Tue. Sep 27th, 2022

Börje Salming Sjuk /\ Familjen Salmings hem ligger på översta våningen i ett helt anonymt flerfamiljshus, med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp från den massiva takterrassen.

Börje Salming Sjuk
Börje Salming Sjuk

Börje Salming, en av spelets mest vördade och beundrade spelare i historien, bor där tillsammans med sin fru Pia.

Det var dock först några år senare som flyget till Nacka Strand återupptogs efter att familjen Salming tagit över den dagliga logistiken och alla flygningar från och tillbaka till villan i Vaxholm.

Pia är polis och jobbar här i Nacka och hon har tidigare besökt området så det verkar vara ett bra ställe att besöka,

säger Börje som just nu är i sällskap med dottern Tillika mngkamparen och elitidrottaren Bianca Salming, på spaning. uppdrag.

I en intervju med SportExpressen första veckan i april diskuterade Salmings mamma, multifightern Bianca Salming, vikten av att oroa sig för sin pappa.

Det är ganska tråkigt att min bonde är baserad i Kiruna, där det är mycket svalare. Det är dock obestridligt att jag är en börda för henne, liksom för hennes far.

Han är ingalunda den yngste; han har faktiskt haft problem med hjärtat också, och som ett resultat är han också en riskgrupp. Jag är dock medveten om att han är ett väldigt försiktigt jag, som hon konstaterar.

Börje Salming har sammanfattat sina repatrieringsinsatser, trots att han inte är helt oskadd.

Han tillbringade också mer tid än han borde ha på fredagens födelsedag, vilket inte är ovanligt för honom.

Börje Salming Sjuk

Efter att ha umgåtts med någon som har med något liknande att göra får man ett nytt perspektiv. Människan förväntar.

sig att bara kunna vara här och vänta på att saker ska hända. Om jag skulle se tillbaka skulle jag säga att det inte var ett bra resultat.

När något är absolut nödvändigt, som när någon absolut måste ha kontroll, känner jag att jag är mycket långsammare än vad jag annars skulle vara.

Det var tidigare Börje som spelade rollen, men jag var på så dåligt humör att jag inte kunde låta bli att skärpa mig mot mig själv.

Det var en väldigt obehaglig situation. Ambulansen kom i tid och hon beskriver dem som “helt fantastiska”.

– Det är jobbigt när man ska prata. Om du till exempel har folk på besök och ska berätta något måste du ta en paus för att hämta andan eftersom det blir tjockt i halsen.

Det är inte kul, men jag hoppas att det inte är seriöst. Jag håller tummarna, säger Salming.

Det är en grå mild vinterdag i Nacka strand i Stockholm. Högst upp i ett rött tegelhus bor Börje Salming och hans fru Pia i en nybyggd trerummare.

Båda är intresserade av inredning och det märks i den smakfulla och minimalistiska inredningen med designmöbler.

Det finns fönster från golv till tak. Lägenheten badar i ett vackert ljus och har en hänförande utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp.

På sommaren planterar Börje blommor och grönsaker ute i de nu vilande pallkragarna på den gigantiska takterrassen.

– Jag har det som kallas gröna fingrar, medan Pia alltid glömmer att vattna, säger Börje och ler mot sin fru.

Hon var tidigare frisör men är nyutbildad polis och packar sina plågor så gott det går för att gå ut och jobba, eller “på krig”, som Börje säger.

Börje påminner henne ömt om allt hon måste komma ihåg för att ta med mobiltelefoner, nycklar… och Pia ler varmt tillbaka.

Varken han eller läkarna vet ännu vad det är som Börje har drabbats av. Utredningar pågår men han har inte fått något svar, men det väntas komma inom ett par veckor. Och symptomen är mystiska.

– Ni kanske hör, jag har lite svårt att prata och det har jag haft länge nu. Så jag väntar på lite remisser nu, så jag ska gå in och kolla varför jag är så andfådd, säger han till Expressen .

Börje Salming Sjuk
Börje Salming Sjuk

Börje hade alltså talsvårigheter, och problem dök upp från ingenstans. Han säger att han tidigare har haft covid, och att talproblemen kan vara ett resultat av post-covid.

By sehzuka