Mon. Oct 3rd, 2022
Clara Klingenström Pojkvän
Clara Klingenström Pojkvän

Clara Klingenström Pojkvän /\ Hon var i ett giftigt förhållande präglat av fysisk och känslomässig misshandel.På slutet var Clara Klingenström så nedstämd att hon försökte avsluta sitt eget liv.

Clara Klingenström, 26, bar en röd glitteroutfit och jordgubb-blont hår när hon spelade sitt Mello-bidrag Behöver inte dig idag i en turnering. Hon fortsatte vidare till Andra chansen där hon nu träffar duon Eva Rydberg och Ewa Roos.

Clara avslöjar ämnet för sitt Aftonblade-bidrag: ett giftigt tidigare förhållande.

Tog hem dem till Gotland och de våldtog demJag fastnade i ett förhållande som inte var riktigt bra. Jag stannade för att jag blev väldigt manipulerad; Jag lyftes och sedan knuffades jag ner.

Clara Klingenström säger i en intervju med Aftonbladet, “Det var svårt att lämna företaget än jag försökte, och sedan eskalerade det tills jag blev stämd.”

Hon beskriver att hon kände sig lättad när vänner och familj var med på det roliga. De satte henne på en båt tillbaka till Gotland och efter att hon vilat flera dagar i sitt eget rum kom äntligen hjälp.

För mig själv sjöng jag: “Jag ska ta mig hit, jag ska bli bättre.” Jag gick ut ur mitt rum och in i pianot, och orden strömmade ut.

Du kan få hjälp med att skaffaSedan tonåren har Clara lidit av depression, och hon har talat öppet i tidigare intervjuer om sina experiment med alkohol och droger i ett försök att lindra sin nöd.

Allt hon ville från förhållandet från början var att bli älskad och omhuldad som hon alltid hade föreställt sig att hon skulle göra. Nu när hon har hunnit reflektera beskriver hon den kamp hon fick utstå för att slippa skylla sig själv för det hon riskerade.

I efterhand är det lättare att säga saker som “Nåja, det var kanske bara den här gången” eller “Kanske var det mitt fel att han slog mig” när man är nere på botten. Men i så fall är det inte bra; det är inte okej alls. Det enda man kan göra är att backa från lutningen.

Clara fick hjälp av en expert på nära relationer och uppmuntrar andra i liknande situationer att ivrigt söka hjälp.

Nästa chans sänds på SVT1 och SVT Play torsdagen den 6 mars klockan 20:01. Claras låt är bidrag nummer sex och beräknas vara 20:40.

Här kan du använda dina kunskaper: om du eller någon du känner utsätts för våld i hemmet kan du kontakta Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50 för hjälp.


Emma Född 21 februari 1995 i Visby, Gotland, Clara Idun Klingenström är en 26-årig konstnär och författare. Hon skriver svensk pop i sin renaste form och är känd för sina innerliga och kvicka texter, som har en hög medfödd kunskapsfaktor.

Clara växte upp i en liten stad på Gotlands södra kust som heter Garda, där alla har en musikalisk anknytning av något slag. Detta har haft en djupgående inverkan på Clara, och hon började skriva sina egna låtar medan hon fortfarande var i tonåren.

Som tjugoåring deltog hon för första gången i den svenska artisttävlingen Tiljans Talanger, där folkmusiklegenderna Babben Larsson och Susanne Alfvengren tidigare har deltagit.

När hon fortfarande var tonåring vann 14-åriga Clara en tävling och fick ett Stim-stipendium det året. Clara kunde köpa sin första gitarr med hjälp av stipendiet.

För att fortsätta sin kärlek till musik ryckte Clara upp sitt liv när hon var 16 och flyttade till Stockholm för att gå på Rytmus Musikgymnasium. Hon tvingades slutligen lämna gymnastiksalen på grund av psykisk ångest och återvända till sitt hemland Gotland.

Det fanns dock en väg till allt utöver den vanliga livsstilen på ön, och Clara bestämde sig snabbt för att flyga ut till Miami.

