Sun. Oct 2nd, 2022
Börje salming förmögenhet
Börje salming förmögenhet

Börje salming förmögenhet /\ Börje Salming är en före detta professionell ishockeyspelare som nu är pensionerad. Han brukade spela för Brynäs IF, Maple Leafs, Red Wings och AIK.

Som en av de första europeiska spelarna att ha en betydande inverkan på National Hockey League (NHL), banade Salming vägen för framtida generationer av hockeyspelare. Börje Salming, hur otroligt lyckligt lottad har du?

Ishockeyspelare. Född den 17 april 1951 i Jukkasjärvi. Börje Salmings förmögenhet har stigit till nästan 18 miljoner svenska kronor. Han var en av sin tids bästa försvarare i NHL, och han valdes in i Hockey Hall of Fame 1996 som ett erkännande av detta.

Han är legendarisk för sina många säsonger med Maple Leafs och har tagit ett antal franchiserekord, varav den mest anmärkningsvärda är de flesta assists någonsin.

Salming gjorde även ett flertal internationella framträdanden för Sverige. Han fick erkännande för detta genom att bli uttagen till IIHF Centennial All-Star Team.

Han hade en karriär där han spelade för Brynäs IF, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings och AIK. Salming var en av de mest inflytelserika europeiska spelarna som hade en inverkan på NHL och banade väg för kvinnors avancemang inom sporten. Hockeyvärldens största stjärna fyller 70 år.

Börje Salming hedrades av SportExpressen i väntan på sitt guldjubileum.

I en lång intervju diskuterar ikonen sina känslor för Pia, sin fars död, sin framgångsrika karriär och sitt dagliga liv.

Det har varit tufft för mig att acceptera att jag är 70 år. Men för mig är det den största siffran, säger Börje Salming.

Pia kom fram och frågade om hon hade bjudits på en drink eller inte.Förevigad. Börje Salming med ett foto på sin Toronto-staty. Han har nu uppnått en mogen ålder av 70 år.

FöregåendeNästa Hockeyvärldens största stjärna fyller 70 år.Börje Salming hyllades av SportExpressen i väntan på sitt guldjubileum.

I en lång intervju diskuterar ikonen sina känslor för Pia, sin fars död, sin framgångsrika karriär och sitt dagliga liv.

Det har varit tufft för mig att acceptera att jag är 70 år. Men för mig är det den största siffran, säger Börje Salming.

Börje salming förmögenhet
Börje salming förmögenhet

Det är svårt att tro att Börje Salming är 70 år när man ser honom.Även om det har gått en halvtimme sedan han gled in i hockeyrinken, ser han fortfarande ut som om tiden inte har gått mer än några minuter framåt.

Han har ett par svarta atletiska skor märkta “Salming”.Hans kropp, gömd under hans fashionabla kläder, skulle se ut som hemma i vilken Hollywood-produktion som helst.

Och han har några bra låtar också.Börje Salming besöker ofta denna plats under hela året för att titta på vattnet nedanför.Vi befinner oss just nu på en stig i Nacka Strand, i södra Stockholm.

Det är ett löjligt antal trappsteg som kommer att leda oss ner till restaurangen som ligger bara några hundra meter bort vid vattnet.Btar in strid ström kommer att flyta ner i kaj.

Jag tar ofta bussen in till stan. Det är mycket lättare än att sätta sig i en bil. Det är en hel veckas torrtid. Jag tar samma biljett som busskortet, säger Börje Salming, och han börjar gå ner i fängelsehålan. Efter en liten fördröjning återvänder vi till fällan med stort T.

Börje Salming har fyra barn från två tidigare äktenskap.Anders är 46 år och hans fru Teresa är 44 år; han träffade Teresas mamma, Margitta, under hans tid i Gävle och de fick ett barn tillsammans.

De bor för närvarande i Vaxholm, Sverige, där Börje tidigare delade hem med alpinkungen Ingemar Stenmark när han återvände från ett NHL-äventyr.

Tvillingarna Anders och Teresa föddes i den kanadensiska staden Toronto.

Rasmus, 25, och Bianca, 22, är Katarina och Börjes barn.Båda bor inne i stan, säger Börje. Jag är fyrabarnsfar och farfar till många fler.

Hockeylegenden rusar in i utvisningsbåset. Det har varit tufft för SportExpressens besättning att hänga med.

När vi äntligen klättrar upp för den sista trappan och solar oss, blir det naturligt för oss att bryta ut en gammal sportsång.Ändå måste frågan fortfarande ställas på något sätt.Hur känns det att fylla 70 år?Svordomar av Börje Salming.

– Det har varit en utmaning för mig att få in den där sållen hittills. När jag var 50 trodde jag att allt var bra; när jag fyllde 60 trodde jag att jag snart skulle gå i pension.

Och nu är jag officiellt 70 år gammal. Det verkar lite för lätt, men det är inte så löjligt som det låter. Nåväl, jag har lite problem med mina axlar, men det blir bättre när jag tränar.

Du verkar vara i samma form som när du tacklade motståndare och stoppade dem i NHL, eller hur?

Jag är inte lika stark som jag var, men jag försöker hålla mig i form genom att träna tre gånger i veckan. Vi kommer att träna lite på gymmet och lite kondition utanför det också. För närvarande delar han bostad i Nacka Strand, strax utanför Stockholm, med sin 53-åriga syster Pia.

2005 träffades vi på en bro ovanför Åland. Tomas Brolins krog Undici var fem år gammal, och Börje Salming hävdar att Brolin tog in några sportkändisar.

Där fanns också Pia Lindahl.I juni 2016 var de värdar för en fest i Krusenberg Herrgrd i Uppsala för sjuttiofem av sina närmaste vänner och familjemedlemmar.

Vi sprang på varandra i en av båtens barer. Det var mycket ljud från klockan, definitivt mer än halv tre på morgonen. Pia gick fram till mig och frågade om hon kunde vara bjuda på en olja eller inte.

Vid första anblicken var det kärlek vid första ögonkastet.Börje Salming hävdar, “Vi dansade hela natten.”I vilken utsträckning representerar Pia dig?

– Herregud, vi har det bra tillsammans. Innan hon tog beslutet att gå med i poliskåren arbetade hon som frisör. Hon slutade i tid till förr sommaren. När min fru åker till jobbet på morgonen säger jag ofta till henne: “Du borde gå ut och slåss.”

Om en av Sveriges största spelare någonsin fyller 70 år ska han hedras med något som symboliserar hans fantastiska karriär. Han började spela som 19-åring på Brynäs och gick i pension vid 42 med AIK.

SportExpress.com hedrar Börje Salming med blommor, karriärfoton och ett bildspel med bilder på Börje från Brynäs, Tre Kronor och Toronto.

Tack, så häftigt, säger Börje Salming.Han sneglar på dödsannonsen där det står “Grattis Börje, 70”.

Jag har tyckt att det är utmanande att acceptera min ålder, men det är nog bara ett tecken på mina framsteg.

Bilderna sträcker sig från när han som ett litet barn fick sin första uppsättning våningssängar i Kiruna till ett inbjudningsbrev från den tidigare amerikanska presidenten Ronald Reagans privata bostad i Vita huset.

Börje salming förmögenhet
Börje salming förmögenhet

By sehzuka