Tue. Sep 27th, 2022
Dos santos friidrott
Dos santos friidrott

Dos santos friidrott /\ Alison Brendom Alves dos Santos är en brasiliansk idrottare specialiserad på 400 meter häck. Han är bronsmedaljör vid de olympiska spelen 2020, världsmästaren 2022 och den tredje snabbaste idrottaren i sportens historia,

förutom att han är guldmedaljör vid de panamerikanska spelen 2019 och är för närvarande det sydamerikanska och panamerikanska rekordet. innehavare i disciplinen.

Den 4 april 2006 uppgav IAAF att nio länder (USA, Sydkorea, Australien, Sverige, Spanien, Ryssland, Förenade Arabemiraten, Kroatien och Marocko) hade lämnat in intresseanmälan för att vara värd för världsmästerskapen 2011.

När tidsfristen för att ansöka gick ut den 1 december 2006 hade fyra kandidatstäder (Brisbane, Daegu, Moskva och Göteborg) bekräftat sina kandidaturer.

Göteborg backade senare samma månad, med påstående om bristande ekonomiskt stöd från den svenska regeringen.

Brisbane tillkännagavs som den australiensiska kandidaten med Queensland Sport and Athletics Center (tidigare ANZ Stadium) som den planerade platsen för ett mästerskap som hålls i juli eller augusti.

Stadion var tidigare värd för 1982 Commonwealth Games och 2001 Goodwill Games. Brisbane hade också en misslyckad kandidatur till 2009 års världsmästerskap i friidrott.

Daegu var den stad som valdes för det koreanska budet, efter en första ansökan om värd för 2009 års upplaga.

Daegu hade tidigare varit värd för 2003 års Summer Universiaden och tre matcher i 2002 FIFA World Cup. VM i friidrott har aldrig anordnats på fastlandet i Asien, men det har ägt rum två gånger i Japan.

Det ryska budet har Moskvas Luzhniki-stadion som föreslagen plats. Staden var värd för de olympiska sommarspelen 1980 och 2006 IAAF:s världsmästerskap inomhus.

Bland avsiktskandidaterna fanns Casablanca (Marocko) och Split (Kroatien), som båda var misslyckade anbudsgivare till 2009 års världsmästerskap i friidrott.

Den spanska utmanaren ryktades vara antingen Madrid eller Valencia, men Spanien valde så småningom Barcelona som en kandidat till 2013 års världsmästerskap i friidrott.

Chicago, Los Angeles och San Francisco var de tre finalisterna till olympiska sommarspelen 2016 i USA.

Den 27 mars 2007 förklarade IAAF:s rådsmöte i Mombasa Daegu som den segrande utmanaren. På grund av “kvaliteten på arenor och kravet på utmärkt uppslutning” kunde den vinna. Som ett resultat av Daegus “ambitioner och krävande attityd” hyllade IAAF:s myndigheter stadens framgångsrika förslag.

Senare förklarade både Moskva och Brisbane sitt intresse för att vara värd för friidrotts-VM 2013, där Moskva vann i urvalsprocessen.


Han var guldmedalj i det blandade 4 × 400 meter stafetten vid den senaste ungdomsmästerskapet i friidrott 2017 , sedan bronsmedaljör på 400 meter häck vid 2018 års juniormästerskap i friidrott .

På Bragança Paulista den 28 april 2019 slog han det 48-åriga sydamerica juniorrekordet. Han vann guldmedaljen på 400 meter häck vid Sydamerican Masters Games 2019.

Dos santos friidrott
Dos santos friidrott

Under Sydamerikanska Juniormästerskapen 2019 sprang han sin bästa 400-meterstid av 45-åriga 79 för att vinna guldmedaljen.

Han satte ett nytt juniorkontinentalt rekord på 48,57 och rankades femma i sportens historia den 11 juli 2019 vid Neapels Summer University.Den 28 maj år 2021

Under Doha Diamond League slutade han tvåa på 400 meter häck bakom Rai Benjamin med tiden 47,57 sekunder och förbättrade sitt eget rekord med 11/100.

Det är tydligt att Alison dos Santos, bronsmedaljören på 400 m häck, är fokuserad på att vinna sitt första världsmästerskap.

I ett försök att överbrygga gapet på Karsten Warholm har brasilianaren flyttat till USA.

Under den historiska Tokyo 2020-finalen kom Dos Santos på tredje plats genom tiderna, och befäste sin plats i friidrottshistorien som ett av de största loppen någonsin.

Warholm slog sitt eget världsmärke med tiden 45,94 sekunder, följt av Rai Benjamin med tiden 46,17 sekunder och dos Santos med tiden 46,72 sekunder.

Inför världsmästerskapen i Eugene, Oregon, i juli, har 21-åringen lämnat sitt eget land för att träna med “världens bästa idrottare”, enligt hans agent.

I början av mars berättade han för det brasilianska friidrottsförbundet att han lämnade sin gamla träningsplats i Sao Paulo.

Det. Att vara en del av den här generationen är ett stort privilegium för mig.” Brasilianaren skapade sig ett namn i seniorleden efter att ha vunnit brons vid U20-VM 2018.

Målet hade varit att ha en framgångsrik juniorkampanj, men efter att ha brutit 49-sekundersbarriären för första gången vid World Challenge-mötet i Braganca Paulista, var han och tränaren Felipe de Siqueira tvungna att höja sina förväntningar.

Hans första sydamerikanska mästerskapsseger kom bara en vecka innan han fyllde 19 år.

Därefter vann han Sommaruniversiaden i Neapel på en ny personbästa tid på 48,57 sekunder, vilket skulle ha kvalificerat honom till VM-slutspelet i Rio de Janeiro 2016 och även 2017.

För sitt ursprungliga säsongsmål på 48,49 tävlade han vid Pan American U20 Championships i Costa Rica bara tio dagar efter den senaste tävlingen.

För Pan American Games återvände Dos Santos till Lima och sprang ett nytt personbästa på 48,45 för att vinna guld.

Inför världsmästerskapen 2019 i Doha kom pojken tvåa i sin Diamond League-debut i Birmingham efter den olympiska bronsmedaljören Yasmani Copello.

Tävlingen på 400 meter häck vid den tiden var den djupaste som någonsin byggts, men ändå tog sig dos Santos till finalen och slutade åtta.

Benjamin slutade sjua på 48,28, bara en kvarts sekund bakom bronsmedaljören Abderrahman Samba, där Warholm tog guldmedaljen på en ny personbästa tid på 48,28.

När Bayano Kamanis 16-åriga sydamerikanska rekord slogs i hans tredje lopp 2021, innebar epidemin att han inte kunde tävla i några lopp 2020.

Dos Santos slutade trea bakom Benjamin och Kyron McMaster i herrarnas ettvarvshäcklopp, vilket visar hur kraftfullt tävlingen är just nu.Trots det fortsatte han att förbättra sig.

Han sprang 47,57 i Doha, 47,38 i Oslo och 47,34 i Stockholm, där han så småningom vann sitt första Diamond League-lopp, för att sluta tvåa bakom Benjamin och trea bakom Warholm.

Dos Santos gjorde sin OS-debut efter att ha jagat Warholm hem i Monaco.I Tokyo-semifinalen sprang han ett nytt sydamerikanskt rekord på 47,31 sekunder.

Därefter sprang han 46,72 för att vinna brons i finalen på 400 m häck före McMaster, Samba och Copello.

https://www.youtube.com/shorts/dbL9QqQCc_Q
Dos santos friidrott
Dos santos friidrott
Dos santos friidrott

By sehzuka