Som låten säger: “Efter Miami hittade jag ett ljud jag ville göra. Jag har skrivit på svenska ett tag, växlat fram och tillbaka mellan de två språken när jag behöver. Där insåg jag hur mycket enklare det är. var att uttrycka mig och visa tillgivenhet på mitt modersmål.

Clara Klingenström Pojkvän
Clara Klingenström Pojkvän

Clara skickade ett band med sin debutsingel “Ensam I en stad” till musiketiketten Freebird Entertainment, som drivs av Maria Molin Ljunggren, i början av 2019.

Etiketten signerade Clara på grund av hennes “okonventionella” sångstil, som kännetecknar mycket energi och lager av sorg och glädje. Alla skrev vi samtidigt kontraktet mellan Clara och företaget och “Alone in a City” kom ut nästan direkt efter.

Under sin tid på Gotland uppträdde Clara tillsammans med gitarristen Mattias Bärjed i bandet The Soundtrack of Our Lives och producenten Tobias Fröberg, som Clara hade lärt sig känna igen redan 2014 efter att ha kontaktat honom via sin fansidge och framgångsrikt skaffat en träningsplats i hans studio .

Clara gjorde tv-debut i Lotta p Liseberg i somras med singeln “Ensam I en stad”, som har blivit en populär svensk slagord.

Claras gatuadress inspirerade till låtens titel, “Engelbrekts väg”, som släpptes som singel 2019. Nästa år följdes den av “Stockholm, allt är förlorat”, en radiofavorit, och “Sommarminnen” och “S slut, “som båda ansågs vara en passande avslutning på serien.

Clara har alltid varit helt fördjupad i den kreativa processen, från att göra musikvideor till att hämta inspiration till sina egna låtar och sedan skriva och producera dem.

Slutligen, mot slutet av 2020, slogs det fast att Clara skulle tävla i Melodifestivalen 2021 med låten “Behöver inte dig idag”, som hon skrev tillsammans med

Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias. Som ett resultat av sina ansträngningar gick Clara vidare från den 27 februari sända telethons “Delta”-tävling till nästa veckas

“Andra”-tävling, där hon till slut kvalificerade sig till sista omgången och slutade femma totalt (trea bland svenskar) och femma totalt (trea) bland internationella domare) totalt sett

. Claras deltagande i tävlingen bidrog till hennes utbredda hyllning i Sverige och hon har sedan dess hyllats för sin uppriktighet om lutans nyanser och sin egen personliga resa till självupptäckt.

När jag tänker på de platser där jag kämpat med ångest i så många år, “Tanken från början var att jag satte mig ner och sjöng för mig själv”, säger hon.

Från och med 2021 kommer Clara att arbeta med WWF, en idealistisk organisation som lanserade Are You With Us? kampanj för att hedra sitt 50-årsjubileum för att uppmuntra människor att göra miljövänliga livsstilsförändringar

. Clara hoppas kunna gå tillbaka inför publik snart och planerar att fortsätta skriva och släppa musik till 2021.

Årets första Rockbjörn levererades till Clara Klingenström i oktober 2021.

.

I november 2021 meddelade Clara att hennes första fullängdsalbum, med titeln “Claras Dagbok”, skulle släppas den 10 december samma år. Albumet innehåller 17 låtar som Clara har skrivit mellan 11 års ålder och idag.

.

“Hur tar man sig upp, dammar av sig och går vidare efter år av kaos? Jag pratade om att jag ville göra någon form av ritual eller begrava för åren som har gått i terapin.

Så jag bestämde mig till slut att jag ville göra det här album. När jag stänger den här dagboken avslutar jag det här kapitlet i mitt liv och går vidare till nästa “– jag visste inte vad fan jag höll på med, så jag tog bara en massa piller.

Clara Klingenströms bidrag till Ander chansen är inget man behöver idag. Den verkliga historien om hur Mello-ex-partnern Stjärnan misshandlade henne kan hittas under titlarna och undertexterna.

Clara Klingenström Pojkvän
Clara Klingenström Pojkvän

By sehzuka