Mon. Oct 3rd, 2022

Bruce Springsteen Förmögenhet /\ Bruce Springsteen är en musiker, sångare och låtskrivare som är känd för sitt arbete som soloartist samt chef för bandet som kallas E Street Band.

Bruce Springsteen Förmögenhet
Bruce Springsteen Förmögenhet

Från början av 1970-talet lanserade han en rad kritikerrosade album, men det var inte förrän 1975 som han tog en internationell stjärnstatus med publiceringen av Born to Run. Vad är Bruce Springsteens nettovärde?

Rocksångare. Född i Long Branch, New Jersey, i USA den 23 september 1949. Man tror att Bruce Springsteen har en förmögenhet på cirka 4,3 miljarder svenska kronor.

Springsteen har fått monikern “The Boss” för att hans långa, energiska scenframträdanden, som tillsammans med hans poetiska och socialt berörda lyriska innehåll har gjort honom känd.

Hans låtar tar ofta upp de prövningar och vedermödor som människor från arbetarklassbakgrund i USA möter, och han har gjort rockalbum såväl som folkorienterade kompositioner.

En person anses vara en miljardär om de har ett nettovärde som är lika med eller mer än en biljon dollar i antingen amerikanska dollar eller en annan valuta av jämförbart värde, såsom euron eller det brittiska pundet.

Termen “biljonär” har ännu inte använts av någon, trots att några av de rikaste människorna i världen kan vara bara några år från att nå detta märke i sina karriärer.

Han erkändes som den rikaste trummisen i världen år 2020, med ett totalt nettovärde på 350 miljoner dollar.

Hur mycket pengar hade Michael Jackson på banken? Enligt uppgifter som lämnades in 2014 till USA:s skattedomstol .

i Washington av Internal Revenue Service (IRS), bedömde Jacksons chefer att hans nettovärde vid tiden för hans död var lite över 7 miljoner dollar, medan IRS fastställde att det var 1,125 dollar miljard.

Vad är Blake Sheltons nuvarande nettovärde? Han är motsatsen till stereotypen om en “slappare deadbeat make.”

Celebrity Net Worth uppskattar att Blake Shelton kommer att ha ett nettovärde på hundra miljoner dollar år 2021.

Bruce Springsteen Förmögenhet

På The Voice tar han in en årlig inkomst på 13 miljoner dollar. Dessutom tjänar han en betydande summa pengar på sina framgångar inom countrymusik.

Hur mycket pengar har Lady Gaga på banken? Lady Gaga är en sångerska, låtskrivare, skådespelare och entreprenör med ett nettovärde på 150 miljoner dollar. Hon är 34 år gammal och har vunnit Grammis och Oscars för sitt arbete.

Enligt Rolling Stone har en växande marknad för musikrättigheter resulterat i att många musiker tjänar mer nu än de gjorde innan covid-19-skandalen fick musikbranschen i höjden. Detta gäller särskilt för äldre artister.

Enligt Josh Gruss, grundare och VD för musikrättighetsföretaget Round Hill Music, är dessa låtar “som konstverk”, det finns bara ett begränsat antal riktigt högkvalitativa hitlåtar från det förflutna, och det är först till kvarn -först till kvarn att äga dessa låtar. Tidningen citerar Gruss som säger detta.

Bruce Springsteen är den artist som har tjänat mest pengar hittills i år, men det beror inte på släppet av en ny skiva eller turné.

Istället har han bestämt sig för att sälja hela sin låtsamling till Sony Music för över 4,5 miljarder svenska kronor. Detta är den högsta betalningen som någonsin har betalats till en enskild artist för hans diskografi.

De enda artisterna som nådde toppen av listorna utan att först sälja sina musikrättigheter var Jay-Z, Kanye West och Taylor Swift. Att dessa namn fortfarande finns med på listan beror på just den omständigheten.

För medan det kommer in mindre pengar från skivförsäljningen, så kommer det in mer pengar från försäljning av konsertbiljetter.

Senast Bruce Springsteen spelade en utomhuskonsert i Sverige var 2003, då han var mitt uppe i en global turné till stöd för sitt album “Rising”.

Enligt siffror som publicerades i tidningen Rolling Stone 2004 tjänade han så mycket som 81,7 miljoner dollar året innan.

Med hänsyn till den nuvarande låga växelkursen för dollarn är detta belopp jämförbart med ungefär en halv miljard dollar. The Rolling Stones var det enda bandet som tjänade mer pengar.

Jämfört med föregående år fick Bruce Springsteen inte in så mycket pengar. I en ranking av “Moneymakers” från hela världen som sammanställdes av Billboard Magazine hamnade han på plats nummer 16.

Inkomsten var “bara” 48 miljoner dollar vid den tiden, även om detta inte tog hänsyn till vinster från radio och andra källor.

Bruce Springsteen Förmögenhet
Bruce Springsteen Förmögenhet

Enligt Keith Caulfield, analytiker på Billboard Magazine, som pratade med Expressen, baseras rankningen mest på albumförsäljning, nedladdningar och turnéer.

By sehzuka

Leave a Reply

Your email address will not be published.