Mon. Oct 3rd, 2022

Hanna Hellquist Pojkvän /\ Hanna Victoria Hellquist är krönikör, författare och radio/TV-värd från Sverige. Hon föddes den 24 juli 1980 i Karlstad. Hon började sin karriär som journalist på Karlstads-Tidningen som 19-åring efter att ha genomfört en AMS-praktik. Sedan dess har hon arbetat på bland annat TV4 Värmland, gp.se, Resumé och Dagens Nyheter. Hennes inslag i P Stan och intervjuer i DN Söndag hjälpte henne att bli framträdande efter att hon började skriva för tidningen.

Hennes första bok, Karlstad Zoologiska, kom ut i mars 2009, och det är en memoarbok om hennes barndom i Karlstad och hennes förhållande till sin far.Precis utanför Saigon Food i North Star, när jag och min vän Ina sätter oss ner för att äta fyra fulla skålar med gurkmeja, thaibasilika, Ssamjang och grönsaksostronsos, påminns jag plötsligt om en sedan länge förlorad knogmacka som jag inte sett i exakt femtio år.Medan hon arbetade som tryckare på Blue Moon Bar 2016 släppte hon en samling krönikor och fallserier under volymen A imprint. Det finns zilch att hitta på i bf när du söker på Google.

Fakta och bio om Hanna Hellquist Pojkvän

  • Han klappade min arm och presenterade sig som “Hanna, hej, det är jag.”
  • Vet du att du vet vem jag är?”
  • Han har bott på en annan plats än jag under så lång tid att det verkar osannolikt att vi någonsin skulle korsas igen.
  • Olika platser, olika liv, vi har inte hållit kontakten, därför gör jag det bara med människor jag känt ett tag.
  • Han tycks ha blivit gammal, eftersom han nu drar bort kläderna från kroppen och undrar om han har gjort det.
  • Han ser exakt likadan ut som jag minns honom; hans hår är lite kortare nu, men han är fortfarande så snygg att jag blir knäsvag bara av att titta på honom.
  • Jag delar hans nervositet.
  • Men jag hade en grej för honom.


Jag älskade honom för att han alltid kunde komma hem till mig, och för att han var så vänlig och hjälpsam och aldrig sa något elakt till mig.Han ville bara vara i närheten, så när han åkte skåpbilen tillbaka till Bergsjön och insåg att han skulle trivas bättre hos mig, bestämde han sig snabbt och utan större eftertanke.Han var arton år och nyrekryterad.Han berättade ofta för sin mamma att han bodde hos en vän, och jag gillade det faktum att hans mamma inte hade någon aning om att jag existerade så jag behövde inte oroa mig för att hålla kontakten med henne.


När han nu står framför mig, iklädd en kepi och en svart t-shirt med Volvos logotyp, slås jag av hur ovanligt det är att stöta på någon som man har delat säng med tidigare och känna sådan glädje över att se dem igen.Lycka till med det, kompis.Jag har länge varit kär i honom.Hur känner du för honom, sir?
Jobbar han för Volvo?Nej, han har haft det hårt på jobbet, säger han; han verkar bara inte kunna hålla nere en position särskilt länge.

Kvällarna tidigare har jag och Ina diskuterat varför det är så ovanligt att män i relationer känner stolthet över sin partner.När ens bättre hälft har hamnat på sidospår av något som inte har något att göra med det gemensamma projektet som fungerar som deras gemensamma grund, kan man undra varför den personen framstår som så pigg.Ina sa att det handlar om att personlig utveckling nästan alltid tar tid från relationer, och att möjligheten att bli socialt utstött ökar om man får barn.


För någon gång måste du bara stanna hemma med dem.Det finns mycket lite utrymme för personlig tillväxt inom kärnfamiljen.Absolut inte när barnen är små.Egentligen är kärnfamiljen en riktigt lågmäld miljö för kärlek och tillgivenhet.

Hanna Hellquist Pojkvän

By sehzuka