Tue. Oct 4th, 2022
Benjamin ingrosso ålder
Benjamin ingrosso ålder

Benjamin ingrosso ålder /\ han föddes den 14 september 1997 i Danderyd, Sverige, och är en svensk artist, låtskrivare och producent. Svenskar var representerade vid årets Eurovision Song Contest i Lissabon, Portugal, när “Dance You Off” vann Melodifestivalen 2018.


ngrosso har samarbetat med en rad musiker, däribland Nils Karlsson Pyssling, i flera projekt.
“Hej Sofia” vann honom i Lilla Melodifestivalen 2006. Tillsammans med Sanna Martinez-Matz och Made representerade han Sverige på tävlingen MGP Nordic 2006.

Martinez-Matz kom tvåa, medan Ingrosso kom på en försenad fjärdeplats med resten av gruppen.2007 släppte han låten “Jag är en astronaut”, som han tidigare sjungit med sin bror Linus Wahlgren 1985.

Jämfört med andra versioner på den svenska singelmarknaden sjöng Ingrosso bättre. Han och hans mamma spelade i Allsng på Skansen 2007 tillsammans. Sommaren 2007 var han även involverad i Diggiloo turné-paketet.

Mellan 2008 och 2009 var Benjamin Ingrosso medlem i bandet Hujeda mej vid ett flertal tillfällen. Benjamin och Pernilla Wahlgren framförde en mashup av Jackson 5-låtar på svenska på Eldsjälsgalan 2009. Som Rasmus i Markoolio och Trollflöjten 2009 spelade han rollen.

2011 spelade Ingrosso rollen som Karlssons lillebror i pjäsen Taket Flyger Again på Stockholms Göta Lejon. Benjamin Ingrosso meddelade i februari 2014 att han sökte jobb som ltskrivare för en bana som låtskrivare.

Benjamin ingrosso ålder
Benjamin ingrosso ålder

I oktober 2015 släppte han sin debutsingel, “Fall in Love”, som han debuterade i TV4:s Nyhetsmorgon. TEN Music Group har ett avtal med honom. [6]Benjamin Ingrosso på Melodifestivalen 2017 som back-up sångare.

Med låten “Good Lovin'”, som han skrev tillsammans med Louis Schoorl och Matt Parad, tog Ingrosso förstaplatsen i Melodifestivalen 2017. Till sist slutade han på finalplatsen efter att ha avslutat de andra deltävlingarna.

Han tävlade i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon, Portugal, i den andra semifinalen, där han gick vidare till finalen.Till slut bestämde jag mig för att sluta bidra på en låg ton.

Han släppte sitt andra album, Eng gng I timen, den 15 januari 2021. Albumet är helt på svenska, och det är det första albumet han har släppt på svenska. Den andra skivan på albumet, Engng I tiden (skiva 2), släpptes den 16 april 2021.

TV-framträdanden Benjamin Ingrosso debuterade i TV-programmet Let’s Dance 2014.v-programmet S mycket bättre 2020 presenterade honom.

Benjamin Ingrosso kommer från en familj med en lång historia i musikbranschen och den erfarenheten tar han med sig. Han är son till före detta dansarna Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren,

Benjamin ingrosso ålder

en Smålandsfödd konstnär och krögare. Oliver och Bianca Ingrossos yngre bror, Hank, är också musiker. Förutom att vara pappa till Niclas och Linus Wahlgrens barn är han även pappa till Hans och Christina

Schollins barn. Dessutom är han en bror till Vito och en nära vän till Sebastian, som Benjamin Wahlgren Ingrosso.


Grosso har förutom Nils Karlson Pyssling medverkat i andra musikaler och pjäser.
[3] På MGP Nordic 2006, i Stockholm, slutade han fyra för Sverige med låten “Hej Sofia” från Lilla Melodifestivalen.

Låten “Jag är en astronaut” spelades in och framfördes av hans farbror Linus Wahlgren 1985. Den toppade som nummer två på den svenska singellistan för Ingrossos tolkning. Det var samma år som han och hans mamma deltog i både Diggiloo-turnén och Allsng p Skansen.

