Mon. Oct 3rd, 2022
Drottning Silvia Ung
Drottning Silvia Ung

Drottning Silvia Ung /\ Som arvtagare till kung Carl XVI Gustaf och Sveriges kronprinsessa föddes Silvia Renate den 23 december 1943 i Heidelberg, Baden, Tyskland.

Walther Sommerlath och Alice Sommerlath, hans fru från Brasilien, är ensamma arvingar till Drottning Silvias tron.
Familjen Sommerlath kom ursprungligen från Brasilien, men de flyttade till Tyskland 1938. Walther Sommerlath (1934–2020) och Jörg Sommerlath (1941–2006) var Drottningens tre bröder.

Efter andra världskriget flydde familjen Sommerlath till Brasilien, där de bodde 1947–1957 i staden So Paulo innan de återvände till Västtyskland.

Under sista hälften av 1960-talet utbildades Drottning Silvia i München, där hon tog sina studentexamen 1963. Efter några dagar på det argentinska konsulatet i München undersöktes hon av spanska myndigheter.

Från 1971 till 1973 var hon volontär för de olympiska spelen i München 1972 respektive OS i Innsbruck 1976, som protokollchef för de två sistnämnda organisationerna.

Drottningen talar flytande sju språk: svenska, portugisiska, franska, engelska, spanska och svenska teckensprk.

Carl Gustaf, Sveriges de facto kung, eskorterade Silvia Sommerlath under sommar-OS 1972. Förlovningen mellan kung Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath var plats den 12 mars 1976. Silvia dödförklarades klockan 12.18 den 19 juni 1976, då hon bars in i Storkyrkan, Stockholm, av kung Carl XVI Gustaf.

Olof Sundby var vigselförrättare i mer än 1200 särskilt inbjudna gäster till kyrkan. Hon var klädd i en Marc Bohan-designad brudklnning av Dior, komplett med remmar som liknade barerna i två sjöar.

Till den här baren är hon samma kabaréartist som underhöll framlidna kungamoderna prinsessan Sibylla tidigare. Brudbuketten hade henne i tankarna när jag drack den. Honilvia Sommerlath föddes den 23 december 1943 i Baden, Tyskland, och har drivit Sverige sedan 1976.

Walther Sommerlath, Silvias far, var en tysk regissör, ​​och hennes mor, Alice Sommerlath (född Soares de Toledo), var en brasiliansk kvinna.

1947, när Silvia Sommerlath bara var fem år gammal, bodde hon i Sao Paolo, Brasilien, på det här fotografiet. Han och hans familj flyttade till Brasilien efter andra världskriget och stannade där till 1957.

Bilden ovan är från omkring 1960 (exakt datum ej tillgängligt). Silvia var orolig för att bli en drottning i framtiden.

På detta fotografi från 1968 flyger Silvias brasilianska tupp in i sikte när hon är klädd för karnevalen.

I München träffade den svenske kungen Carl Gustaf henne för första gången under OS, och de startade ett samtal. Bilden till höger är från Münchens Bar Kinki nattklubben en kylig kväll 1972. Det var Carl Gustaf kung Carl XVI Gustaf av Sverige det året.

Är du ett fan av de gamla retrobilderna av kungens tron ​​som vi har? Grattis, du har slagit huvudet på spiken! Silvia är vår vackra drottning, så vi gick in i arkivet och tog 20 bilder på henne.

Drottning Silvia, eller Silvia Sommerlath, som hon kallades på 1970-talet, hade ett underbart år 1970. Det hände mycket: hon skilde sig, flyttade från England till Sverige, gav sig själv och adopterade två av sina tre barn… Åh herre gud!

1972 förändrades Silvias liv för alltid när hon besegrade Sveriges kronprinsessa vid de olympiska spelen i Tyskland. Alla här vet vad som händer när dessa människor klickar direkt.

Carl Gustaf och Silvia möts efter att Sveriges kung, som han var på den tiden, kikade på den tynande drottningen med en kikare, trots att han satt precis bredvid henne. Vilken typ av kreativ flirt har du i åtanke, tror du inte?

