Tue. Oct 4th, 2022
Friidrott daniel ståhl
Friidrott daniel ståhl

Friidrott daniel ståhl /\ Sthl började spela ishockey i Järfälla HC när han var bara 12 år och spelade där i fem år innan han flyttade till Sollentuna HC som 13-åring.

Han gick sedan till AIK och spelade där i några månader och spelade tillsammans med Adam Reideborn, Mika Zibanejad och Rickard Rakell bland andra.

Efter det återvände han till Järfällas B-juniorer och spelade där i några minuter innan han bestämde sig för att sluta spela hockey och dra sig tillbaka till soffan.

Daniel Sthl deltog i både kulstötning och diskussion i Estniska Tallinn Junior-EM 2011. Slog upp i 17 fot lång kvalen, kula och diskus utan urskiljbar kadens.

Sthl deltog i en diskussion vid U23-EM 2013 i Tammerfors och anlände till en höjd av 61,29 meter.

Sthl satte världsrekord säsongen 2014 med en distans på 66,89 meter på Irvine Invitational. Under årets EM i Zürich slog han sig ur kvalet efter att ha tagit en bästa tid på 59,01 meter.

I Peking, Kina, 2015 vann han världsmästerskapen med en poäng på 64,73 meter.

I juli 2016 tävlade Sthl i EM i Amsterdam, där han inte lyckades ta sig vidare förbi semifinalen men slutade till slut på en pall som mätte 64,77 meter hög.

Årets OS i Rio de Janeiro såg Sthl nå en höjd av 62,5 fot, men han tog sig inte till finalen. [35] Så sent som säsongen 2016 steg han till status som världsberömd idrottare efter att ha satt ett nytt personligt rekord på 68,72 meter under en debatt på SM-tvlings.

2016 hade Sverige världens bästa diskuslandslage baserat på årsbästa för de tre bästa diskuskastarna från respektive land.

Sveriges tre bästa debattörer var Daniel Sthl (68,72 m) och Axel Härstedt (66,03 m) och Niklas Arhenius (68,72 m) (66,02 m). Den högsta punkten i Tyrolen var 68 meter, följt av Sverige med 66,92 meter och USA med 66,72 meter.

Friidrott daniel ståhl
Friidrott daniel ståhl

Den 5 augusti 2017 tog Sthl silver i VM i London med poängen 69,19 meter, två centimeter före nästa litauer i raden, Andrius Gudzius.

Stahl tog en silvermedalj i EM Berlin 2018-konferensen.

Vid VM i Doha 2019 var Daniel Stahl världsmästare med en 67,59 meter lång guldmedalj.

Daniel Sthl var bäst i lag-SM 2020 eftersom han vann med en 68,10 meter lång kast. Som ett resultat har han redan hoppat 68 meter i fyra snabba löpningar.

Vid olympiska sommarspelen 2020 i Tokyo tog Sthl guldmedaljen i diskus och Simon Pettersson tog hem silvermedaljen, vilket är första gången sedan OS 1948 i London som två svenska freestylers tog medaljer i samma OS-gren.

I februari 2022 spolas Sthl guld i kula efter en stöt på 19,03 meter iland vid inomhus-SM. I den inofficiella bindningen av diskus nådde han en höjd av 67,62 meter, satte nytt svenskt rekord och blev historiens näst längsta diskushopp efter Gerd Kanters inofficiella världsrekord.

Daniel Stahl missade en medalj när han försökte försvara sin VM-titel i Doha 2019. Det var fyra av dem. När Kristjan Ceh höjde sig till 71 meters höjd tog trosskiff stopp.

Jag var lite trött, säger Sthl till SVT Sport.

Han försökte lämna efter att tre kast dog efter den långa okända kasten där Helen låg på fel sida av sängen. Om detta accepteras kommer en bronsmedalj att delas ut.

Det var uppenbart för mig att det var en slump. Jag var fortfarande på tåget med 69 plus. Men chocken satt i närheten och gjorde det svårt att behålla fokus och fortsätta även när jag var distraherad, sa han.

Tredje gången kom Sthls 69,16 underkänt efter att han gjort lite videoresearch, och det var inget han kunde minnas under två minuter efter det. Han stod på det ursprungliga ringfingret. Inga svenska ledare frågade om möjligheten att protestera.

Sthl hade ingen aning om det var en sned ramp eller inte. Verkmästaren Kajsa Bergqvist var i mobilkontakt med servitrisen Åke Ruus när hon såg det tydliga slutet av videon.

– Jo, men när man ser bilderna är det tydligt och rakt på sak, säger Sthl.I slutändan var Ceh overlägsen en segrare.

Så sent som för några minuter sedan hade Ceh vunnit matchen med en poäng på 71,13. Den hade känslan av ett tronskifte. Det var sthl som nådde mer än 70 meter på uppvärmningen som slutade på 67,5. Pettersson tilldelades 67 000 dollar för Medan Simon Pettersson

Det är tydligt att den här tävlingen är fokuserad på den aktuella säsongen i sin helhet. SVT-kommentatorn Jacob Hrd säger att samtidigt som han har en stor förmögenhet i sin ägo så har den vanliga stabiliteten fallit sönder.

Jag ville väldigt gärna ha det och försökte få det att fungera, men det fungerade inte under hela resan. – Pettersson tror att det hade varit en katastrof om 67:an hade uppnåtts under några andra omständigheter.

För att vinna medaljerna, “Tredje kastet”För att vinna sitt första stora seniormästerskap triumferade Kristjan Ceh. Han har jobbat hårt den här säsongen och det märks.

– Det är fantastiskt, jag säger er. Det var en riktigt fin låda. Ceh sa att hon planerar att fira sin första stora medalj.

Han backades upp av Gerd Kanter, den tidigare storkastaren.

För att säkra medaljer användes det tredje fallet för de två första. Jag tror att han kommer att vinna och vinna med 72 meter. Efter en 71,13-kaste i den tredje omgången, som också var mötesrekord, förklarade Cehs-löparen Gerd Kanter att “det finns en stark mestare här och läget här är klart.”

Jag tänkte genast på det som en calldusch. Efter en videoundersökning av platsen konstaterades att Sthl hade stått på ringsidan med huvudet högt när han roterade. Han var 66,59 poäng bakom Simon Pettersson vid loppet.

Friidrott daniel ståhl

Omedelbart efter förfrågan kom nästa chock. Kristjan Ceh sprang 71,13 kilo under första halvan av loppet. Ett rekord och tydligt ledarskap.

Jag tror att han har tappat kulorna, sa SVT-tränaren Gerd Kanter.Han fattade rätt.

I efterdyningarna ökade Mykolas Aleknas ton till 69,27 och Daniel Sthl behövde nå 67,55 för att vinna medaljen.

Han klättrade till 67,10 i sista omgången och passerade Simon Pettersson, men slutresultatet stannade på 66,86 och svenskarna slogs ut fyra i händerna på de kvinnliga konkurrenterna.

Som ett resultat var Litauen dubbelt på pallen under Kristjan Ceh, som var helt utom synhåll.

Här står livet och sporten på spel och det är klart att det är trkigt. Det gällde att undvika att vara negativ eller arg och istället fokusera på att fortsätta som vanligt. — Det såg ut som om det var en centimeter över, säger Daniel Sthl.

Även om Daniel Sthl försökte ta det med en jämnmod blev resultatet en besvikelse.

Friidrott daniel ståhl
Friidrott daniel ståhl

By sehzuka