Tue. Oct 4th, 2022

Hur Gammal är Louise Hoffsten /\ Louise Hoffsten är en svensk kompositör, musiker och vokalist som är aktiv inom en mängd olika musikstilar, framför allt rock, blues, folkmusik och popmusik.

Hur Gammal är Louise Hoffsten
Hur Gammal är Louise Hoffsten

Hoffsten föddes i Linköping, Sverige. Hennes far, Gunnar Hoffsten, var också musiker; han var medlem i ett jazzband och spelade trumpet där.

Hoffstens musik och scenakt har alltid vävt samman rock-, folk- och bluesinfluenser, samtidigt som de ibland flyttat in på R&B- och jazzterritorium.

Allt detta sammanförs av hennes jordnära, lite operatiska sångstil, samt drivande, magra grooves. Hennes musik har släppts sedan hennes första inspelningar.

Hon spelar också munspel, som är ett instrument som förekommer ofta i hennes sånger; hon anses allmänt vara den mest kända och välkända kvinnliga bluessångerskan i det moderna Sverige.

Hon har fått ett stort antal följe i det land hon föddes i, har fått flera utmärkelser och kallar Stockholm sitt hem för närvarande.

Hon skickade in låten “Only the Dead Fish Follow the Stream” för övervägande i Melodifestivalen 2013.

Låtarna “Dance On Your Grave”, “Box Full of Faces”, “Miracle” och “Nice Doin’ Business” från hennes sjätte studioalbum, 6 (1995), spelades på den amerikanska primetime-serieoperan Melrose Place.

Hennes sjätte studioalbum släpptes 1995. Faith Hill, en countrysångerska från USA, coverade Hoffstens låt “Bringing Out The Elvis” 1999 och satte den på hennes album Breathe, som fortsatte att bli en av de mest kommersiellt framgångsrika countryalbum genom tiderna.

Egentligen skulle vi börja vår resa i Memphis, som också är namnet på staden som fungerar som introduktion till Louise Hoffstens nyaste låt.

Men hon hävdar att det inte är möjligt att göra det förrän man först diskuterat den svåra perioden under epidemin.

Den som hon skrev ett långt inlägg om på Facebook för ett år sedan, där hon uttryckte sina känslor utförligt.

“Jag hade hoppats att avslutningen på mitt liv skulle bli välmående, men så skedde inte. Det behövdes inte längre skämmas. Jag frågar Gud:

“Tror du att jag inte har kunnat förvalta hans gåva ordentligt. ?” Är det anledningen till att du straffar oss just nu? Kanske hittar vi lösningen i livet som kommer.

Det är möjligt att jag hinner lägga ut några fler spår. Jag skulle uppskatta om det du kan ge min friggebod ett litet munspel.

Hur Gammal är Louise Hoffsten

Nu när sjukdomen har fått en ny form, orsakar den en långsam och stadig nedgång i sångerskans hälsa, och det är okänt hur lång tid det tar innan hon inte kan uppträda.

Louise Hoffsten är svårt drabbad; hon fick diagnosen multipel skleros inte långt efter att hennes första man skilde sig från henne, och bara ett par år efter det fick hennes nuvarande man diagnosen cancer;

samtidigt tänkte paret gifta sig och bilda familj. Louise Hoffsten är svårt drabbad.

Hennes pappa Gunnar Hoffsten var orkesterdirigent och spelade även trumpet och piano, därför blev Louise Hoffsten i unga år utsatt för musik tack vare sin far.

Louise Hoffsten är född och uppvuxen i Linköping. Hon har sagt att hon är helt självlärd och citerar sin far som sin främsta musikaliska instruktör.

Under sina tidigare år planerade Louise att göra en karriär inom underhållningsbranschen som skådespelerska eftersom hon njöt av rampljuset från en ung ålder och uppträdde.

Hon spelade trummor för ett skolpunkband känt som Mer Kott under hela sin tid på gymnasiet.

Kort därefter blev Louise medlem i det lokala bandet Dyzenteri och därifrån gick hennes karriär framåt. Hon har berättat att hon innan till sitt genombrott sjöng i “alla band jag fick tag på” i Linköping.

Detta var innan hon blev framgångsrik. Hon gick också en period i skolan i USA som utbytesstudent, och hon sökte till en teaterskola i Malmö, men bestämde sig till slut för att istället göra en karriär inom musiken.

Hon gillade musiken av Jimi Hendrix, Janis Joplin, John Lee Hooker, Howlin’ Wolf, såväl som banden Little Feat och Led Zeppelin, medan hon var i tonåren. Monica Zetterlund,

som hon kallade sin “sjungande ängel” och “fraseringsmästare”, har också fungerat som en motivationskälla för henne.

Förfäder till Louise Hoffsten kan finnas över hela Sverige, spridda över en betydande del av landet. Hennes familj, precis som majoriteten av svenskars familjer, består till största delen av bönder.

Dessa bönder kommer från trakterna Jämtland, Värmland, Uppland och gränstrakten mellan Småland och Östergötland.

Till hennes anor hör betydande insatser från många socknar, bland annat Gunnarskog i Värmland och Oviken i Jämtland.

Ursprunget till namnet Hoffsten kan spåras tillbaka under en avsevärd tid. Olof Hoffsten (1730-1779), Louises farfars farfars farfars farfar,

Hur Gammal är Louise Hoffsten
Hur Gammal är Louise Hoffsten

tog namnet när han började tjänstgöra som befälhavare för adeln . Han döpte sig efter födelsegården Hovdestad i Tillinge socken i Uppland.

By sehzuka