Tue. Oct 4th, 2022

Ebba årsjö pojkvän /\Sedan Ebba Arsjo kämpade för Vemdalens if alpina förra året har hon haft ett mycket hektiskt och händelserikt år.

Ebba årsjö pojkvän
Ebba årsjö pojkvän

Hon har kunnat åstadkomma många saker, inklusive att bli utsedd till Radiosportens Star Shot of the Year, bli utvald att delta i Paralympics i Peking, vinna Little Achievement Gold Award,

vinna två guldmedaljer vid världsmästerskapen och vinna slalomcupen. Hon har också kunnat åstadkomma många andra saker.

På den här sidan hittar du mer information om Ebba, inklusive resan hon gjorde för att nå detta enastående år.

Ebba Arsjo, alpin skidåkare som bor i Östersund och tävlar för Vemdalens IF, står nu i centrum för parasporten i Sverige.

Den världscupsäsongen vann hon i fem matcher, vilket gav henne titeln Radiosports stjärnskott av året.

På grund av ett funktionshinder som drabbade hennes högra ben, klassades hon som paraatlet hösten 2019.

”På grund av förändringarna i min hud och de vaskulära avvikelser jag har kan jag inte gå ut i solen och jag har ingen dyna.

Så det är mer än bara muskelförlust och det har en stor inverkan på mig, säger Ebba Årsjo.

Ebbas självförtroende är högt, inte bara på grund av hennes starka start på säsongen, där hon vann två världscuper, utan också för att det bara är några månader kvar till Paralympics.

Ebba har inte bara mål relaterade till skidåkning, utan även ambitioner relaterade till andra aspekter av hennes liv.

Min kropp utstrålar ett glatt humör just nu. Jag får medhåll av både ett fackförbund och ett lag

båda är mycket hjälpsamma och ger mig allt jag behöver. Som ett resultat har jag en bra position och upplever en robust fysisk hälsa.

Efter sin världscupframgång tidigare under säsongen är Ebba nu redo att tillåta sig själv att drömma om att ta medalj i Paralympics.

Jag tror att det finns en möjlighet att jag vinner medalj. Jag ska inte gå in på för mycket detaljer, men det är de här medaljerna jag siktar på.

Det var inte längre möjligt för Ebba Arsjo att träna och tävla med de bästa alpinisterna i Sverige under gymnasiet.

Hon såg att hennes högra ben var den enda delen av hennes kropp som inte växte sig större och starkare med resten av hennes kropp.

Inget ovanligt hände. De återstående honorna blev bara starkare och kunde mogna.

Men jag rörde mig inte alls och smärtan i benet blev bara värre. Det var den delen som enligt henne var lite “oh, crap”.

rsjo föddes med Klippel-Trenaunays syndrom, som har ett antal biverkningar, varav en är förlusten av muskelmassa som hon upplever.

Ebba årsjö pojkvan

Det är en medfödd sjukdom som kännetecknas av hudförändringar i form av så kallade portvinsfläckar,

kärlmissbildningar i blodet och/eller lymfsystemet samt skelettförändringar och förstorade mjukdelar. Portvinsfläckar är en av de mest utmärkande egenskaperna för detta tillstånd.

Det verkar som om hela benet är täckt av åderbråck. Dessa är ytliga blodkärl och det är mycket troligt att de kommer att blöda när som helst. Hon kommenterar att det verkar ganska skrämmande och obehagligt, och fortsätter:

Det är mycket sedan jag höll det hemligt och bar byxor nästan hela tiden. Att hålla en hemlighet är mycket jobb. Det visade sig vara det mest bekväma alternativet.

Jag kunde inte tävla längre. Det var en faktor som gjorde för stor skillnad. Mitt högra ben är betydligt svagare än mitt vänstra.

Om jag gör 10 bencurl med vänster ben kan jag enligt Ebba Arsjo bara göra en med höger ben.

De försämrade omständigheterna för att tävla med de andra förarna tömde förarens drivkraft. Då blev hon medveten om paraalpinism och lärde sig att hon kunde kategoriseras som parasportdeltagare.

Till en början fick det oss att släppa fram några skratt. Jag borde väl inte göra det här? När det kommer till parasport tror jag att många av oss hade många förutfattade meningar.

att du måste få en mycket strängare rabatt än de jag har. Men ju mer vi tänkte på det, desto mer positiva kände vi oss inför det.

Hans karriär räddades av parasport. Men att komma in i parasportvärlden var inte så lätt som man kunde ha förväntat sig.

Klassificeringsprocessen drog ut på tiden och optimismen om att äntligen bli hemligstämplad började avta.

Ebba årsjö pojkvän
Ebba årsjö pojkvän

När jag insåg att det inte skulle vara bra för mig att delta i friidrott. Det är inte möjligt för mig, på något sätt

By sehzuka