av de mest populära låtarna i musikhistorien.

Det har sagts att Mick Jagger är “en av de mest populära och inflytelserika frontfigurerna i rock and rolls historia.” Jaggers karriär har varat i nästan sex decennier, och han har kallats “en av de mest inflytelserika frontfigurerna i rock and rolls historia.”

Under hela bandets mandatperiod har hans unika röst och högenergiska liveframträdanden, förutom Richards signaturgitarrstrategi,

fungerat som Rolling Stones signaturljud och estetik. På grund av hans tvivelaktiga sexuella engagemang och hans användning av illegala droger, presenterades Jagger ofta i media som en person förknippad med motkulturen.

Jagger föddes i Dartford, Kent, och tillbringade sin barndom där. Han gick på London School of Economics ett tag innan han bestämde sig för att göra karriär hos Rolling Stones istället för att fortsätta sin utbildning

Både Jagger och Richards har bidragit till kompositionen av majoriteten av Rolling Stones-låtarna tillsammans, och de fortsätter att arbeta tillsammans musikaliskt.

I slutet av 1960-talet hade Jagger huvudroller i filmerna Performance (1970) och Ned Kelly (1970), som möttes av en mängd olika reaktioner från publiken.

På 2000-talet var han med och etablerade en filmproduktionsfirma som heter Jagged Films, och via det bolaget har han producerat långfilmer, med början i det historiska dramat Enigma 2001.

1985 startade han sin karriär som soloartist med släppet av hans första album, med titeln She’s the Boss. 2009 blev han medlem i den elektriska supergruppen SuperHeavy.

Under 1980-talet var Jaggers relationer med de andra medlemmarna i Rolling Stones, särskilt Richards, ansträngda; trots detta har Jagger alltid haft mer framgång med bandet i motsats till sina solo- och sidosträvanden.

Mick Jagger är far till ytterligare sju barn, inklusive ett barn som heter Deveraux, och han har fött dessa barn med fyra separata kvinnor.

Lucas, 22, är Mick Jaggers son med den brasilianska programledaren Luciana Gimenez. Jade, 49, är Mick Jaggers dotter med sin exfru Bianca Jagger,

och Karis, 50, är ​​hans dotter med skådespelerskan Marsha Hunt. Gabriel, 23, Georgia May, 29, James, 36, och Elizabeth, 37, är Mick Jaggers barn med modellen Jerry Hall.

Hur Gammal är Mick Jagger

I somras, med anledning av sin 34-årsdag, delade Melanie Hamrick ett fotografi av sin dotter Deveraux, då fyra år gammal, med sin pappa Mick Jagger.

På det här fotot kan Melanie Hamrick ses ge Mick Jagger en hacka på kinden.

“Jag hade en känsla av kärlek idag. Jag skulle vilja uttrycka min tacksamhet till alla för deras vänliga känslor”, sa hon då i inläggets beskrivning, tillsammans med ett tack till sina följare.

Den unge Michael följde i sin fars och farfars fotspår genom att bli lärare när han växte upp, men han hade också en stark passion för musik, särskilt rhythm and blues.

Detta intresse väcktes av det faktum att han ofta lyssnade på Little Richard, en amerikansk musiker mer känd under sitt artistnamn Richard Wayne Penniman.

Han tog en aktiv roll i kyrkokören och blev ett hängivet fan av sångare på vilken plattform som helst där han kunde höra dem, oavsett om det var radio, tv eller liveframträdanden.

På Dartfords järnvägsstation i juli 1960 träffade Mick Jagger sin ettåriga skolbekantskap och vän, Keith Richards, som också älskade musik. Båda männen hade gått i samma skola.

1961 träffade Jagger en annan engelsk artist vid namn Lewis Brian Jones, som var gitarrist. Efter mötet flyttade Jagger och Keith till London tillsammans och delade en lägenhet som de hyrde .

i Edith Grove, som ligger i Chelsea. Strax efter att de tre musikerna började repetera tillsammans fortsatte de att bli rockbandet känt som “The Rolling Stones”.

Låten “Rollin’ Stone” av Muddy Waters fungerade som den primära inspirationskällan för bandets namn.

Efter att ha haft en så fantastisk karriär som musiker har Mick Jagger hedrats med ett antal troféer och utmärkelser.

Vid firandet av drottning Elizabeths födelsedag 2002 gav hon honom titeln riddare. Året därpå skänkte prins Charles honom titeln “utmärkelse”.

Både Rock & Roll Hall of Fame och UK Music Hall of Fame har tagit in honom i sina respektive halls of fame. Dessutom har Golden Globe varit delaktig i skapandet av olika filmer, både som skådespelare och producent.

Nästa år välkomnade Jagger och hans fru, Bianca Jagger, sin andra dotter till världen. Detta barn var Jaggers andra dotter. Hon hade en glittrig livsstil som ung och följde efter

i sina föräldrars lysande fotspår, och bland annat ska hon ha blivit barnvakt av Andy Warhol.

Hur Gammal är Mick Jagger
Hur Gammal är Mick Jagger

Idag är Jade en framgångsrik smyckesdesigner och fru till Adrian Fillary, som också arbetar inom smyckesindustrin. Assisi, Ray och Amba är namnen på parets tre barn.

By sehzuka