Sun. Oct 2nd, 2022

Benjamin ingrosso ålder /\ Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso är en svensk musiker, låtskrivare och skivproducent. Han föddes den 14 september 1997 i Danderyds stad. Han vann Melodifestivalen 2018 med låten “Dance You Off”, och han representerade Sverige vid Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon, Portugal, och placerade sig på en sjätte plats totalt. Benjamin Ingrosso kommer från en familj som har djupa rötter i underhållningsbranschen. Han är avkomma till tidigare dansaren och nuvarande restaurangägaren Emilio Ingrosso och svenska artisten Pernilla Wahlgren från Wahlgren-klanen. Han är äldre bror till Oliver och Bianca Ingrosso.

Hans Wahlgren och Christina Schollin är hans föräldrar och till hans syskon hör Niclas och Linus Wahlgren och deras bror Niclas. Bror till Vito och man till Sebastian, Benjamin Wahlgren Ingrosso kommer från en musikalisk familj.Flera musikaliska verk inklusive pjäsen Nils Karlsson Pyssling har bidrag från Ingrosso. Han vann Lilla Melodifestivalen 2006 med låten “Hej Sofia”. Han valdes att representera Sverige i MGP Nordic 2006 tillsammans med Sanna Martinez-Matz och Made. Martinez-Matz kom i par, medan Ingrosso kom på en delad landning på femte våningen med resten av publiken.

Hans bror Linus Wahlgren spelade också in en version av låten 1985, men 2007 släppte han den som en soloinsats med titeln Jag är en astronaut.Den av Ingrosso framförda återgivningen röstades fram som den bästa i Sverige. Under 2007 deltog han i Allsong på Skansen tillsammans med sin mamma. Sommaren 2007 var han också en del av Diggiloo turné-paketet. Nu är han 25 år gammal.

Fakta och bio om Benjamin ingrosso ålder

  • 2011 spelade Ingrosso rollen som Karlssons yngre bror på den svenska filmen Take It Back, som spelades in i Stockholms Göta Lejon.
  • Benjamin Ingrosso sa i februari 2014 att han skulle satsa på en karriär som författare istället för som musiker.
  • För att marknadsföra sin debutsingel “Fall in Love”, som släpptes i oktober 2015, medverkade han i TV4:s Nyhetsmorgon.
  • Han är under kontrakt med TEN Music Group som låtskrivare.
  • Ett framträdande av Benjamin Ingrosso i Melodifestivalen 2017. Ingrosso tävlade i Melodifestivalen 2017 med en låt han skrev tillsammans, “Good Lovin’,” med Louis Schoorl och Matt Parad.
  • Han avancerade hela vägen till mästerskapsomgången från den andra divisionens turnering och slutade femma.
  • Han tävlade i Melodifestivalen 2018 med låten “Dance You Off”, som gick vidare till tävlingens sista omgång och till slut vann honom titeln.


Eurovision Song Contest 2018 hölls i Lissabon, och han tävlade där och tog sig hela vägen till finalen efter att ha tävlat i den andra semifinalen.Det sista bidraget gjordes på sextettens sista plats.Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso är en svensk musiker, låtskrivare och skivproducent.Han föddes den 14 september 1997 i Danderyds stad.Han vann Melodifestivalen 2018 med låten “Dance You Off”, och han representerade Sverige vid Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon, Portugal, och placerade sig på en sjätte plats totalt.Benjamin Ingrosso kommer från en familj som har djupa rötter i underhållningsbranschen.


Han är avkomma till tidigare dansaren och nuvarande restaurangägaren Emilio Ingrosso och svenska artisten Pernilla Wahlgren från Wahlgren-klanen.Han är äldre bror till Oliver och Bianca Ingrosso.Hans Wahlgren och Christina Schollin är hans föräldrar och till hans syskon hör Niclas och Linus Wahlgren och deras bror Niclas.Bror till Vito och man till Sebastian, Benjamin Wahlgren Ingrosso kommer från en musikalisk familj.Hans bror Linus Wahlgren spelade också in en version av låten 1985, men 2007 släppte han den som en soloinsats med titeln Jag är en astronaut.


Den av Ingrosso framförda återgivningen röstades fram som den bästa i Sverige.Under 2007 deltog han i Allsong på Skansen tillsammans med sin mamma.Sommaren 2007 var han också en del av Diggiloo turné-paketet.Benjamin Ingrosso bidrog till musikalen Hujeda mej vá 2008–2009 vid ett flertal tillfällen.2009 uppträdde Benjamin och Pernilla Wahlgren på Eldsjälsgalan med ett medley av Jackson 5-låtar på svenska.2009 spelade han tillsammans med Markoolio i pjäsen Rasmus på ett förlik som titelkaraktär.


2011 spelade Ingrosso rollen som Karlssons yngre bror i den svenska tv-serien Taket, där han återvände till Göta Lejon i Stockholm.Benjamin Ingrosso sa i februari 2014 att han skulle satsa på en karriär som författare istället för som musiker.För att marknadsföra sin debutsingel “Fall in Love”, som släpptes i oktober 2015,.Han är under kontrakt med TEN Music Group som låtskrivare.


Ingrosso tävlade i Melodifestivalen 2017 med en låt han skrev tillsammans, “Good Lovin’,” med Louis Schoorl och Matt Parad.Han avancerade hela vägen till mästerskapsomgången från den andra divisionens turnering och slutade femma.Han tävlade i Melodifestivalen 2018 med låten “Dance You Off”, som gick vidare till tävlingens sista omgång och till slut vann honom titeln.

Benjamin ingrosso ålder

By sehzuka