Mon. Oct 3rd, 2022

Curt bergfors fru /\ Curt Melker Bergfors var en svensk entreprenör och affärsman som bodde i Gällivare, Lappland och Miami, Florida.

Curt bergfors fru
Curt bergfors fru

Curt Bergfors föddes den 27 februari 1949 och medan han har festat tidigare rapporterar Expressen att den stora festen äger rum på onsdag.

Bergfors, som suttit i rullstol sedan en dykolycka 1986, kommer att delta på festen på Berns på Stora Salongen i Stockholm, på vad han anser vara den ideala entréplanet. Bergfors har tidigare varit värd för enorma fester i Berns.

I Maxgrundarens vänkrets finns en rad välkända artister, varav några utan tvekan kommer att dyka upp på nattklubbens scen vid 70-årsfirandet.

Lasse Berghagen, Roger Pontare, Marie Fredriksson och medlemmar ur Bo Kaspers Orkester tillhör Curt Bergfors grupp.

Pontare, som brukade uppträda på Stadshotellet i Lule när Bergfors styrde, kommer att sjunga några sånger till jubileet och gästerna, enligt Expressen.

Han finansierade många hälso- och fattigdomsminskningsprojekt under flera år, mestadels i underutvecklade länder som Senegal och Haiti.

Mellan 2006 och 2018 delades cirka en kvarts miljard kronor ut till dessa initiativ. Bergfors överförde del 2009.

av sina aktier i Stiftelsen Rättvis Fördelning, som äger 9% av MAX Burgers AB, och var därmed säker på att varje år kunna dela ut 7-10% av den årliga nettovinsten.

För drygt ett år sedan köpte han Sveriges dyraste bostadsrätt för hela 52 miljoner kronor. Han bråkar just nu med sin exfru om en hästgård nära Mälaren utanför Stockholm.

Enligt Curt Bergfors, grundaren av Max Hamburger-verksamheten, kommer gården att behöva auktioneras ut offentligt.

Ex-frun och hennes nya sambo, som försörjer sig på hästgården, rasar över Curt Bergfors plötsliga sinnesförändring.

Det här är en katastrof. Vi blev lurade av honom. Vi trodde att MOU var ett juridiskt bindande avtal.

Enligt Magnus Rashem, Curt Bergfors tidigare delägare, utgick även bankerna från att det fanns ett bindande avtal och beviljade ett lån på 3,3 miljoner kronor.

Curt bergfors fru

Lånen användes bland annat till att bygga ett ridhus på gården.

Curt Bergfors, säger rumskamraten Magnus Rashem, ringer honom några månader efter att banklånet godkändes och berättar att upplägget inte är lagligt.

Magnus Rashem tillägger: “Jag är uppe i öronen på bolån nu.”

Ex-frun och Magnus Rashem har kommit överens om att auktionera ut två av fastigheterna som en del av deras pågående rättsstrid, men inte hästgården.

Om den auktioneras ut samtidigt som de andra fastigheterna kan de inte köpa den och skulle tvingas flytta, vilket tvingar företaget att stänga.

Curt Bergfors, grundaren av den svenska hamburgerkedjan Max, dog i söndags vid 73 års ålder, enligt ett pressmeddelande.

Curt var en kärleksfull make, far, farfar och svärfar som verkligen brydde sig om oss alla. Vi är hjärtbrutna.

I ett pressmeddelande skriver hans son och Max vd Richard Bergfors: “Han var också en mycket populär och beundrad ledare och pionjär inom näringslivet.”

Vi känner honom som en visionär, filantrop och entreprenör. Jag berättar för min familj att han har en otroligt stor .

lämnar ett vakuum och vi vet att alla Curts vänner, Max anställda och de stiftelser han etablerat och stöttar känner på samma sätt.

Efter en dykolycka på 1980-talet blev Curt Bergfors delvis förlamad och rullstolsbunden. Som ett resultat var han tvungen att opereras i slutet av förra året.

Om ingen av gästerna är nöjd med festmenyn kan de gå till Max Hamburger som ligger precis runt hörnet från Berns…

Curts möten har vanligtvis flipburgare. Björn Johansson skämtar om att han kan erbjuda dig en kupong för att köpa en om du vill.

Bergfors skänkte också en halv miljard kronor av sin personliga förmögenhet till den etablerade Curt Bergfors Foundation.

Food Planet Prize är ett miljöpris med en prispott på 2 miljoner dollar för varje vinnare. Det är kostnaden för att säkra en långsiktig livsmedelsförsörjning.

Han har donerat pengar till senegalesiska och haitiska grupper och har länge stött projekt för att minska hälsa och fattigdom.

Mer än $250 000 donerades till dessa projekt under årtiondet.

Curt bergfors fru
Curt bergfors fru

Bergfors överförde en del av sitt lager till Fair Distribution Foundation, som nu äger 9% av Max Burger, för att säkerställa att de kan dela ut 7-10% av bolagets årliga nettovinst.

By sehzuka

Leave a Reply

Your email address will not be published.