Tue. Oct 4th, 2022

Armand duplantis föräldrar /\ Armand Gustav “Mondo” Duplantis är en svensk-amerikansk stavhoppare som nu är bosatt i Lafayette, Louisiana.

Armand duplantis föräldrar
Armand duplantis föräldrar

Han är den nuvarande innehavaren av världsrekordet i stavhopp, som han uppnådde den 20 mars 2022 i Belgrad med en höjd av 6,20 meter.

När han tävlade i en utomhustävling i Stockholm den 30 juni 2022 hoppade han 6,16 meter, vilket är den längsta distans som någonsin uppnåtts i en utomhustävling.

2018 vann Duplantis guldmedaljen vid EM i Berlin genom att klara 6,05 meter, en höjd som också var juniorvärldsrekord.

Duplantis var bara 18 år gammal vid den tiden. Efter att ha hoppat 6,02 meter tog han det nya mästerskapsguldet vid olympiska sommarspelen 2020,

som sköts upp till 2021 på grund av coronavirus-pandemin. Han fick en silvermedalj vid VM 2019. Han vann sin första VM-medalj vid inomhus-VM 2022.

Duplantis har svenskt medborgarskap men tävlar under svensk flagg i internationella tävlingar. Medan han var.

i USA tävlade han för sportorganisationen vid Louisiana State University, känd som LSU Tigers. I Sverige spelar han för Uppsala IF klubblag och i USA var han medlem i LSU Tigers.

Det var inte så förvånande att folk funderade över var tävlingsimpulsen härrörde från att man ansåg att individens pappa själv hade hoppat så högt som 5,80 och att individens mamma hade varit sjukvårdare.

Det rekommenderas att svaret på den frågan läses utan att engelskan för “Mondo” översätts.

Jag får skylla det på min pappa. När han påpekade att hans mamma var något mer vältränad svarade den svenska mediekåren med ro. “Min mamma är lite mer vältränad”, svarade han.

Efter det började den olympiska guldvinnaren berätta om sin barndom i familjen Duplantis hem.

Det kommer med största sannolikhet från mammas sida av familjen. Det var en mer exakt beskrivning av honom. Sedan när jag blev äldre hade jag två äldre bröder som alltid var i centrum för uppmärksamheten.

De verkade vara skickliga i allt, och jag kände att de var mer kapabla än jag. Jag hade en riktigt tävlingsinriktad uppväxt, och jag hade alltid mentaliteten att jag ville komma ut på topp.

Armand Duplantis har rekordet för det högsta polsprånget som någonsin gjorts.

Utöver det har han rekordet för den högsta höjden där ribban lyckades korsas, vilket är 6,20 meter. När han vann guld vid inomhus-VM i Belgrad den 20 mars förbättrade han också sitt eget personliga världsrekord i processen.

Som ni vet belönades Duplantis med högsta möjliga medalj vid den olympiska tävlingen som hölls i Tokyo under sommaren förra året.

Armand duplantis föräldrar
Armand duplantis föräldrar

Efter den turneringen gav Daniel Wessfeldt en intervju till DN där han avslöjade sin åsikt om att ett OS-guld är värt minst tio miljoner kronor för en aktiv idrottare.

Han är promotor och agent för stallet som inkluderar Duplantis på sin kundlista. Wessfeldt menar att Duplantis nu är den högst kompenserade aktiva idrottaren i världen.

Nästan inga andra idrottare i världen har valfriheten när det kommer till sina sponsorer som Mondo har. Wessfeldt sa till Di.

Weekend att kontrakten som hans företag ofta ingår är fleråriga arrangemang som är utformade för att öka i enlighet med idrottarnas framgång.

Trots att han bara var fyra och ett halvt år gammal var han redan i andan. När han var fyra och ett halvt år började han bråka och han var alltid tydlig med vad han ville.

Storebror Andreas, som nu är 28 år, deltog för Sveriges del i bland annat junior-VM 2012 och höll ett personbästa på 5,42 i stavhopp.

Armand duplantis föräldrar

Antoine, mellanbrodern, är 24 år gammal och har precis gått över från basket till baseboll. Han spelar för närvarande med Brooklyn Cyclones,

som är föregångaren till New York Mets. Men även lillasyster Johanna, 19, hoppar stavhopp (personbästa 3,96),

Enkelt uttryckt, atleticism finns i familjen, och det finns till och med i vårt DNA. Hans mamma Helena, som är född i Sverige, tävlade i en rad olika sporter,

bland annat sjuor, medan hans pappa Greg, som är född i USA, hade ett personbästa på 5,80 meter i stavhopp.

Redan när han var ett litet barn kunde jag se löftet i honom. Enligt Greg Duplantis är det svårt att förutse att någon slår ett världsrekord eftersom det är omöjligt att förutse hur begåvad någon skulle bli i så tidig ålder.

Men när Armand var 15 eller 16 kunde vi redan säga att han skulle utvecklas till en riktigt kapabel stavhoppare.

Det var mest en fråga om hur mycket fysisk tillväxt han var kapabel till och om han kunde utvecklas till en riktigt utmärkt idrottare eller inte. Han hade redan nått hög framgång som stavhoppare.

Armand Duplantis nådde en personlig höjdare

h poäng på 5,51 när han var 16 år gammal. Nästa år höjdes den till 5,90, och sedan till 6,05, och sedan ytterligare två år senare, slog en då 20-åring vid namn “Mondo” världsrekord med 6,18.

Han har nu även vunnit ett OS-guld.

Duplantis uppgav i en intervju med Expressen att han var tvungen att återvända till sina föräldrar i Lafayette, Louisiana, på grund av att träningsanläggningen på LSU, där “Mondo” gick på college, stängdes ner. Duplantis var tvungen att återvända hem.

Det är som Rocky Balboa: du måste gå tillbaka till grunderna. Den avviker i vissa avseenden från normen. Det var inte alls vad jag förväntade mig för några veckor sedan.

Åtminstone tills vidare har en gymnasieskola i området gjort sin friidrottsarena tillgänglig för allmänheten. Jag tränar i trädgården med en del av utrustningen som jag har…

Även om jag inte kan hoppa så högt, har det här området ett stativ för stavhopp. Den unge mannen på tjugo år tillägger: “Så jag kan göra några språng i alla fall.”

Svenska Friidrottsförbundet ansvarar för att föra register över varje svensk idrottare som tävlar med början vid 14 års ålder.

På grund av att Duplantis hade dubbelt medborgarskap registrerades även hans resultat. Efter detta tog Sverige kontakt med honom och visade intresse för det unga underbarnet.

Efter att ha fått ett erbjudande från Sverige om sin pappa Greg att bli en av tränarna för det svenska landslaget, ändrade Duplantis uppfattning om att tävla för hans födelseland, USA.

Utöver detta spelade det faktum att Armands storebror Andreas redan hade fattat samma beslut en roll i hans beslut,

liksom vetskapen att om han tävlade för Sverige så skulle han inte behöva oroa sig för att delta i så svåra evenemang som de hålls i USA.

I juni 2015 blev det känt för allmänheten att Duplantis hade tagit beslutet att börja tävla för Sverige. Därefter var han medlem.

Armand duplantis föräldrar

i Avestagruppen IK Stl, som var samma klubb som hans mamma var med i. Samma år tävlade han för Sverige för första gången i junior-VM som hölls i Colombia. Där vann han guld och satte rekord för evenemanget.

By sehzuka