Mon. Oct 3rd, 2022

Anna Nordqvist Pojkvän / Anna Maria Nordqvist är en svensk professionell golfspelare som tävlar på Ladies European Tour samt LPGA Tour, som är baserad i USA. Hon är en trefaldig vinnare av stora evenemang, efter att ha tagit hem LPGA-mästerskapet 2009, Evian Championship 2017 och Women’s British Open 2021. Hon är den enda kvinnan som inte är från USA som har vunnit stora mästerskap under vart och ett av de senaste tre decennierna (2000-, 2010- och 2020-talen)

Nordqvist var en skicklig amatörgolfspelare i både Europa och USA. Han är född i Eskilstuna, som ligger i Sverige. Hon var årets svenska juniorspelare både 2004 och 2005, Årets svenska amatörspelare 2005, flickamatörmästare 2005, bronsmedaljör vid European Ladies Amatörmästerskap 2005, tvåa vid British Ladies Amateur både 2006 och 2007, och slutligen vinnare av mästerskapet i sin tredje raka final 2008. Både 2007 och 2008 var hon en av golfarna som överlevde cutten vid Ricoh Women’s British Open, och 2008 , belönades hon med Smyth Salver, som ges till den lägst placerade amatören.

Hon var medlem i det svenska lag som vann 2008 års europeiska damlagsmästerskap, och hon var också medlem i det svenska lag som vann 2008 års världsmästerskap för amatörlag för Espirito Santo Trophy, där hon slutade som individuell löpare- upp till sin lagkamrat Caroline Hedwall. Båda dessa segrar var för det svenska laget.

I slutet av sitt första år vid Arizona State University 2007 hade hon vunnit titlarna Årets nykomling, Årets Pac-10-spelare och Årets nybörjare från National Golf Coaches Association (NGCA). Dessutom hade hon delat titeln Pac-10 co-champion. Heder av att ha blivit utnämnd till NGCA First Team All-American såväl som Academic All-American mottogs både 2007 och 2008. Vid 2008 NCAA Championships, som vanns av hennes Arizona State University-kollega Azahara Muoz, slutade hon delad för femte .

I december 2008 tävlade hon i LPGA Final Qualifying Tournament och slutade oavgjort på 25:e plats. Omedelbart efter att turneringen avslutats började hon sin karriär som professionell golfspelare. Hon kröntes till mästare i Ladies European Tour Final Qualifying School i januari 2009.

2017 har här, och Anna Nordqvist uthärdar en svår kamp mot körtelfeber. Tvärtom hindrar inte detta henne från att välja spelaren med det längsta strået när det är dags att avgöra vem som ska vinna Evian Championship en trist och blöt dag i de franska alperna.

Detta är hennes andra triumf på en stor tävling. Den första hände sex år tidigare och markerade början på hans professionella karriär. Detta var mer av en kampinsats och en prestation som hade följt på inte mindre än elva topp 10-placeringar i stora lopp.

Det är därför helt naturligt att man upplever en känsla av glädje när hon på torsdag piggar upp sig i årets tävling.

Miljön, klimatet och den övergripande känslan av Evian har alltid tilltalat mig väldigt mycket. Det faktum att jag kunde ta förstaplatsen i den här tävlingen förhöjer verkligen upplevelsen, och det faktum att jag kom hit kommer att fortsätta att ha en betydande betydelse för mig.

Men precis som i de tidigare exemplen kan tydliga spår av covid-19 finnas. Årets tävling kommer att hoppas över av så många som fem av de 20 bästa kvinnliga golfarna i världen, som alla har bestämt sig för att avstå från sitt deltagande.

Med tanke på hur mycket jag avgudar Evian var det aldrig ens en tanke att hoppa över denna resa. Jag var tillbaka i Sverige med min familj bara förra veckan, men innan dess hade jag inte sett dem sedan oktober föregående år. Dessutom tror jag att både resan till Japan och anpassningen till jetlag kommer att gå smidigare från Europa än vad de skulle ha gjort från USA, och dessutom tycker jag om att tävla som ett sätt att hålla mig i form.

Som något som har funnits på min bucket list väldigt länge, är att delta i OS något som jag är väldigt exalterad över. Min tid som representerade Sverige i Rio var oförglömlig, och jag ser fram emot att göra det igen i framtiden. Det är en fantastisk ära, och det är ännu en stolt milstolpe i min professionella karriär för mig.

Det har varit ett krävande år, och jag har spelat nonstop fram till förra veckan, då jag bestämde mig för att ta en paus. Eftersom jag behövde en paus, avstod jag från att faktiskt använda mina klubbor när som helst under omgången. Jag lägger inte mycket tid på att tänka på hur sannolikt det är att jag vinner; snarare koncentrerar jag mig på att göra mitt bästa för att ge fyra solida omgångar.

By sehzuka