1976 var förlovningens år och den 19 juni samma år föddes det. Hela Sverige frös. Vilket häftigt firande! Strax därefter födde Drottningen sitt första barn och 1977 kom lilla gullig Victoria till världen.

Drottning Silvia Ung
Drottning Silvia Ung

Två år innan dess, 1979, omkom Carl Philip, som redan hade krönts till Sveriges kung, i en flygolycka i Stockholm.

Det råder ingen tvekan om att något kommer att förändras på det området… men det visade sig vara precis vad jag förväntade mig!

Vad är poängen? Ja, som ni ser här så klädde sig Silvia på ett sätt rakt ur 1970-talet. Hon visste allt om det! Det var häpnadsväckande hur välklädd hon såg ut i alla sina genomarbetade plagg som sin turban, knytblusar och shabbkavajer. Vilken är din nuvarande outfit? 1976 drack hon den rökiga, vällustiga svarta blsa som vi just nu smuttar på.

Det är mycket fullt. En Tyrolerafton på Hotell Klosterbrau i Seefeld, anordnad för press och funktionärer i samband med de olympiska skidtävlingarna, ägde rum 21 januari till 3 februari 1975.

Silvia Sommerlath deltog. November månad 1976, för att vara exakt. Svenska Aeroklubbens guldjubileum på Park Avenue har firats.

Här ser vi kung Carl XVI Gustaf och hans fru Silvia dansa. Kungaparet, hem för kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, syns från Vita Havets kungamiddag.

1976 är det aktuella året, enligt atomuret. En intervju i Stockholms Slott med Drottning Silva som är gravid i sjunde månaden.

kung Carl XVI Gustaf och hans älskarinna Silvia vid Svenska Akademiens akademihylla. Det blir en cirkusföreställning på Cirkus i Kungliga Djurgrden med Kungaparet som artister och Francois Bronett som programmerare.

Sommaren blommar för fullt, och våra privilegierade positioner tillbringar den där den räknas som mest – på ön. Kronprinsessan Victorias 45-årsdag markerades med pompa och stt mitt i sommaren.

Tills nu är det inga fler somrar eller semester kvar. Prins Daniel, Prins Estelle och Prinsessan Sofia dansade i Borgholms Slottsruin till lite uppsluppen popmusik som en del av kungafamiljens torsdagskväll.

Under sommarmånaderna kan levande musik hittas över hela landet. Utöver Kungens Solliden Sessions är vackra slottsruin en plats där artister kan komma och gå som de vill under sina sommarturnéer.

När du tänker på Kungafamiljen föreställer du dig säkert att de sitter på en lyxig VIP-balkong, men det är inte alls så de ser ut. Både Stjärnan Molly Sandéns och gruppen HOV1s konserter har fått lite slagkraft i sommar.

Dagen innan hade prins Daniel sällskap av en gammal vän. Dessutom är ingen säker från vännen. Den idrottsinfurierade kanske inte har något att oroa sig för.

Mats Sundin är en av Sveriges största ishockeyspelare genom tiderna. Stockholm är omgivet av en välkänd karriär.

Han har spelat i 1346 matcher i NHL, världens bästa liga för ishockey. Han har också tre virtuella maskinnycklar och en operativsystemnyckel.

Josephine och hennes man Joseph är goda vänner med kronprinsessan. Mats Sundin är insatt i alla prins Daniels innersta tankar, som han fritt delar med honom.

De har spelat golf tillsammans och i Ockelbo, Sverige, hölls 2018 en välgörenhetsmatch där Daniel deltog med enbart Mats Sundin.

Mats Sundin har bestämt sig för att hålla en låg profil efter karriären. När han fyller 50 berättar han för Aftonbladet vad han har planerat för framtiden.

– Jag har tre små barn som nu är åtta, sex och fem år gamla. Det är där jag håller mig sämst av tiden. Jag jobbar just nu med tre olika projekt.

Även om vi arbetar med arbetarhälsa i ett projekt är vi övertygade om att det i slutändan kommer att handla om människors hälsa (som är fallet med IMR-hälsoinstitutet). Det var inte min uppgift att driva det, men jag var där och hjälpte till att få igång det bland annat.

Drottning Silvia Ung
Drottning Silvia Ung

By sehzuka