Tue. Sep 27th, 2022
Ebba årsjö föräldrar
Ebba årsjö föräldrar

Ebba årsjö Föräldrar /\ Ebba rsjö, tävlandes för Vemdalens if alpina, hade ett tufft år i år. Årets Stjärnskott, Paralympics i Peking och Lilla Bragdguldet-vinsten stod alla på hennes att-göra-lista.

Hon vann även två VM-guld och Slalomcupen. Du kan läsa mer om Ebba och hennes resa till årets succé i den här artikeln!

Även om familjen rsjö ursprungligen kommer från Norrköping har den sedan minst tio år tillbaka ett boende i Hovdebyn, Vemdalsskalet. De försökte slå varje ton och flydde till Vemdalen.

En vecka innan skolstart för Ebba och hennes 1-åriga syster gavs medicin. De tänkte flyga upp till stersund och kolla in gymnastiksalen där. NIU:s alpina vintersportprogram är ett nationellt erkänt slalomträningsprogram.

Hit kom både Ebba och hennes syskon och familjen byggde ett hem på Vargens ishall, Vemdalsskalet, och de bildade en klubb för att resa till Vemdalens if.

Mina föräldrar är för närvarande i Vemdalen, där de bor större delen av året, och jag och min syster är där när vi inte är i skolan eller tävlar i turneringar.

Paralympics klasser började vid 19 års ålder.

Från att Ebba var 17 till 18 år, trots att hon har en funktionsvariant, behandlade hon henne som vilket barn som helst. Klippel trenaunay webers syndrom är vad hon kallar det.

Det är ett tillstånd som gör att jag inte har någon hudlager, ingen trampdyna, inga missriktade tänder och hela min benet är täckt av blodkärl. En person kan säga att jag inte har en pump som pumpar blod genom min kropp, men den gör det med svullnad och värk i bakgrunden.

Ganska många tror att jag har muskelobalans eftersom det är vad jag klassas som i paraidrotten, men i verkligheten är min muskelobalans den direkta effekten av min medfödda störning. Om du tror att du är nyfikna, läs vidare. Det finns mycket att lära om detta.

I dag är hon 21 år och har tävlat i parasport de senaste två åren. Det har gått över mina förväntningar!

-När jag först bestämde mig för att börja med parasailing hade jag ingen aning om vad jag gav mig in på. Innan jag började kände jag igen mig som oformaterad och visste inte så mycket om det.

Men idag känner jag att jag kommer att vara här. Här har jag en framtid. Trots att hon nu tävlar i Tex World Cup i parasport har hon inte riktigt tagit sig till toppen av FIS-tävlingarna.

-Jag ska gå till FIS då och då. Det finns flera av mina vänner på den här platsen. Det är likadant när jag tävlar i.

FIS som det är i parasporttävlingar, men det blir mer fokuserat på mina motståndare, och så känns det mer genuint. Snabbt, det är också en bra idé att komma igång med FIS och lära känna spelarna där.

vi åkte på en turné i januari som slutade med 5 världscup-vinster för mig. Efter det trodde vi inte att vi skulle åka tillbaka till Tyrolen igen eftersom det var så mycket snö där. Det var en konstig låt, men en som jag verkligen gillade för mig.

Ebba har redan vunnit slalomcupen, vunnit två VM-guld, och är nu på väg till Paralympics.

Till slut var det allt som gällde för mig. De skulle bara genomföra en en-mot-en-intervju, så jag blev chockad när de berättade att jag hade vunnit priset.

Jag tittade på tv när Aron Lindström vann priset och det var roligt, säger Ebba, och jag slås av hur lite tro hon har på sig själv att tro att hon nu är den person som andra ser henne som.

Från och med i dag, på Arlanda strax före start till Peking, blev hon lurad ännu en gång. Svenska dagbladet, som hade bokat en intervju innan Paralympics, gratulerade henne istället till Lilla bragdguldet och ett stipendium på 75 000 kronor.

“För den historiskt betydelsefulla alpina bedriften som förde henne till Sveriges första paralympiska medaljseger någonsin.”

Christian Olsson, Carolina Klüft, Charlotte Kalla och Sarah Sjöström är bara några av de tidigare vinnarna. Och nu, Ebba rsjö också!

Paralympics i Peking, Kina, 2022Frågan kom upp om att hon skulle till Paralympics i Peking 2022, och hon sa:

-Det ser jättestort och fantastiskt ut! Vi har precis startat ett nytt program som bland annat innehåller mediaträning, sponsring och intervjuer.

I Paralympics är mitt mål att ta hem minst en medalj. Det viktigaste är dock att jag kommer att göra det och göra klart allt.

Jag avser att komma till ditt hem med alla mina hjärtliga lyckönskningar och professionella expertis. Det här är det viktigaste målet jag någonsin har satt upp för mig själv.

Det har alltid varit den största återuppståndelsen. Jag har gått igenom mitt liv och upptäckt att jag hade en funktionsvariant. Det är det som har hållit mig vaken på nätterna.

Ebba årsjö föräldrar
Ebba årsjö föräldrar

Ebba rsjö planerar att ge sig in i historieböckernas värld.Under kommande Paralympics planerar hon att tävla i fem olika sporter, bland annat en störtlopp, en super-g, storslalom, slalom och en superkombination där hon ska använda rullstol.

Hon har vunnit medaljer i alla sporter och är en av de mest dekorerade idrottarna i Paralympics historia.

Men hon gjorde ett fantastiskt jobb med att återskapa Ebba rsjös unika tjej. När vi pratar kommer jag på mig själv att dra mig ifrån hennes förvirrade tankar, men samtidigt är hon en ovanligt ljus och förtjusande ung dam.

Det finns en vanlig missuppfattning att det är lättare att paradera genom tunneln än andra typer av idrott, men det är faktiskt felaktigt eftersom de som tränar i tunneln jobbar lika hårt som de som tränar i andra delar av världen eftersom de har sina egna unika funktionsvariationer. .

Min magkänsla säger mig att vi inte kommer att kunna slå Ebba rsjös rekord i längden. På Paralympics kommer vi att kunna följa hennes karriär och se allt hon har åstadkommit!

Det är nu dags för Ebba att skriva historia, inte bara som den första representanten för Vemdalens stad att tävla i Paralympics, utan jag tror att hon kommer att bli ihågkommen för mycket mer än det som skrevs om henne i historieböckerna.

I sitt första Paralympics någonsin vann rsjö tre guldmedaljer vid Paralympiska vinterspelen i Peking 2022. Två diamanter och ett brons.

Han började spelet med händerna i luften och följde upp det med en fjärdeplats i Super-G innan den första gulden dök upp i alpkombinationen.

Alpin kombination var den första på åtta år, men den var också den första i alpin på 28 år.

Senare i spelet spelades en storslalom där Ebba flyttade till en annan plats framför en annan pil, men till slut krossades 21-ringen

Ebba årsjö föräldrar
Ebba årsjö föräldrar

By sehzuka