Tue. Sep 27th, 2022

Dennis Janebrink Familj /\ Goran Dennis Janebrink, som är medlem i Gamlestadsförsamlingen i Göteborg, har varit medlem i Flamingokvintetten ända sedan bandets start 1960.

Dennis Janebrink Familj
Dennis Janebrink Familj

Utöver rollen som basist sköter Göran även de ekonomiska aspekterna av bandet. I Arvingarna är han biologisk far till Casper Janebrink,

och i Glennartz är han Christopher Janebrinks biologiska far. Vinnare av Guldklaven för “Årets basist 2001” i den speciella kategorin.

Sedan flytten till Onsala för 25 år sedan har Dennis Janebrink kommit att uppskatta att vara så nära vattnet och sin båt.

Men fram till i år, när Corona gjorde slut på alla hans resor, tillbringade han mycket tid hemifrån. 1960 födde han och fyra andra kompisar vad som skulle bli känt som Flamingokvintetten.

Sedan dess har han och vokalisten Hasse Carlsson ansvarat för att upprätthålla kontinuiteten i dansbandet, även om andra bandmedlemmar har bytts ut genom åren.

Till en början var musik bara ett tidsfördriv för mig. På dagarna jobbade Dennis som murare och plattsättare, men efter att bandet började få spelningar slutade han göra de jobben.

De åkte på turné och spelade på olika dansgolv runt om i Sverige. Bandet har haft 18 låtar som nått etta på den svenska singellistan under sin 60-åriga karriär, och de har sålt cirka fyra miljoner exemplar.

Folk som älskar att dansa över hela landet har bett om Flamingokvintettens musik medan turnébussen har gått totalt 200 000 kilometer.

Redan innan släppet av “She is 16 years old today” 1968 kunde Dennis Janebrink försörja sig som musiker och det är troligt att den här låten var hans största kommersiella framgång.

Det är möjligt att 1970-talet var toppen av popularitet. Efter det fick bandet flera utmärkelser för att ha utsetts till det mest populära dansbandet i landet.

Det var där tonen etablerades, och du har fortsatt att hålla fast vid den sedan dess. Det har aldrig övervägts att genomföra experiment.

Dennis och hans bandmedlemmar känner sig säkra i vetskapen om att bandets hängivna fanskara kommer att fortsätta stödja det äldre materialet, vilket ger dem självförtroende.

Redan nu kan Flamingokvintetten uppträda inför mycket stora publik på arenor som teatrar och konserthus.

Mot bakgrund av de begränsningar som gällde i våras fick den senaste turnén skjutas upp, men den kommer att börja igen under hösten.

Den unika mängd energi som Dennis Janebrink besitter har ännu inte börjat minska. Efter det fick bandet flera utmärkelser för att ha utsetts till det mest populära dansbandet i landet.

Det var där tonen etablerades, och du har fortsatt att hålla fast vid den sedan dess. Det har aldrig övervägts att genomföra experiment.

Dennis och hans bandmedlemmar känner sig säkra i vetskapen om att bandets hängivna fanskara kommer att fortsätta stödja det äldre materialet, vilket ger dem självförtroende.

Redan nu kan Flamingokvintetten uppträda inför mycket stora publik på arenor som teatrar och konserthus

. Mot bakgrund av de begränsningar som gällde i våras fick den senaste turnén skjutas upp, men den kommer att börja igen under hösten.

Dennis Janebrink Familj
Dennis Janebrink Familj

Den unika mängd energi som Dennis Janebrink besitter har ännu inte börjat minska. Efter det fick bandet flera utmärkelser för att ha utsetts till det mest populära dansbandet i landet.

Den ikoniska dansbandsensemblen Flamingo Quintet har

funnits sedan 1960, och Dennis Janebrink, gruppens basist, är en av bara två medlemmar som har varit en del av den under hela dess existens.

Den livliga Janebrink fyller 75 år idag, måndag, även om firandet av hennes födelsedag ägde rum för två dagar sedan.

Min son Casper och hans familj, min dotter Sammie och mitt tredje barnbarn, och vår son Christopher och vår dotter Alexander var alla här på lördagen innan.

Efter det är jag osäker på vad som händer med själva födelsedagsfirandet, även om vi har ett uterum som du är välkommen att sitta i om någon dyker upp.Dennis Janebrink anser inte att 75 är en ålder.

Du har fortfarande tanken på ett barn, för att uttrycka det på ett annat sätt, vilket är precis vad jag alltid säger.

När jag är uppe på scenen verkar det inte som att något har förändrats, även om det har gjort det. Det viktigaste är att behålla mitt fysiska välbefinnande, och att lyssna på musik hjälper mig att känna mig yngre.

De unga männen från Partille visste direkt vad de ville att deras band skulle heta när de bestämde sig för att etablera det.

Casper Janebrink, Lars “Lasseman” Larsson, och bröderna Carlsson, Kim och Tommy, blev kända söner för att deras pappor uppträdde i välkända dansband som Streaplers och Flamingokvintetten. Casper Janebrink var medlem i Flamingokvintetten.

Dennis Janebrink Familj

De yngre generationerna skulle ta över vid det här laget, och de bestämde sig för att kalla sig arvingarna.

Man har sett människor dansa till Flamingokvintettens musik medan turnébussen är i rörelse. Det har förekommit rapporter om människor som dansar till sången från hela landet.

Dennis Janebrink genererade pengar redan som musiker när “She’s 16 Years Now” släpptes 1968, samma år som den släpptes.

1970-talets decennium var kanske det mest fruktbara för rörelsen. Det femmannabandet erkändes flera gånger som landets mest framstående dansband, vilket gav dem ett antal utmärkelser.

Sedan sättet etablerades har du alltid behållit samma utseende. Det har aldrig övervägts att göra något nytt eller okonventionellt.

Dennis och hans bandmedlemmar är säkra på att bandet kommer att fortsätta få stöd från bandets hängivna anhängare trots att de gamla låtarna håller på att pensioneras.

Redan nu fortsätter ett band känt som Flamingokvintetten att spela inför storpublik på arenor över hela världen, inklusive teatrar och konserthus.

På grund av tidsbrist fick den senaste turnén skjutas upp under hösten i år; det kommer dock att fortsätta under hösten i år också.

Kraften som Dennis Janebrink besitter har inte minskat det minsta trots att det har gått lång tid. Det femmannabandet erkändes flera gånger som landets mest framstående dansband, vilket gav dem ett antal utmärkelser.

Casper blir 52 år i år. Hans födelsedag är den 2 januari 1970 och han föddes i Göteborg. Casper tillbringade sin barndom i kvarteret Partille som ligger inne i Göteborg.

Hans pappa, musikern Dennis Janebrink, spelar i ett dansband, och hans mamma heter Ing-Marie. Han är deras son. Christopher, Caspers bror, spelar trummor i ett dansband. Christopher är Caspers bror.

Casper blev berömmelse och fick en stor efterföljare med släppet av låten “Eloise”. När Arvingarna för första gången gick in i sin tolkning av låten i Melodifestivalen var året 1993. Därefter fortsatte han att avancera i sitt arbete.

Casper var medlem i en kör från hemstaden Partille som deltog i säsongen 2011 av den svenska tv-tävlingen Korslaget.

Dennis Janebrink Familj
Dennis Janebrink Familj

Först tog han ledningen i Bingolotto 2016, fortsatte han med att vinna underhållningsshowen The Star of the Stars även året därpå (2018).

By sehzuka