Sun. Oct 2nd, 2022

Greta Thunberg Längd /\ Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg är en svensk klimataktivist. Hennes fullständiga namn är Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg.

Greta Thunberg Längd
Greta Thunberg Längd

Hennes engagemang för att upprätthålla en klimatpolitik som är förenlig med vetenskapliga slutsatser är erkänd över hela världen.

Sedan dess har de “skolstrejker för miljön” som hon startade utvecklats till den världsomspännande rörelsen Fridays for Future (FFF).

Hon hoppas att Sverige kommer att uppfylla sina åtaganden under klimatavtalet i Paris genom att delta i studentstrejkerna.

Hon tilldelades Right Livelihood Award 2019 för sitt arbete som talesman för den globala klimatskyddsrörelsen,

och hon var den yngsta personen hittills som utsetts till Årets person av den amerikanska tidningen Time. Båda dessa utmärkelser delades ut 2019.

Greta Thunberg har en syster som heter Beata Ernman Thunberg, som är två år yngre än Greta. Hon delar sin mamma Malenas entusiasm för musik och har medverkat i ett antal musikaler,

bland annat en där hon porträtterade Edith Piaf. “Forever Piaf” är en av hennes mest anmärkningsvärda roller.

Greta Thunberg har vid flera tillfällen diskuterat det faktum att hon fått diagnosen aspergers syndrom, som är en sorts autism.

“Jag är inte öppen med min diagnos inte för att jag vill “gömma mig” bakom den, utan för att jag vet att många outbildade fortfarande betraktar det som en “sjukdom” eller något hemskt, sa hon på Instagram 2019, vilket Nyheter24 rapporterade om. tidigare.

Vi fortsatte på detta sätt i totalt 12 år. Det var en utmaning, men också väldigt roligt. Vi stannade på varje plats i totalt två månader innan vi gick vidare till nästa.

Berlin, Paris, Wien, Amsterdam, Barcelona. Mot oändligheten och vidare. Vi semestrade antingen i Glyndebourne, Salzburg eller Aix-en-Provence under somrarna.

När man är skicklig på att sjunga opera och andra former av klassisk musik låter man så här. Jag tillbringade allt från tjugo till trettio timmar varje vecka med att träna, och resten av vår tid spenderades tillsammans.

Efter att Greta föddes väntade vi tre år innan vi fick Beata, och under den tiden köpte vi en Volvo V70 så att vi skulle ha tillräckligt med plats för dockskåp, nallar och trehjulingar. Det var några mycket underbara år. Vårt liv var ett underbart äventyr.

Greta Thunberg Längd

Svante och jag var i Stockholm då, och vi satt på golvet på vår toalett en kväll hösten 2014. Det var sent, och barnen sov redan. Runt oss började allt sönderfalla till kaos.

Greta var 11 år, hade precis börjat i femte klass och gick inte så bra akademiskt. Hon snyftade hela natten, trots att hon visste att hon borde vila. Hon snyftade hela vägen till skolan på morgonen.

På grund av hennes ständiga snyftande, både i klassen och under rasterna, ringde hennes instruktörer nästan dagliga telefonsamtal till hennes hus.

Svante var skyldig att gå ut och ta med sig vår gyllene hund, Moses, hem. Hon klappade honom och smekte honom över håret i vad som verkade som timmar när hon satt med honom.

Hon verkade förlora sin förmåga att operera sig lite i taget, lite i taget, när hon tynade bort in i ett okänt mörker som sakta höll på att uppsluka henne.

Hon slutade spela piano helt och hållet. Skrattet lämnade hennes ansikte. Hon blev tyst vid det tillfället. Och hon slutade äta mat.

Medan vi satt där på det grova mosaikgolvet var vi väl medvetna om vad vårt nästa drag skulle bli. Vi skulle göra alla tänkbara justeringar.

Oavsett vad som krävdes, skulle vi komma på hur vi skulle gå tillbaka till Greta. Problemet krävde att mer än bara ord och känslor togs upp. En uppgörelse av ekonomiska frågor. En orörd början.

De håller i plakat där det står “Scholl Strike Against Climate Change”, vilket översätts till “skolstrejk” mot klimatförändringar.

På skyltarna står det också “Skolstrejk för klimatförändringar”” (Skolstrejk för klimatförändringar) Många hade intrycket att Thunberg var väldigt ung och att hon talade med allmänheten och politiker på ett väldigt rakt sätt när hon gjorde det.

Under sina offentliga framträdanden har Thunberg en tendens att kritisera andra nationers ledare för att de inte har antagit vad hon anser vara tillräckliga åtgärder för att förhindra klimatförändringar.

Kort därefter anslöt sig andra studenter och lanserade sina egna demonstrationer på flera platser. De, tillsammans med ett antal andra elever,

bildade en kampanj som kallas fredagar för framtiden med målet att förändra hur skolor behandlar barn på fredagar.

Efter att Thunberg höll sitt tal vid FN:s klimatkonferens 2018 strejkade studenter över hela världen nästan varje vecka som svar på vad hon sa.

Studentdemonstrationer som ägde rum 2019 i städer runt om i landet drog till sig deltagande av mer än en miljon ungdomar.

Greta Thunberg Längd
Greta Thunberg Längd

Istället för att flyga till Nordamerika seglade Thunberg dit för att hon skulle kunna delta i FN:s klimatkonferens som

By sehzuka