Tue. Sep 27th, 2022
Börje salming fru
Börje salming fru

Börje salming fru /\ När han fyller 70 berättar Börje Salming om sitt förhållande till Pia Sport. Ishockeylegendaren På sin 70-årsdag firar Börje Salming med stil.

I en lång intervju med Sportexpressen diskuterar han sitt nuvarande liv och sin tillgivenhet för sin 53-åriga syster, Pia Lindahl.
Vi har fått ihop det ganska bra, säger Salming.


I svensk ishockeys historia anses han vara en av sportens genom tiderna största spelare. Han spelade för Toronto Maple Leafs från 1973 till 1989 och samlade en uppsjö av utmärkelser och berömmelse under den tiden. Han fyllde 70 år på juldagen, men det är bara en blipp, enligt Salming.

Det lilla axelproblemet han försöker få ur sitt system påverkar inte hans prestation, säger han till Sportexpressen i en intervju.

Läs mer om att Börje Salmings liv blev en tv-serie.

Hockeylegenden Pia Lindahl och hennes syster Pia bor för närvarande i Nacka Strand, en förort till Stockholm. De två träffades under en fest 2005, då Tomas Brolins fotbollslag, Undici, firade femårsjubileum och Börje och Pia var inbjudna gäster.

Börje salming fru

Vi stötte på varandra i en av båtens barer. Det var mycket ljud från klockan, definitivt mer än halv tre på morgonen.

Salming berättar att Pia kom fram till honom och frågade: “Fick du mig att bjuda på en öl?” Pia och Salming dansade sedan hela natten, och Salming sa senare att Pia betydde mycket för honom.

Som grupp har vi det riktigt bra. Innan hon tog beslutet att gå med i poliskåren arbetade hon som frisör. Hon slutade i tid till förr sommaren. När min fru åker till jobbet på morgonen säger jag ofta till henne: “Du borde gå ut och slåss.”En livstid av stöd: Bianca Salming på Börje

Börje Salming har fyra barn från två tidigare äktenskap. Han fick sin första kusin en gång bortförd, Teresa, av sin bror Anders, som är 46 år, och hans fru, Anders, som är 44.

Och från den andra aktenskapen, med Katarina, kommer Salming-barnen: Rasmus, 25, och Bianca, 22.Tvingades bort frn förbundet – Anders Feltenmark om mörka tiden eftert

Det är ingen hemlighet att Bianca Salming är en vacker maratonlöpare. Pappa Börje har hängt med i sin dotters karriär och privatliv. Och hon har berättat flera historier i SVT-programmet “Carina Bergfeldt”, varav några kanske är lite för vardagliga för Biancas smak.

Jag känner mig verkligen hemma här. Jag blir särskilt irriterad eftersom min pappa är så långsam och oroar mig överdrivet mycket för mig. Det är därför jag blir så upprörd av det.

Det verkar som att det alltid finns många frågor, och allt är så vardagligt. Med andra ord, han sms:ar och ringer mig hela tiden.

Jag har en hemma och har inte kunnat använda den på ungefär två år eftersom min man tycker att jag borde “elda upp” mig på samma sätt. Det här är ganska roligt men jag känner mig som en idiot, sa hon i programmet.

Börje och Pia Salming har varit ett par i 15 år och är föräldrar till två barn från tidigare förhållanden. Börje förklarar nu varför det verkar oundvikligt att de inte får någon avkomma som är genetiskt identisk med varandra.Vi har haft en del diskussioner om det, säger han.

Börje Salming, en legend inom hockeyspelet, är en av våra största idrottsstjärnor och har samlat på sig en hel del prestationer genom åren. Och det är inte bara inom det professionella avancemanget som Börje har något att håna.

Börje har faktiskt varit en gåva tre gånger, och han har barn från två olika relationer (Teresa, Anders, Bianca och Rasmus). Han har dock inga barn med sin nuvarande fru Pia Salming.

Nu pratar han om det i sin podcast, Bathina.För det senaste inom svenska nyheter, klicka här: Ladda ner den senaste Hänt-appen här!Börje Salming om tidigare aktieägande; därför fattades beslutet att sälja

Livet blir inte alltid som man förväntar sig och i podden förklarar Börje att det var en av anledningarna till att han och hans exfru Margitta gjorde slut. När de bestämde sig för att skiljas hade de precis kommit hem från Toronto, där Börje spelade hockey.

Börje salming fru
Börje salming fru

Vi upplevde en del svårigheter under de åren, men efter att ha kommit hem ett tag och försökt igen fungerade allt perfekt. Eller, rättare sagt, hon trodde inte det.

Jag kom hem till en hel del ribbning för att jag hade slutat spela hockey, och hon hade inte ens tänkt på den möjligheten.

Det var mycket förvirring om det eftersom hon hade antagit att vi skulle vara hemma, och det var också ganska uppenbart att jag hade gjort ett misstag. Jag önskar att jag kunde ha varit hemma mer. Därför var det svårt, rapporterar han.

Han berättar också om hur han träffade kvinnan som skulle bli hans andra fru och mamma till hans två små barn: Katarina. Men även kärleken fick ta slut, och nu är han lyckligt gift med Pia. De har varit tillsammans i 15 år nu och Börje och Pia kommer jättebra överens.

De har barn från tidigare relationer, men de är inte biologiskt släkt. På frågan om hur det går säger han att de är nöjda helt enkelt. Vi pratade om det och det var kul ett tag, men nu när hon är utbildad polis och jobbar där är det lite mer utmanande att uppfostra små barn.

Och nu när hon är 53 år gammal säger han: “Jag tycker inte att hon ska ha några barn just nu.” Hockeyvärldens största stjärna fyller 70 år.

Börje Salming hedrades av SportExpressen i väntan på sitt guldjubileum.I en lång intervju diskuterar ikonen sina känslor för Pia, sin fars död, sin framgångsrika karriär och sitt dagliga liv.

Det har varit tufft för mig att acceptera att jag är 70 år. Men för mig är det den största siffran, säger Börje Salming. Det är svårt att tro att Börje Salming är 70 år när man ser honom.

Även om det har gått en halvtimme sedan han gled in i hockeyrinken, ser han fortfarande ut som om tiden inte har gått mer än några minuter framåt.

Han har ett par svarta atletiska skor märkta “Salming”.Hans kropp, gömd under hans fashionabla kläder, skulle se ut som hemma i vilken Hollywood-produktion som helst.

Och han har några bra låtar också.Börje Salming besöker ofta denna plats under hela året för att titta på vattnet nedanför.

Vi befinner oss just nu på en stig i Nacka Strand, i södra Stockholm.

Det är ett löjligt antal trappsteg som kommer att leda oss ner till restaurangen som ligger bara några hundra meter bort vid vattnet.

Btar in strid ström kommer att flyta ner i kaj.

Jag tar ofta bussen in till stan. Det är mycket lättare än att sätta sig i en bil. Det är en hel veckas torrtid. Jag tar samma biljett som busskortet, säger Börje Salming, och han börjar gå ner i fängelsehålan.

Börje salming fru
Börje salming fru

By sehzuka