Tue. Sep 27th, 2022

Bob Hansson Familj /\ Bob Hansson är en känd romanförfattare och poet från Sverige. Nio av Hanssons egna verk har publicerats under hans namn.

Bob Hansson Familj
Bob Hansson Familj

När SM i Poetry Slam genomfördes för första gången i Falkenberg 1995 tog Hansson förstaplatsen och vann mästerskapet.

När man diskuterar svensk poesi är det vanligt att man hör frasen “en före och en efter Bob Hansson.” Det beror på att Hansson var den första poeten.

i sin generation som blev känd för en mer utbredd publik, till stor del tack vare sina framträdanden på scenen.

Det finns nog ingen annan svensk poet som har arbetat med så många musiker som Joakim Thström har, inklusive Ola Salo, Flaskkvartetten, The Nomads, Olle Ljungström, Staffan Hellstrand,

Nina Rochelle, Doktor Kosmos, Niels Jensen, Mother Earth Massive, Kristoffer Jonzzon, Joel Mull och Jean-Louis Huhta.

Andra musiker som har arbetat med Joakim Thström är: Olle Ljungström, Konstmusiker inkluderar Cosimo (Institute for High Speed ​​Art), Ostgotamusiken och en mängd andra.

Teatersalen i Varberg är inte särskilt fullsatt, men den ger ett bra urval av föremål. Bob Hansson går ut på den dunkla scenen där det inte står något på den några minuter bortom den tillåtna tiden.

Efter att ha stått mitt i ett mjukt strålkastarljus och läst en lång poesi som enligt honom kommer få oss att andas lättare, kommer han sedan med en plötslig slutfilm som får oss att solbränna högt.

Efter det lämnar han rummet, bara för att kort därefter återvända för att dansa in och påbörja presentationen som kommer att heta “Konsten att få mer wow”.

Scenen är satt. Den här kvällen åker känslorna i berg-och-dalbanan med oss, guidade av Sveriges populäraste poet, som kommer att vara klädd i en guldoutfit av stretchmaterial.

Vi sitter på bänkarna i raderna och växlar fritt mellan att träna sittande disco, meditation och rave under den första och en halv timmen.

Däremellan stirrar vi vår bänkkamrat djupt i ögonen. Det är många som skrattar, och en del fastnar i halsen. Situationens allvar är riktigt hög.

När Bob Hansson får tårar under en scen där stämningen i rummet plötsligt blir överväldigande, förtrollar han inte bara publiken utan också sig själv.

Som om han var på mission går han från plats till plats och predikar sina ord, av vilka många är påhittade på plats.

Väcker han oss vakna, eller är vi instängda inomhus på grund av snöfallet? Spelar det någon roll? Under den här delen av showen blir Bob Hansson och publiken “ett vi”. Det är ganska attraktivt. Ansträngning och uppdrag fullbordat.

Den genomskinliga blå kappan och nagellacket i samma nyans får Bob Hanssons ögon att gnistra och han har ett ljust leende.

Bob Hansson Familj

Han hävdar att en kille målade naglarna åt honom en kväll när han var i baren.

Om detta hade hänt för fem år sedan, är det ganska troligt att han skulle ha gått hem och tagit bort det så snart som möjligt av oro för att verka falsk för andra. Vi kan dock inte längre ta bort det.

Enligt vad han har sagt har det hänt att han har börjat få ett bättre grepp om vem han verkligen är. Han har kommit fram till att den envise Bob, som då var 23 år gammal och brast igenom med åska och brak i poesinvärlden, verkligen hade rätt.

– Mitt viktigaste jobb just nu är att vara trogen den rösten. Han gör detta uttalande med hänvisning till Amos Tversky, som tilldelades Nobelpriset i ekonomi 2002: “Det har lett mig hit.”

– Jag tror att det han sa var något i stil med: “Att vara oberoende är en väldigt enkel process. Det enda priset du måste betala är möjligheten för andra människor att se dig som udda.

Om du orkar med det tjänar du din frihet .” Jag är mycket mer kapabel att göra det nu.

Så blev det inte. Han saknade den nödvändiga motivationen, vare sig det var tid eller lust. Om mitt minne tjänar mig korrekt, var jag rasande, om inte rent ut sagt besviken.

Sedan dess har det gått mer än 10 år, han har blivit förälder, han har gett ut en hel del böcker och utöver det har han blivit en populär talare och, som jag sa tidigare, en radiofavorit.

Hans senaste bok heter Seriously: Life, how the heck do you that?, och det är en samling lyssnarfrågor och hans svar på dessa ämnen.

Ibland ägnas så mycket som sex sidor åt debatten om toalettens lock på jobbet ska vikas upp eller ner.

En person vid namn Olle, som kallade sig en toalettfilosof, sökte råd.

Men låt oss gå tillbaka till spelet. Nyligen engagerade Bob Hansson och flera av hans nära vänner en lättsam aktivitet med bowling tillsammans. Men det är inte allt.

Att göra aktiviteter som ligger utanför min komfortzon som en del av min nya strävan är också en av dess komponenter.

Bob Hansson Familj
Bob Hansson Familj

Och att göra det med sina nära kamrater. Efter en tid satte vi oss ner och diskuterade möjligheten att gå b

By sehzuka