Sun. Oct 2nd, 2022

Filippa Angeldahl Vitiligo /\ Ingrid Filippa Angeldal, som ofta går under namnet Angeldahl, är en svensk fotbollsspelare (mittfältare) som nu spelar för Manchester City. Hennes fullständiga namn är Ingrid Filippa Angeldal.

Filippa Angeldahl Vitiligo
Filippa Angeldahl Vitiligo

Angeldals moderklubb är Vaksala SK . Hennes tidigare lag var Sirius, som hon också spelade för.

Angeldal blev medlem i Hammarby IF-listan i januari 2016. Klubben kunde ta sig upp till Damallsvenskan tack vare hennes insatser under sin första säsong med laget.

Angeldal gav sig själv ett års förlängning av sitt kontrakt inför starten av 2017 års kampanj. Hon tilldelades titeln “Mest värdefulla spelare.

i Women’s National League” på Fotbollsgalan 2017 tidigare i år. [Angeldal var också en kandidat till “Årets genombrott”, en titel som till sist gick till Tove Almqvist trots Angeldals nominering.

Angeldal köptes upp av Linköpings FC i december månad 2017. Den 10 februari 2018 spelade hon i sin jungfrumatch i en konkurrensutsatt miljö för klubben och gjorde sitt första mål för dem i en 3–0-seger mot Limhamn Bunkeflo.

Angeldal skrev ett kontrakt med Kopparbergs/Goteborg FC den 6 november 2019 och blev klubben hennes nya lag. Affären är på två år.

Filippa Angeldahl, en framstående i det svenska landslaget som spelar mitt på planen, hade sin stora debut vid OS i Tokyo förra året.

Efter det gjorde Angeldahl övergången till det bästa laget i England, Manchester City. Under det första året i Manchester City var Angeldahls speltid överallt, men klubben slutade till sist trea i WSL.

Angeldahl var på plats under tisdagen när landslaget påbörjade frivillig träning inför EM som ska hållas i England.

Hon uppger att det passade henne bra eftersom hon varit frånvarande under en mycket lång period.

Lite mer än en månad har gått sedan klubblagssäsongens slut.

– Jag har egentligen inte haft semester sedan OS, men det har varit nonstop action sedan dess, så det har varit underbart att ta det lugnt en liten stund. Dessutom är det första gången jag någonsin haft ledigt precis innan ett mästerskap.

Det var bland annat i Italien där hon och hennes lagkamrater i landslaget, Nathalie Bjorn och Emma Kullberg, firade högtiden.

Vi bodde i en fastighet som vi hyrde i två veckor och hade en fantastisk tid att sola oss i solens varma strålar.

Men utöver det var det en helt oväntad händelse som ägde rum under semestern: ett frieri.

Jag blev ganska förvånad över hur underbart det känns. Ändå har jag inga klagomål och jag trivs jättebra med det.

Megan Brakes flickvän behövde dock först rådgöra med sina gemensamma bekanta.

Det var nödvändigt för henne att få tillstånd från både Nattis (Bjorn) och Julia (Ziggiotti Olme), så de tre åkte på utflykten tillsammans. Det var en underbar upplevelse.

Den här sidan sammanställer alla artiklar som har skrivits om Hedvig Lindahl.

I nästa artikelserie – sommar-OS i Tokyo 2021, Sommarprat 2022 och fotbolls-EM – kommer du att upptäcka andra artiklar.

Andra ämnen som ofta tas upp i publikationer om Hedvig Lindahl är Sommar i P1, Vigdis Hjorth, Mischa Billing och Fotbollsdamerna.

Kritiken som riktades mot EFD kom inte över en natt. Du kan läsa en artikel som ger mer information om det här. Tomas Hoszek, organisationens generalsekreterare, skyllde på brist på tid och brist på resurser för situationen.

Det verkar dock som om de har gjort samma sak igen. Och vid det här laget är det ingen tvekan om att bristen på tid inte är att skylla på. Du har haft nästan ett års tid på dig att hitta en modell som är både rättvis och effektiv.

