Tue. Oct 4th, 2022

Danny Saucedo Längd /\ Danny Saucedo eller bara Danny är artistnamnet på den svenske sångaren och kompositören .

Danny Saucedo Längd
Danny Saucedo Längd

Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski, som även är känd professionellt som Danny Saucedo. Det var den svenska anpassningen av Idol 2006, och han var en av de tävlande som tog sig till de sex sista. Det var så han först fick ett brett erkännande.

Som soloartist har Saucedo spelat in totalt mer än femton singlar utöver fem studioalbum. Hans första studioalbum, Heart Beats, tillsammans med sina tre första singlar – “Tokyo”, “Play It for the Girls” och “Radio” – toppade listorna i Sverige.

Under samma tidsperiod var han även medlem i den svenska poptrion E.M.D. tillsammans med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson.

Denna grupp var aktiv mellan åren 2007 och 2010. [3] Bandet gav ut totalt tre album och elva singlar under sin karriär (varav ett album och fyra singlar toppade de svenska listorna).

Låten “Jennie Let Me Love You” gav bandet en Grammy Award 2008 för bästa rockframträdande. Fyra gånger har han deltagit .

i Melodifestivalen och varje gång har han gjort det i egenskap av både artist och kompositör. E.M.D. kom på tredje plats 2009 med deras låt “Baby Goodbye”,

och som soloartist kom han på andra plats 2011 med sin låt “In the Club”, samt 2012 med sin låt “Amazing”. Han tävlade igen 2021, denna gång med låten

“Dandi dansa”, och slutade på en sjunde plats i den avslutande tävlingen. Det var tredje gången han kvalificerade sig direkt till finalen som soloartist.

Han har ingen partner för närvarande. Han dejtar inte någon. Vi har inte mycket information om hans tidigare relationer eller några tidigare engagemang som han kan ha haft. Enligt uppgifterna i vår databas har han inga barn.

Under hela sin existens har bandet gett ut totalt tre album och elva singlar (varav ett album och fyra singlar toppade de svenska listorna).

Bandet vann Grammy Award för bästa rockframträdande 2008 för sin tolkning av låten “Jennie Let Me Love You”.

Det är fjärde gången som han medverkar i Melodifestivalen och varje gång har han gjort det i egenskap av både artist och kompositör.

Danny Saucedo Längd

Som soloartist slutade han på andra plats 2011 med sin låt “In the Club”, och han slutade på tredje plats 2012 med sin låt “Amazing”. 2009 slutade bandet EMD på tredje plats med sin låt “Baby Goodbye”.

Han deltog i tävlingen ännu en gång 2021, denna gång med låten “Dandi dans”, och han slutade åtta i den totala tävlingen. Det var tredje gången som han framgångsrikt kvalade in till finalomgången som soloartist.

Saucedo föddes i Stockholm av en polsk pappa och en boliviansk mamma. Hans far var polsk och hennes mamma var bolivian.

Deras mamma var från Bolivia, medan hans pappa var från Polen. Medan han gick i lektioner på Adolf Fredriks Musikskola i Stockholm kunde han vidareutbilda sig där.

Förutom sitt modersmål behärskar han engelska, spanska och franska. Hans modersmål är franska. Svenska språket är hans första språk.

Den katolska religionen är mycket viktig för Saucedo, och han utövar den med största hängivenhet.

Saucedo var i ett förhållande med den svenska sångerskan Molly Sandén från åren 2013 till 2019, och de två förlovade sig år 2016.

Från och med februari månad år 2020 har Saucedo ett kärleksförhållande med modellen Anna Eriksson.

Popsångare. Född i den svenska huvudstaden Stockholm den 25 februari 1986. Enligt vissa uppskattningar är Danny Saucedos förmögenhet nära 30 miljoner svenska kronor (SEK).

2009, E.M.D. kom på tredje plats med deras låt “Baby Goodbye”, och 2011, som soloartist, kom han på andra plats med sin låt “In the Club”.

I Melodifestivalen 2011 vann han den första semifinalen och gick vidare till mästerskapsomgången. Mästerskapsomgången ägde rum den 12 mars 2011 och han slutade på andra plats i omröstningen bakom Eric Saade och hans låt “Popular”.

Som jämförelse fick Danny 149 poäng, medan Saade fick 193 poäng. På Eurovision 2011 stod Danny för att presentera de svenska rösterna.

Han har arbetat som textförfattare för både Alcazar och Pulse och bidragit med låtar till båda deras album.

Den 11 mars 2011 släppte han sitt tredje album under eget namn, med titeln “In The Club”. På säsongens 2008 års upplaga av danstävlingen Let’s Dance tävlade Danny (svensk version av Dancing With The Stars).

Både Jeanette Carlsson, en professionell dansare, och Saucedo deltog i Eurovision Dance Contest i september 2008.

Danny Saucedo Längd
Danny Saucedo Längd

Den 6 september tävlade paret i den sista tävlingen, som hölls i Glasgow. Officiell sida: http://www.dannysaucedo.se/ Bläddra vidare innehåll på Last.fm. Creative Commons By-SA License reglerar användningen av all text som

By sehzuka