Sun. Oct 2nd, 2022
Hur Gammal är Lena Olin
Hur Gammal är Lena Olin

Hur Gammal är Lena Olin /\ En av våra mest kända internationella schackspelare, Lena Olin, är 55 år. Med sin man, Lasse Hallström, 64, deras 15-åriga dotter, Tora, och Lenas son, August, 24, bor hon just nu utanför New York City.

Toras, Lena och Lasses sociala medier döma indikerar att de har en nära relation till varandra. Många av Toras följare tror att hon är en perfekt kopia av sin mamma! Înainte blir skådespelerska, Olin arbetade som sjukhussköterska och vikarie.

Under 1980- och 1990-talen spelade Olin i klassiska pjäser av William Shakespeare och August Strindberg med Dramatiska Teater-ensemblen, samt i mindre roller i olika svenska filmer i regi av Bergman och TV-teaterbolagets produktioner.

Ansikte mot ansikte’s Olin rollades av regissören Ingmar Bergman (1976). Det var först ett år senare som Olin började uppträda på Stockholms nationalscen i Bergman-regisserade pjäser och hon turnerade världen runt med Bergmans uppsättning av Kung Lear, där Olin spelade Cordelia.

A Dream Play av Strindberg, Margarita i scenatiseringen av Mästaren och Margarita av Mikhail Bulgakov, Carlo Goldonis The Servant of Two Masters, Ann i Edward Bonds Summer, Titania i en midsommarnattsdröm av Shakespeare,

Ben Jonson The Alchemist, titeln roll i Ingmar Bergmans tolkning av Strindbergs Fröken Julie, och hennes neu i Alkemisten var alla kritikerrosade scenföreställningar av Olin på Dramaten i Sverige.

Honom träffade skdespelaren rjan Ramberg när hon var 31 år och fortfarande bodde i Sverige.

I ett nytt nummer av Yourlife säger hon: “Jag älskade att jobba och var i ett förhållande som inte var särskilt stabilt.” Jag var helt utplånad. Lena, som höll på med ett projekt då, sa att hon var “så inne på” vad hon hade gjort.
Skadespeleri är en stor del av familjens kultur. Lasse Hallström är aktuell med filmen “Hilma af Klint”, som han regisserade. Filmen är planerad till premiär 2022 och är Viaplays första nordiska film för en global publik.

Dessutom kommer huvudrollen i filmen att spelas av ingen mindre än kvinnorna i Lasses liv. Toras mamma och mormor, Lena, bor i närheten.

Eftersom vi inte kunde se Lenas ansikte i spegeln fick vi ingen speciell förfrågan. Desto tydligare blev det att Tora hade en roll.

Hilma kommer att spelas av både Lena och Tora. Lena kommer att spela originalet Hilma, medan Tora kommer att spela den uppdaterade versionen.

– Jag delar Hilmas intresse för det ovanliga, och jag kände direkt ett starkt sug efter att höra hennes berättelse. Jag är säker på att jag fick ytterligare vägledning som gjorde det möjligt för mig att hitta berättelsen och skapa ett svar på den.

I ett pressmeddelande uppgav Lasse Hallström att Lena Olin och Toras mamma, Tora, skulle spela den äldre Hilma och den yngre Hilma.Den nya Hänt-appen är här, så skaffa den!Idag intar Tora scenen på denna plats.


Tidigare har Tora Hallström haft en mindre roll i två filmer i regi av sin far, Lasse Hallström: Safe Haven (2013) och Hachiko – En skurk för livet (2009), där Richard Gere spelade huvudrollen. Men nu tar hon för första gången en huvudroll, tillsammans med sin mamma!

Tora är född och uppvuxen i USA och efter att ha avslutat sina grundutbildningar gjorde hon en karriär inom finans.

Det verkar dock som att Tora har tappat beslutsamheten och vill återvända till sina förfäders gravar. För första gången någonsin har Tora lagt upp en bild på sig själv och sina föräldrar som arbetar tillsammans på Instagram.

Tora skriver ironiskt: “Upp över mnen taggad på att göra en film med de där två fullkommenterande skådespelarna.”

Hon berättar hur hon gick från att vara plötsligt till att ha andra prioriteringar i sitt liv.

Det har gått 27 år sedan Lasse Hallströms fru Lena Olin och hennes man, 74-årige Lasse Hallström, gifte sig. Paret är från USA, och deras dotter, Tora Hallström, är 26 år.

Familjen äger en fastighet i Stockholms Skärgrd som de kan vistas i under sommarmånaderna. När de slog sig ihop med Strömstedts i Tillsammans fick tittarna en inblick i deras liv.

Lena har även en 36-årig son som heter Auguste Ramberg från ett tidigare förhållande med den bortgångne skeptikern rjan Ramberg. Även Lasse har en 44-årig son från ett tidigare äktenskap, Johan Hallström.

– Att försöka fostra barn är lika lätt som att vara lite trög. Det är en signal från förbudet mot självupptagenhet. Lasse och jag har mycket gemensamt, och det är kul att vi båda är lika fåniga som våra barn.

Med August och rjan var det svårt. Innan August dog hade han och rjan varit tillsammans i sex år.

Hur Gammal är Lena Olin
Hur Gammal är Lena Olin

– Det var så bisarrt, det var inget bra med det alls, inte ens i längden.

– Vi började öva efter 1 augusti. Det var väldigt underbart och en värdefull lärdom från något som inte var en sann grund. Enligt Lenas berättelse var det hon som reste “på förhandsanmälan”.

Även om det vore möjligt för en man att plötsligt dyka upp i världen med ett litet barn och börja filma, tvivlar jag på att det skulle vara jag. Då tyckte jag att det var en bra idé, men nu är jag inte så säker.

Tog med en kompis på resan.

Hon berättar hur hon inte hade en aning om hur det var att kämpa med att vara mamma eller arbeta utanför hemmet. Och hur en kompis som var sjuksyster på Dramaten följde med och hjälpte August som var bebis.

– Och så var det min mamma, som stannade hos mig. Mamma var ett missfoster som inte var den här världen! Jag skulle vilja säga fram till augusti att vi fortfarande inte hade släppt Han eller jag om vi inte hade någon mormor, men det verkar vara fallet.

Den var så infekterad och svullen att Skilsmässan var nästan oigenkännlig. Hade det inte varit för det hade jag inte åkt ut i världen.

Den senaste tiden har Lena arbetat på en oberoende film som heter Cripple, där hon spelar huvudrollen.Extra har pratat med en man som vägrar ge någon kommentar.

Lena Olin, skridskoåkare från Sverige, berättar om rjan Rambergs legendariska skilsmassage i sin senaste bok.

Alla fotografier är Stefan Söderströms egendom

En Hollywoodstjärna som, med och utan, dramatiserar matupplevelsen i köket. Lena Olin var tvungen att ta sig ur sin komfortzon och fortsätta försörja sig själv. Om du är mitt i kulisserna kan Sveriges mäktigaste par orsaka förödelse.

Hur Gammal är Lena Olin
Hur Gammal är Lena Olin

By sehzuka