Tue. Sep 27th, 2022
Aslani Pojkvän
Aslani Pojkvän

Aslani Pojkvän /\ Efter en lång försening på grund av coronapandemin har fotbollsturneringen Women’s EM 2022 äntligen planerats.

Kosovare Asllani är ett av de mest anmärkningsvärda namnen i den svenska truppen, efter att nyligen bekräftats för AC Milan.

“Kosse”, som hon refererar till det, är en av de mäktigaste stjärnorna i Sverige som gillar en god kopp joe. Som ett resultat av sitt imponerande CV har han bland annat spelat för klubbar som Real Madrid, Paris Saint-Germain och den svenska ligans topplag, Linköping FC.

Här är allt du behöver veta om Vimmerbys 32-årige målvakt.

I Asllanis fall är hennes pappa från Kostova och hennes mamma är från Gjakova. Hon gjorde bland annat en “dubbelhövda örnen” mlgesten under en fotbollsmatch mot Ukraina.

– Det var en fröjd för Kosovo, där mina förfäder kom ifrån. Till min brors lada, där han själv undervisar. De var hemma och pratade, så det var lite för dem.

Även om detta inte var ett politiskt uttalande, var det lite annorlunda under VM när det gällde att spekulera om vem de kan slåss mot.

Aslani Pojkvän
Aslani Pojkvän

Det var ett lyckligt tillfälle och en lättnadens suck för mina bröder och systrar. Asllani sa till Sportbladet efter matchen att det var helt oplanerat.

Kosovoerna har en bror som heter Arment Asllani i sin familj.Kosovare Asllani ålderHur länge har Kosovare Asllani funnits?

Kosovare Asllani är en 32-årig farfarsfigur. Kristianstad, Sverige, är där hon föddes den 29 juli 1989.

På Vimmerby IF började Asllani spela fotboll som barn. När hon var 18 år gick hon till Linköping FC och debuterade i flicklandslaget samma år.

Aslani Pojkvän

I september 2008 gjorde hon debut i A-ligan och i november samma år debuterade hon i U23-ligan.

Asllani kommer att representera Sverige i SM-guldet, Svenska cupen och Supercupen 2019. Hen valde att skriva för Chicago Red Stars, där hon spelade 13 matcher.

Asllani återvände till Sverige och Linköping FC, och sedan Kristianstads DFF för ett år. Detta var innan hon skrev om det i flera år i Paris Saint-Germain.

Innan han gick vidare till Linköping FC spelade Kosovare för Manchester City 2016 och 2017.

LESS IS MORE: Damfotboll EM 2022 scheman, listor och TV-tider för alla matcher

Asllani Pojkvän, en Kosovo som har spelat för två av Europas bästa lag, Paris Saint-Germain och Manchester City.

Men även om livet verkade perfekt vid den tiden, fick det oförutsedda konsekvenser.

För den svenska nationen, förklarar stjärnspelaren, åkte jag till Paris och hamnade på det feta området där jag ville bo. Däremot berättar hon om hur svårt det är att spela mot de bästa fotbollsspelarna, samt hur många som skräms av att hon har en.

Nu vet hon att de yngre spelarna i det svenska landet har gått vidare utan henne och att hon inte längre är en del av området.

När september rullar på kommer det att ha gått mer än ett år sedan mitt första framträdande på landslagets scen. Kosovo Asllani skriker när han säger att det är omöjligt att det var så länge sedan.

Den 29-årige Kosovo Asllani blir en av de viktigaste spelarna för laget när Sverige tar emot Ukraina i en VM-kvalmatch nästa vecka. Den sista och viktigaste matchen i VM-kvalgruppen går om fem dagar.

Vi ses på ett café i Linköping. Det var inte nödvändigt att fråga Kosovo Asllani om den förestående kvalet, eftersom han är expert på att prata om det. Baserat på spekulationer om hur snart Sverige, som delar många kulturella drag med Danmark, skulle kunna få visum för att besöka VM i Frankrike nästa sommar.

Men så ofta går samtalet bortom bara nästa matcher till något mer betydelsefullt och viktigt.

Jag önskar att jag hade fått samma typ av frågor om strategier, hur man vinner matcher, våra motståndare och allt annat som finns att veta om att vara en huvudspelare.

Aslani Pojkvän
Aslani Pojkvän

By sehzuka