Filippa Angeldahl Vitiligo
Filippa Angeldahl Vitiligo

Trots detta blev det en ny omgång ångest precis innan den andra omgången akuthjälp skulle delas ut. Enligt berättelsen som publicerades.

i Aftonbladet beslutade EFD då att genomföra den löjliga planen att skicka ett mejl till alla sina medlemsklubbar med frågan om de skulle dela ut pengar med samma metodik eller inte.

Att ens hysa möjligheten att upprepa ett misstag av den här storleken är att erkänna att man saknar den nödvändiga kompetensnivån.

Att sex av de tio klubbarna som svarade på mejlet ville köra samma modell också är en annan pinsam detalj om situationen.

Därför finns det minst sex exklusiva klubbar som prioriterar sin egen girighet framför att göra det som är rätt.

Under 2019, medan Marcus Lantz var huvudtränare, tog han då och då upp frågan om bristen på truppbredd, vilket ställde till problem under höstsäsongen då det var mycket spel.

På säsongens hemmasträcka hindrades lagets träffstyrka av frånvaro på grund av avstängningar och, ännu viktigare, skador.

Det är inte aktuellt längre.Åtminstone inte i den centrala m idfield position.

Som ett resultat av Göteborg FC:s förvärv av Filippa Angeldahl från Linköping har klubben nu totalt sex högkvalitativa möjligheter som konkurrerar om bara två positioner.

Även om Mats Gren och Jorgen Ericsson bestämmer sig för att spela med tre centrala mittfältare i enlighet med en 3-5-2-uppställning,

löper tre landslagsmittfältare möjligheten att bli bänkade under andra omgången av den svenska damligan.

Angeldal var med i laget som valdes att tävla för Sverige vid U19-EM, som hölls i Israel i juli 2015. I den andra matchen i gruppspelet,

som spelades mot Danmark, gjorde hon en straffspark . Dessutom gjorde Angeldal mål för Spanien i mästerskapsmatchen, som de förlorade med 3–1.

Angeldal kallades in till Sveriges A-landslag för första gången den 13 februari 2018 för att tävla i de matcher som ingick i Algarve Cup.

[Den 2 mars 2018 gjorde Angeldal sin seniorlandslagsdebut i oavgjort 1–1 mot Sydkorea. Hon togs ur spelet efter 60-minutersstrecket för att ge plats åt en annan spelare.

Hon gjorde sin debut som startskott den 5 mars 2018 mot Ryssland och gjorde sitt första mål under den matchen, som USA vann med 3–0.

Gralls verkar inte förstå att det mest märkliga är att EFD:s styrelse någonsin utvärderat möjligheten att omfördela medlen i enlighet med ett förfarande som var uppenbart orimligt.

De åtgärder som Gralls och de andra medlemmarna i EFD har vidtagit angående denna situation innebär tyvärr en rejäl Kalle Ankastampel, både på själva organisationen och på svensk damfotboll.

Eftersom du är bekant med det förfarande som EFD använde för coronahjälp föregående år, fick AIK därefter en summa pengar som var 28,4 gånger större än Växjö DFF.

2019 var det sista året då de fick ha åskådare på någon av sina matcher. Då har AIK:s 13 hemmamatcher sammanlagt samlat in 4 500 åskådare.

De fick den 14:e bästa totala publiksiffran av de 26 toppklubbarna som ett resultat av detta. Växjö hade en rad fördelar, en av dem var en större publik.

AIK:s mål för derbyt de spelade mot BP året innan var dock att ha 20 000 personer närvarande. Och en beskrivning av den ambitionen gavs .

i inlämningen. Att de hade 811 på en liknande satsning mot Uppsala 2019 togs däremot med största sannolikhet inte upp.

Vid det här laget är det absolut nödvändigt att jag gör det klart att jag inte håller AIK eller någon annan klubb ansvarig för att drömma. Ändå anser jag att det är skamligt att sex lag valde en plan som är uppenbart orättvis.

För AIK var återigen mottagare av flest medel, som uppgick till 672 440 kronor. Återigen var Växjö bland dem som fick minst poäng, med totalt 23 653.

Filippa Angeldahl Vitiligo
Filippa Angeldahl Vitiligo

Solnaklubben fortsätter att få mer än 28 gånger så mycket pengar som AIK gör, trots att Växjö därmed har haft ett större publikintresse än AIK.

By sehzuka