Mon. Aug 15th, 2022

Cassandra Rhodin /\ Uppdraget för Mini Rodini har alltid varit att göra det enkelt och roligt för föräldrar att köpa överlägsna föremål till sina barn, med hänsyn inte bara till produkternas estetik utan även de ekologiska och etiska överväganden som låg i deras tillverkning.

Cassandra Rhodin
Cassandra Rhodin

Och även om den barnsliga estetiken som är underhållande och rolig kan kommunicera direkt till barnen, är det lika viktigt att föremålen i sig är av hög kvalitet.

Ett plagg från Mini Rodini är inte bara underhållande att bära eller bara att titta på, utan det är också skapat på ett sätt som är vänligare för både miljön och de människor som är ansvariga för att göra det.

Mini Rodini har varit en okvalificerad triumf från början av sin historia. 2006, när den första kollektionen av bomullsdesign gjordes tillgänglig i några utvalda butiker.

i Stockholm, sålde de slut nästan så fort de kom ut på hyllorna. Allt hände extremt snabbt och på kort tid blev det som började som en uppsjö av lådor som samlades.

i Cassandras lägenhet i Stockholm snart till en fristående butik ett kvarter bort. På grund av det nya tillvägagångssätt som Mini Rodini använder för att designa barnkläder,

fick företaget snabbt stor uppmärksamhet från media, inte bara i Sverige utan även över hela världen.

Mini Rodini designar barnkläder som är av så hög kvalitet och har så unika mönster och tryck att föräldrar kommer att vilja klä sina barn i det, och barn kommer att vilja bära det.

Varför ska endast vuxna tillåtas bära kläder som exakt representerar deras personlighets komplexitet? När den svenska konstnären Cassandra Rhodin etablerade företaget Mini Rodini för barnkläder 2006 var ett av hennes mål att hitta en lösning på det problem som du nu står inför.

Rhodin etablerade en kollektion av högkvalitativa kläder och accessoarer som är nyckfull men stilig och förankrad i hållbarhet. Det gjorde hon genom att använda sitt välkända och knäppa konstverk som inspiration för varumärket.

Det är den typen av varumärke som är lätt för både vuxna och barn att komma bakom. Rhodin, som fungerar som företagets kreativa chef, är ansvarig för att designa,

trycka för hand, fotografera och regissera varje säsongs kampanj. Med detta lyfter hon fram saker som hon nu är förtjust i.

Även om de inte var rika, var Cassandra Rhodins familj ganska intressant. Farfarsfar var chef för cirkusen, och andra familjemedlemmar var målare, dansare och magiker.

Cassandra Rhodin

“Det påverkade mig. Även om jag inte hade så många leksaker, klarade jag mig med det jag hade tack vare min livliga fantasi.

Svenskan hävdar att hon tillbringade hela dagen med att måla. Rhodins förmåga att skapa sin egen bedårande grafik för hennes miljövänliga barnkläder .

förvandlades så småningom till en lukrativ verksamhet. Och “Mini Rodini” exporteras hela vägen till Sydkorea från Kanada.

Rhodin råkade korsa vägar med en japansk affärsman som önskade allt och till och med gjorde ytterligare beställningar på det. Den första stenen i grunden sattes på plats.

Det var med avsikt att göra mönstren lämpliga för alla kön. Barn måste få möjlighet att välja sina egna handlingssätt.

Rhodin förklarar, “Vi skapar också rosa klänningar, men vi annonserar aldrig att de är för kvinnor.” Dessutom irriterar det mig när andra människor säger saker som “Dina kläder är för dyra.

” Egentligen är de skyldiga att betala exakt det beloppet för det.

Vi anser att alla ska ha tillgång till mode. Men du glömmer bort kvinnorna – och det är nästan undantagslöst kvinnor – som arbetar på fabrikerna. Någon annan tar tag i något om det är lågt prissatt.

Min tid med mina två barn är utan tvekan källan till det mesta av min kreativitet. Deras kreativitet är outgrundlig, men vår-/sommarkollektionen 2015 tog sina signaler från havet,

så vi bestämde oss för att kalla den “See You Later Alligator”-kollektionen. Badkläderskollektionen för den här säsongen är starkt inspirerad av en mängd olika marina liv, inklusive sjöjungfrur,

sjömän, valar, delfiner, sjöfåglar och krokodiler. Färgerna valdes för att de frammanar världen under vattenytan; specifikt valde vi en mängd olika färger som tånggrönt, havsblått, sandgult, solnedgångsrosa och Florida orange!

Dessa plagg är tillverkade av PET-flaskor och andra typer av plastavfall och vävda till bästa möjliga tyg. Detta är samma skräp som flyter omkring och förorenar våra hav,

och det har funnits där väldigt länge (sjödäggdjur äter ofta dessa skräp och dör). Jag är ganska nöjd med att säga att Mini Rodini,

förutom att ha ett fantastiskt modesinne, lägger stor vikt vid att vara miljöansvarig.

Cassandra Rhodin
Cassandra Rhodin

Medan snön sakta faller utanför mitt fönster, slappar jag nu i soffan, tittar på tv och smuttar på glögg. De svenska vintrarna är fyllda med sådana t.ex

By sehzuka