Tue. Sep 27th, 2022
Ebba årsjö Pappa
Ebba årsjö Pappa

Ebba årsjö Pappa /\ Sista kvarvarande svenska tävlande inom sporten är Ebba rsjö. Samt vad hon har gjort.Så fort hon passerade mållinjen i världscupen föll rsjö på knä i sin debutföreställning 2020.

Totalt är det 21 ringar med två VM-guld och åtta seg i världscupen, som också representerar Sveriges första seger år 2000 i världscupförbundet.

Trots detta har Europacupen redan sett 11 matcher mellan åldersklasserna för män och kvinnor. Prestationerna landade på Ebba Radiosportens bokslutsmöte 2020.

Totalt tog rsjö tre medaljer i hans första Paralympics någonsin i Paralympiska spelen i Peking 2022. Två diamanter och ett brons.

Han började spelet med händerna i luften och följde upp det med en fjärde plot i Super-G innan den första gulden dök upp i den alpina kombinationen.

Även om det inte var förrän nästa år som den alpina kombinationen var först, var den också den första i alpint spel vid 28 års ålder.

Under matchen väntade Ebbas storslalom på henne när hon stod på en annan plattform framför en annan oket, men hon skrek åt 21-åringen och rusade iväg.

En andra guldet kom dagen efter mot alla odds, travade långt i knät och bad om nåd mitt under storslalomen. Ingenting stoppade den regerande världsledaren och hans storfavot till gröna Ebba rsjö, hur många konkurrenter han än skar ner.

Stora steg hjälpte 21-ringen att ta ledningen med 2,78 sekunder kvar av det första setet och i det andra pressade Sverige ytterligare längre fram och korsade mållinjen med en tid på 5,64 sekunder före de andra medaljvinnarna och arvtagaren. Zhang.

Ebba rsjö har kämpat för att behålla sitt funktionella förnuft under hela sitt liv. För länge sedan var hon som en av de största talangerna i Sverige.

Det blev tydligare för henne vid 17 års ålder att styrkan i överkroppen hade en betydande inverkan på hennes förmåga att gå, och på senvåren 2019 blev hon officiellt erkänd som paraplegiker och har nått framgång där.

En funktionsnedsättning känd som Klippel trenaunay weber-syndromet drabbade Norrköping, Sverige, klass “21”. Ebba kommer att tävla i LW4.

När karaktärerna i LW4 är vakna har de en anslutning i en av sina sängar, eller så gömmer de en säng under sina filtar och går på två medar.

Generellt sett vinner man alla långa schackspel (LW 1-9) genom att använda en exakt timingmetod för att få de bästa oddsen och de största utbetalningarna.
Det började som en sexakt som involverade alpin skidåkning i Norrköping.

Trots att hon hade en funktionsvariation gick hon på ett skidgym i stersund och tog examen vid 18 års ålder med samma mål och ambitioner som andra elever.

Hennes mamma föddes med Klippel-Trénaunays syndrom, vilket innebär att hennes högra ben inte kunde växa muskler i samma intervall som det fräscha vänsterbenet, att hennes ben saknar hudlager och att hon inte har en luffare.


Så sent som i november 2017 tävlade rsjö i sitt första FIS-storslalom-evenemang någonsin i Kbdalis, där hon också gjorde sin första pallplats någonsin och slutade tvåa efter två andra.

Under våren 2019 klassades rsjö som LW4 (en person med kraftig muskelsvaghet i ben) och fick grönt ljus att börja tävla i parasport.

Som en del av sin första internationella tävling vann hon fyra medaljer, varav två i WPAS (World Para Alpine Ski) och fyra i Europa Cup. Under november och december i år vann rsjö båda tävlingarna man deltog i.

rsjö gjorde sin världscupdebut i slovenska Kranjska Gora i januari 2020 och vann storslalom, som var Sveriges första alpina världscupseger på mer än 15 år.

Hon tävlade i storslalom vid två världsmästerskap under sin första säsong 2019/2020. Det var i VM-förberedelserna 2020/21 som rsjös tredje seger svängde i storslalomen inför ryska Varvara Voronchikhina och franska Marie Bochet.

Under första världscupen i Veysonnaz, Schweiz, tog hon tre av de fyra tillgängliga segrar. För några veckor sedan vann rsjö sin första världscup i super-G. rsjö tilldelades Radiosportens pris för årets Stjärnskott i april 2021, som gick till idrottare inom paraidrotten.

Det var första gången sedan 2004 som en svensk idrottare tävlade i slalom på Para-VM i norska Lillehammer i januari 2022. I parallellslalom bar hon guld och avslutade sin första virtuella maskin med dubbelguld.

Svenska Idrottsgalan nominerade rsjö till årets nykomlingpris som gick till friidrottaren Maja skag samtidigt.

Veckan därpå tilldelades hon Svenska Dagbladets redaktionspris, som hon döpte till “Lilla Bragdguldet 2021”. Allt är bra. Den sista kröningen ägde rum före reträtten till Peking.

På frågan om hon fått Lilla bragdguldet idrottsstipendium säger Ebba rsjö att hon fått 75 000 kronor från Svenska Dagbladet. “Den bästa tänkbara kicken för Paralympics”, säger hon. Den sista intervjun

Ebba årsjö Pappa
Ebba årsjö Pappa

Svenska Dagbladets idrottsstipendium p 75 000 kronor, som Alice Magnell Millán Lilla Bragdguldet fick efter ett “fantastiskt 2020”, där hon först simmade 800 meter i en ml och sedan simmade 1 500 meter i SM, har tilldelats henne.

I februari 2022 togs rsjö bort från Sveriges lag för Paralympiska vinterspelen 2022 i Peking. Det var Hons första medalj i alpint sedan 2002:s Salt Lake City Paralympics, då han tog brons i det stående störtloppet.

Under måndagens månsken tog hon även en löprunda i en superkombination bestående av både super-G och slalom. Guldmedaljen var Sveriges första sedan Helene Ripa åkte över 15 kilometer skidor i Sotji 2014 att bli först.

Medan hon var i storslalon var hon även med i matchen dagen efter och vann den tredje och sista medaljen, vilket gjorde henne till vinnare av slalomtävlingen.2022 delas Victoriapriset ut.

Ebba årsjö Pappa
Ebba årsjö Pappa

By sehzuka