Tue. Sep 27th, 2022

Cillian Murphy Längd /\ Skådespelare från Irland som är mest känd för roller i filmer som “28 Days Later”, “Batman Begins”, “Inception”, “Cold Mountain”, “Red Eye”, “Breakfast on Pluto”, “The Wind That Shakes the Korn” och “Rött ljus och solsken.” På sitt CV för Spotlight Casting hade han raden “Höjd: 5’9″ (175 cm)” nedskriven.

Cillian Murphy Längd
Cillian Murphy Längd

Cillian Murphy är en irländsk skådespelare som föddes den 25 maj 1976. Hans namn uttalas /kln/. Han var bandets främsta sångare, gitarrist och låtskrivare, och The Sons of Mr. Green Genes var ett av hans favoritrockband.

I slutet av 1990-talet tackade han nej till ett erbjudande om att skriva på ett skivkontrakt och började istället uppträda på scen och i kortfilmer och indieinslag.

Rollen som Jim i zombieskräckfilmen 28 Days Later (2002), den mörka komedin Intermission (2003) och actionthrillern Red Eye var bland hans första stora filmkrediter (2005).

Rollen som en transsexuell irländsk dam som han spelade i komedidramat Breakfast on Pluto (2005) fick honom en nominering till Golden Globe Award för bästa manliga huvudroll i en musikal eller komedi. Breakfast on Pluto släpptes 2005.

Som fågelskrämman i Christopher Nolans The Dark Knight-trilogin av superhjältefilmer (2005–2012), som Murphy är mest känd för, samt i sci-fi-actionthrillern Inception (2010),

krigsdramat Dunkirk (2017) och i den kommande biofilmen Oppenheimer (2023) som titulär fysiker har Murphy arbetat mycket med Nolan.

Andra filmer som han har varit med i inkluderar krigsdramat The Wind That Shakes the Barley (2006), science fiction-thrillern Sunshine (2007), science fiction-actionthrillern .

In Time (2011), rollen som Jozef Gabk i krigsdramat. Anthropoid (2016), och skräckfilmen A Quiet Place Part II (2017). (2021).

Hans framträdande som Tommy Shelby i den kriminella dramaserien Peaky Blinders, som han har varit en del av sedan 2013 och kommer att fortsätta till 2022, gav honom det irländska film- och tv-priset för bästa skådespelare både 2017 och 2018.

För sitt framträdande i enmansföreställningen Misterman 2011 belönades Murphy med Irish Times Theatre Award för bästa skådespelare samt Drama Desk Award för enastående soloföreställning.

År 2020 erkändes han av The Irish Times som en av de bästa irländska filmartisterna. Han har två pojkar med sin fru, den irländska bildkonstnären Yvonne McGuinness, som han är gift med.

Cillian Murphy Längd

Hans personliga liv är inget som Tommy Shelbys, trots att Cillian Murphy är mest känd för sin skildring som den kaxiga befälhavaren för Peaky Blinders i tv-serien Peaky Blinders.

Enligt en intervju han gav till The Independent 2014, har Cillian en stark preferens för att leva ett lugnt och privat liv. Han sa: “Jag hämtar bussen, jag hämtar tuben, jag går till affären och köper mjölken och gör vanliga saker.” 3 oktober 2019

För att citera Cillian Murphy: Detta är ett spännande ämne för mig att överväga, med tanke på att jag inte hade någon exponering för internet under mina uppväxtår.

Och ändå verkar det som igår när jag tänker på det första mejlet jag någonsin skrev, vilket var 1996. Trots att jag inte växte upp med datorer köpte jag min första bärbara dator när jag bara var 20 år gammal.

Trots att jag använder en iPhone gillar jag fortfarande att skriva för hand och jag älskar böcker och anteckningsböcker.

Kändisar fostrades av en familj som helt bestod av medlemmar som arbetade inom utbildningsområdet. Hans mor, mostrar, farbröder och farföräldrar var alla utbildare, och hans far arbetade för det irländska utbildningsdepartementet.

Han kom från en lång rad pedagoger. Skådespelaren växte upp i ett troende katolskt hushåll, och institutionen för högre utbildning som han gick på var också en katolsk skola.

Akademiskt var den berömda personen mycket framgångsrik under hela sin barndom och ungdom. Å andra sidan fick han alltid problem i skolan, till den grad att han till och med blev utvisad vid ett tillfälle.

Efter en tid gick det upp för honom att allt hans busiga beteende inte var värt de problem det orsakade. Musikern och skådespelaren Cillian Murphy började skriva låtar och spela musik när han blev elva år.

Han var en kreativ individ, men tyvärr var hans skola inte utrustad för att helt fostra hans talang. När han började sin gymnasieutbildning fick han uppenbarelsen att han ville göra en karriär inom scenkonsten.

Han deltog i en teaterklass och upptäckte att han gillade det ganska mycket. William Wall, en författare och poet som var hans instruktör vid den tiden,

inspirerade honom att fortsätta sina studier inom lekområdet och uppmanade honom att göra det. Rockmusikframträdanden var däremot hans favorit.

Cillian skrev ett stort antal rocklåtar under sina sena tonår och tidiga 20-tal, medan han var medlem i en mängd olika rockband; Ändå släppte han aldrig ett album med sitt verk.

Cillian Murphy Längd
Cillian Murphy Längd

Han fortsätter att skapa låtar, framföra musik med sina vänner och behålla sin relation med musiker, men han har inget jag.

By sehzuka