Tue. Oct 4th, 2022

Hedvig Lindahl Längd /\ Från och med den 8 augusti 2022 är den svenska förbundsmålvakten Rut Hedvig Lindahl anställd i Djurgardens IF. Hon är född i Katrineholm.

Hedvig Lindahl Längd
Hedvig Lindahl Längd

\ Tidigare har Lindahl spelat för Atlético Madrid, Malmö FF, Linköping FC, Kopparbergs/Goteborg FC och Kristianstads DFF.

Hon spelade även i England med Chelsea FC Women, för vilka hon vann FA Women’s Super League och FA Women’s Cup 2015 respektive 2017/18.

Sedan 2002 har Lindahl varit medlem i Sveriges fotbollslandslag, och han har haft posten som startmålvakt för det svenska landslaget sedan 2005.

2017 blev hon den fotbollsmålvakt för Sveriges landslag som har spelat i flest internationella landslag. matcher, oavsett kön, och hon åstadkom denna bedrift under år 2017.

Den internationella spelarföreningen FIFPro tilldelade Lindahl titeln som världens största kvinnliga målvakt i mars 2018.

Gropptorps IF är Lindahls moderklubb. Det ligger i Södermanland, en mil utanför Katrineholm (även om det är en del av Vingkers kommun), och det grundades 1912.

Hon började sin karriär samtidigt som pojkarna på samma klubb, och hon spelade för Baggetorps IF flicktrupp med start när hon var 11 år.

Efter att ha debuterat på seniornivå (division 4) med DFK Värmbol när hon bara var fjorton år, vann Lindahl division 2 med Tunafors SK. Hon plockades upp av Malmö FF 2001 efter att ha setts där.

Under de tre säsongerna (2001–2003) var Lindahl med i Malmö FF-laget. Lindahl tävlade om målvaktsplatsen med Caroline Jonsson,

som då var landslagets målvakt. Trots att hon innehade posten som andremålvakt visade Marika Domanski Lyfors, dåvarande landslagets kapten,

tilltro till Lindahl, vilket ledde till hennes debut med damlandslaget 2002 och en silvermedalj vid VM i United. stater (2003).

År 2004 kom Lindahl till Linköpings FC efter att ha värvats där. Därefter började hon engagera sig i en stark konkurrens med Caroline Jonsson och Sofia Lundgren om posten som ordinarie målvakt för det svenska landslaget.

Karriären fortsatte med Kopparbergs/Goteborg FC efter en period på fem år och två cupsegrar (2006 och 2008).

Där spelade hon i totalt två säsonger tills hon blev tjuvjakt av Kristianstads DFF strax innan säsongen 2011 började. Resan fortsatte 2015,

då hon gjorde sin första show utanför Sverige på en plats i ett annat land. Därefter flyttade klubben sitt huvudkontor till Chelsea i England.

Hedvig Lindahl Längd
Hedvig Lindahl Längd

Rut Hedvig Lindahl, som nu är 39 år och född i Katrineholm den 29 april 1983, har en lång historia inom fotbollssporten.

Hon började spela målvaktsposten på regelbunden basis för det svenska landslaget redan 2005 och har sedan dess spelat för de allra flesta proffslag i andra länder, bland annat Chelsea och Atletico Madrid.

Lindahl har erkänts som den bästa kvinnliga målvakten i världen, och hon är mottagare av en mängd olika utmärkelser och priser.

Som sommarvärd i P1 är hon just nu högaktuell i branschen. Den 9 juli förs hennes chatt om sommaren på radio i Sverige.

Fotbolls-EM har pågått i England sedan den 6 juli. Hedvig Lindahl och det svenska landslaget är i en position där de har en stor chans att ta sig vidare långt i turneringen.

Den 29 april 1983 var dagen då Lindahl föddes i Sverige. Vid 13 års ålder tog jag beslutet att spela fotboll på proffsnivå.

Hon började sin karriär som både anfallare och målvakt, men hon bestämde sig till slut för att bara fokusera på den senare rollen. Så småningom bestämde hon sig för målvaktspositionen.

Lindahl fick studera och förbättra sina målvaktsförmågor samtidigt som hon var med i Sormlandslaget, som var en tillfällig trupp som bara fanns i några månader.

Hon valdes till laget efter att det hade bildats. 1998 blev hon medlem i Sverigelandslaget. Samma år deltog hon även i ett Elittjejläger i Halmstad, där hon hade turen att bli utvald till AllStar-truppen av en pool på 83 tävlande.

Den 17 september 2015 spelade hon sin 113:e match för Sverige, vilket gjorde henne till den målvakt med flest matcher för Sverige i sportens historia.

Hon uppmärksammades i den första upplagan av FIFA Top Goalkeeper Award 2019 och kommer också att namnges i prisets 2020 års upplaga. Hon anses allmänt vara en av de bästa målvakterna i sin generation.

Hennes prestation som straffsparksmålvakt i de olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016 gav henne ett solidt rykte.

Hedvig Lindahl Längd

Det är faktiskt på grund av hans prestationer som Sverige kunde triumfera över Brasilien i tävlingens kvartsfinal och sedan över USA i semi-f slutspel i tävlingen.

Hedvig Lindahl scoutades av WfL Wolfsburg, ett tyskt proffslag, efter hennes triumferande prestation vid världsmästerskapet 2019.

Men i juli 2020 skrev hon på ett avtal med Atlético Madrid, klubben för vilken hon för närvarande spelar, vilket gäller för en period på två år.

År 2004 kom Lindahl till Linköpings FC efter att ha värvats där. Därefter började hon engagera sig i en stark konkurrens med Caroline Jonsson och Sofia Lundgren om posten som ordinarie målvakt för det svenska landslaget.

Karriären fortsatte med Kopparbergs/Goteborg FC efter en period på fem år och två cupsegrar (2006 och 2008). Där spelade hon i totalt två säsonger tills hon blev tjuvjakt av Kristianstads .

DFF strax innan säsongen 2011 började. Resan fortsatte 2015, då hon gjorde sin första show utanför Sverige på en plats i ett annat land. Därefter flyttade klubben sitt huvudkontor till Chelsea i England.

Uppmärksamheten som riktades mot Lindahl slutade inte växa när han var student i Chelsea. Hon ansågs vara Sveriges främsta kvinnliga fotbollsspelare både 2015 och 2016,

och hon belönades med Diamantbollen för båda åren. Hon spelade för Chelsea och hjälpte laget att nå semifinalen i Uefa Women’s Champions League våren 2018.

Efter att ha fått begränsad speltid och blivit förpassad för nytt kontrakt våren 2019 bestämde sig Lindahl för att skiljas från organisationen.

Men efter det utmärkta deltagandet av hennes landslag i världscupen 2019 erbjöds hon ett kontrakt av den tyska klubben WfL Wolfsburg.

Hedvig Lindahl Längd
Hedvig Lindahl Längd

Atlético Madrid i Spanien gjorde Lindahl till sin nyaste spelare den 7 juli 2020, och hon skrev på ett avtal med klubben för en period på två år.

By sehzuka