Tue. Sep 27th, 2022

Erik Videgård Sjukdom /\ Den 57-årige Erik Videgrd har kört på en rad kända vägsträckor, bland annat som Diana i Gamla Stan,

Erik Videgård Sjukdom
Erik Videgård Sjukdom

Ostra krog på Stureplan, och Fjaderholmarnas krog. En känd restaurangägare som nu kämpar mot cancer gör en ansökan om bidrag.

Nu är han en av de åtta tävlande i TV4-programmet “Kockarnas kamp”, som han är med i. Det stämmer för honom att karakterisera det som ett fantastiskt program som man kan vara med i.

Det är i själva verket ett av de viktigaste ansvarsområden som jag har haft inom mediesektorn fram till denna punkt.

Den första dagen i skolan var det en grupp individer som var ganska lika varandra, och de kom väldigt bra överens med varandra. Enligt honom hade han ägnat sig åt just denna typ av kemi under en lång tid.

Tandläkaren tyckte faktiskt att det var något som behövde göras att plocka upp fragmenten. Det upptäcktes efter en rad djupgående undersökningar att cancern hade sin början i den högra tonsillen.

Dessa undersökningar inkluderade fysiska undersökningar av såväl patienten som den behandlande läkaren och en biopsi utförd av en andra läkare.

Det finns en elakartad tumör som expanderar okontrollerat, vilket är det som ledde till att en adenokarcinomtumör upptäcktes på låret. Cancertumören sitter på låret.

Erik Videgård Sjukdom
Erik Videgård Sjukdom

När jag mumlade, som jag gjorde hela tiden, satt jag på en säng som stod i hörnet, med ena ögat stängt, och många dagar i rad.

Särskilt en plats vid horisonten gav mig anledning till oro. Jag ville inte vara runt någon som drack vatten som var annorlunda än vad jag var van vid att se själv.

Erik Videgrd är nu på väg till lägenheten på Stermalm som har sex rum och ligger mitt i Stockholm. En hyresrätt där han kommer att bo de kommande 15 åren.

Strukturen byggdes under senare delen av 1800-talet. Längst bort kan du urskilja ett stuckatur, ett stjärngolv och fyra meter.

Insidan av byggnaden har en mängd olika grafiska tryck samt ett stilleben som föreställer mat från köket. Vinylsamlingen innehåller inspelningar på signerad vinyl av ett antal svenska band. Dessa register ingår i samlingen.

Tidigare år var han anställd av band som Olle Ljungströms Reeperbahn, Europe och Boppers som ljudtekniker och turnéledare.

På grund av denna sammanhållning har det funnits ett antal rörande ögonblick, och många människor har fällt tårar. Inte minst i avsnittet som sänds idag, när Erik diskuterar sin kamp mot strupcancer.

Under de mellanliggande sex åren efter diagnosen har han genomgått omfattande terapi.

Strålning och cellgifter användes båda vid behandlingen. I ett försök att bevara tungan placerades strålningen så långt bort från munnen som möjligt, närmare käken.

Efter avslutad terapi dök inte tumören upp igen. Problemen har dock dykt upp igen.

Efter en tid blev Erik Videgard medveten om att mängden hans käke kunde öppnas hade minskat avsevärt. Hans käkben, varnade läkarna, höll på att försvinna.

Erik Videgård Sjukdom

Nästa steg var att placera honom i en tryckkammare i hopp om att vända trenden. Men det blev bara värre därifrån.

När jag befann mig i djupet av mitt elände tillbringade jag dagar i taget i ett tyst hörn av mitt sovrum. Jag fokuserade min uppmärksamhet på en speciell plats på väggen. Jag kunde inte se andra människor dricka vatten utan att själv bli illamående.

I sexrumslägenheten på Östermalm, som ligger mitt i Stockholm, tar Erik Videgard emot gäster. En hyresrätt där han bott de senaste femton åren.

Byggnaden har anor från senare delen av 1800-talet. Stuckatur, stjärnparkett och en takhöjd på fyra meter är alla funktioner i detta rum.

En samling grafiska tryck och stilleben som föreställer mat hämtad från kokböcker ska hängas upp på väggen.

Skivsamlingen på vinyl har åtskilliga svenska musikers personligt signerade kopior av sina album. Han tillbringade ett antal år som ljudtekniker och som turnéledare för band som Olle Ljungströms Reeperbahn, Europe, bland andra.

När allt var som värst tog han ett beslut: Om han tog sig igenom det här skulle han dela med sig av sin berättelse. Hjälpa behövande.

Visa att du är kapabel att uthärda även de mest plågsamma aspekterna av din cancerterapi. Han, å andra sidan, slutade aldrig tro.

Att fortsätta, förresten. Jag tror att jag jobbade på det i totalt två dagar. När jag vaknade efter föregående ingrepp i absolut outhärdlig smärta, och det inte direkt var uppenbart att jag behöver mer morfin, fick jag inget.

Jag var helt omgiven av slangar och dräneringssystem. Kunde inte få fram ett ord. Rör mig inte på något sätt. Efter det påpekade min fru för mig att hon aldrig tidigare sett en sådan rädsla i mina ögon. Även tanken på att gråta

verkade löjligt. Mitt ansikte var så svullet att det var omöjligt för någon att känna igen mig.

Så snart han kunde greppa en penna skrev han följande ord: “Nu dör jag. Ont, ont, ont. Otillräckliga mängder morfin. Ont, ont, ont är det korrekta svaret.

Erik Videgard är en välkänd krögare som har arbetat på en mängd olika Stockholmsställen tidigare. Den som introducerade svenska ätare till asiatisk mat.

Författare till många böcker om matlagning. Nu sitter han tyst framför mig, hans lugn förblir orubbad.

För att vara ärlig så finns det stunder då jag behöver ta några stora andetag innan jag kan fortsätta lyssna på vad han har gått igenom.

Plågan som han skildrar är precis sådan, ja. Han kunde dock övervinna det. Efter att ha vilat lite kommer dina smaklökar att vara i bättre form och ditt självförtroende blir högre.

När Erik Videgard fick meddelandet från Försäkringskassan blev han helt häpen över beskedet. Innehavaren av restaurangen är inte berättigad att få en krona som kompensation.

“De trodde att jag hade lämnat min tidigare arbetsgivare för mer än tre månader sedan. Om så är fallet verkar det som att du inte är berättigad till sjukpenning.

Så var det dock inte. Jag hade blivit häpen över läkarens varning. , och som ett resultat gav jag fel månad”, säger han i artikeln som publicerades.

Efter många omgångar och avslag ombads Erik Videgard förra veckan att överklaga F-kassans beslut till Förvaltningsrätten, som skrattade honom rakt.

Erik Videgård Sjukdom
Erik Videgård Sjukdom

i ansiktet när han ringde för att fråga om hans ärende snart skulle tas upp till prövning. Efter många omgångar och avslag ombads Erik Videgard att överklaga F-kassans beslut till Förvaltningsrätten.

By sehzuka