Ingrosso medverkade i musikalen Hujeda mej vá mnga snger från 2008 till 2009. Ett medley av The Jackson 5-låtar översatta till svenska framfördes av Ingrosso och Pernilla Wahlgren på Eldsjälsgala 2009. Han medverkade i pjäsen Rasmus p luffen med Markoolio i slutet av 2009.

Som lillebror medverkade Ingrosso 2011 på Göta Lejon, Stockholm i dramat Karlsson p taket flyger ige] Det uppgavs i februari 2014 att han lämnade musikbranschen för att enbart ägna sin tid åt

låtskrivande. Hans debutsingel, “Fall in Love”, publicerades i oktober 2016 och hade premiär i TV4:s Nyhetsmorgon. Ett skivkontrakt med TEN Music Group skrevs av honom. [14]

Ta en titt tillbaka på Let’s Dance 2014 och Melodifestivalen mellan 2014 och 2017!Melodifestivalen 2017 såg Ingrosso spela.

Ingrosso och den professionella danspartnern Sigrid Bernson vann Let’s Dance 2014, en svensk kändisdansande TV-serie som sändes på TV4.

Sedan 2016 har han medverkat i sin mamma Pernilla Wahlgrens TV-serie Kanal 5 Wahlgrens värld. Good Lovin’, en låt skriven med Louis Schoorl och Matt Pardon, var Ingrossos inträde i Melodifestivalen 2017.Det var en femteplats för honom.

Eurovision Song Contest och identifiering för åren 2018–2019 an vann Melodifestivalen 2018[7] med låten Dance You Off, som han framförde direkt till finalen innan han slogs ut Skådespelare: Ingrosso vid Eurovision Song Contest 2018.


Och med låten “Dance You Off” gjorde han ett andra framträdande i Melodifestivalen 2018.
K Nita, Louis Schoorl och Ingrosso skrev låten. Han slutade först i semifinalen och kvalificerade

sig till finalen. Hans framträdande i den andra semifinalen i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon, Portugal, kvalificerade honom att tävla i den sista omgången av tävlingen.Han slutade åtta i finalen och fick högsta möjliga

poäng på 12 poäng från juryer som representerade åtta olika länder. En vägg av LED-lampor ändrade färg för att matcha takten i Ingrossos sång när han sjöng. Svart skinnjacka, svarta jeans och vita sneakers var allt han klädde för tillfället.

Hans första album, Identification, publicerades den 28 september 2018. Hans egen musik och andra artister som Oscar Zia, Molly Petterson Hammar, Dash Berlin och Isac Eliott har alla skrivits av honom. från år 2020 och framåt: En dag i livet och en spellista


S mycket bättre, den elfte säsongen av Sveriges dokusåpa, med bland annat Ingrosso, Loreen och Tove Styrke. Albumet Eng gng I tiden publicerades den 15 januari 2021. Hans första fullängdsalbum på svenska finns med på CD:n.

I Danderyd bor sonen till Emilio Ingrosso, en före detta dansare som nu är restaurangägare, och sångerskan Pernilla Wahlgren. [34] Oliver Ingrossos yngre bror, Bianca Wahlgren Ingrosso,[35] och Theodor Wahlgrens äldre halvbror.

han är barnbarnsbarn till artisterna Hans Wahlgren och Christina Schollin, och brorson till skådespelarna Niclas Wahlgren och Linus Wahlgren. Swedish House Mafia-medlem Sebastian Ingrossos kusin är också producent.

Via sin far är han av italiensk härkomst, och genom sin mor är han av italiensk och svensk härkomst. Efter sex år tillsammans avslutade Ingrosso och Linnea Widmark sitt förhållande i mars 201.ren 2021-2022 blir han showrunner för Benjamin i TV4.


Benjamin Ingrosso kommer från en familj med en lång historia i musikbranschen och den erfarenheten tar han med sig. Han är son till före detta dansarna Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren, en Smålandsfödd konstnär och krögare. Oliver och Bianca Ingrossos yngre bror,

Hank, är också musiker. Förutom att vara pappa till Niclas och Linus Wahlgrens barn är han även pappa till Hans och Christina Schollins barn. Dessutom är han en bror till Vito och en nära vän till Sebastian

Benjamin ingrosso ålder
Benjamin ingrosso ålder

By sehzuka