Mon. Oct 3rd, 2022

Anna lotta larsson /\ Ingeborg Ann-Charlotte (Anna-Lotta) Larsson är en svensk sångerska och skådespelare. Hon är också känd under sitt artistnamn Anna-Lotta.

Anna lotta larsson
Anna lotta larsson

På Frams folkhögskola fick hon sin utbildning till sångcoach och efter det blev hon antagen till Operaskolan i Göteborg.

Hon är också känd för sina roller som hon spelade i filmen Heating Girl, som släpptes 1980, och serien Nya Tider. Dessutom var hon programledare för SVT-programmet med titeln “Har du hört det förut?”, som sändes länge.

Anna-Lotta Larsson är också involverad i dubbningsprocessen för animerade filmer för barn.

Anna-Lotta Larsson besökte nyligen Genelec Artist Room för en intim föreställning inför en samlande publik av beundrare och hifi-älskare.

Anna-Lotta Larsson firade nyligen den extraordinära bedriften att ha arbetat som professionell artist de senaste 38 åren.

Rollen som Anna, som var Larsons första på tv, var i den långlivade svenska sitcomen Värmlanningarna, som hon debuterade i för över fyra decennier sedan.

Under åren som har gått har hon haft en framgångsrik karriär inom tv, teater och film, förutom att hon har gjort en musikalisk karriär som resulterat i släppet av inte mindre än 17 album.

Larsson gjorde ett framträdande på Genelec Artist Room som en del av ett unikt samarbete mellan Genelec och Audio Concept, den mest välrenommerade leverantören av avancerad hi-fi-utrustning i Sverige. Genelec sponsrade evenemanget.

Hon gav ett framträdande för en publik som hade bjudits in specifikt, och ljudet kom från Genelec 8341-högtalare från The Ones-serien, tillsammans med en 7360 subwoofer.

Hennes producent och pianist, Andreas Landegard, följde henne på scenen. Genelec G Tre högtalare var ansvariga för att ge ljudet i framförandet. Se videon för att se och hör själv hur fantastiska resultaten blev.

Anna-Lotta Larsson och Fredrik Hermansson kommer att framföra sånger om livet, döden och kärleken på evenemanget “Praise to love”, som hålls i Stockholm.

Många identifierar Anna-Lotta Larsson med karaktären Anna från tv-serien Värmlanningarna. Det jobbet fungerade också som hennes introduktion till den bredare allmänheten år 1980.

Hon har utökat sin karriär genom att uppträda i musikaler, filmer, TV-program, soppteatrar och julturnéer, och hon har också spelat in 14 soloalbum.

Anna-Lotta har mestadels arbetat som soloartist, även om hon också har arbetat i samarbete med andra musiker, som Björn Skifs, Little Mike & The Sweet Soul Music Band, Ronny Eriksson och Göran Fristorp.

ett kvarts sekels tid. Anna-Lotta Larsson har hittills uppträtt på många platser som en del av sin julturné. De första åren ägnades åt att uppträda med Göran Fristorp, medan de senaste tretton åren har tillbringats med pianisten och arrangören Andreas Landegren.

När jag säger det verkar det som många år, men i verkligheten har det bara gått tjugofem år. Det känns inte så länge. Tiden går fort och ett år verkar gå på ett ögonblick.

1994 var året då Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp gav sig ut på sin allra första julturné. Under den tidsperioden var de de enda i kyrkan som höll fast vid föreställningen att framföra “vanlig” julmusik.

Anna lotta larsson
Anna lotta larsson

(skrattar) Det är en giltig poäng att göra. Om man tar bort humorn ur situationen är det underbart att det finns så mycket uppmärksamhet,

och det är roligt att publiken ser ut att räcka till för en mängd olika julföreställningar. Både för dem som njuter av glitter och för oss som tar julens budskap lite mer seriöst.

Det ser i alla fall ut som om publiken kommer att räcka till Anna-Christmas, Lottas som är namnet på hennes turné.

Sedan 1994 har sångaren rest hela vägen från norr till södra landet, uppträtt framför fullsatta kyrkor och konserthus och rullat runt på vägar som var isade i december. Typiskt på just den vägen.

När GP kontaktar Anna-Lotta Larsson per telefon har hon betat av spelningar i Piteå, Luleå, Skellefteå, Vannas, Bygdeå, Örnskoldsvik och Sundsvall.

Några timmar efter vår intervju ska hon öva inför föreställningen som äger rum i kväll i Uppsala missionskyrka och sedan .

fortsätter turnén över södra delen av landet (till skillnad från SVT och Melodifestivalen försöker Anna-Lotta Larsson sätta upp så kort och smart avstånd som möjligt).

Anna-Lotta Larsson firar sitt 40:e år som artist om drygt ett år, år 2020. Hennes första framträdande på tv var 1972, då hon medverkade .

i Jokkmokks-programmet Jokkes Bl vagen tillsammans med Arne Quick och Snoddas. Det var dock inte förrän 1980 som hon fick rollen som Anna i den omtyckta svenska tv-serien Värmlanningarna som hon blev ett känt namn. Sedan 1985 har hon spelat in en

totalt 14 studioalbum. Samma år gav hon den svenska rösten till Snövit i den animerade långfilmen producerad av Disney. Men majoriteten av människor är mer benägna att minnas Anna-Lotta Larsson av en helt annan anledning.

Det är svårt för mig att säga säkert. Mitt bästa antagande är att Disney försökte ge filmen en mer modern känsla, inte bara när det gäller karaktärernas röster utan också hur språket användes och, naturligtvis, ljudkvaliteten.

Naturligtvis var jag lite orolig över möjligheten att ersätta det arbete som Tatiana Angelini hade gjort, vilket för övrigt var enastående, men samtidigt kände jag mig riktigt entusiastisk över möjligheten.

För att sammanfatta det med ett par ord: Jag kommer aldrig att glömma hur härligt det var. Under åren har jag medverkat i en hel del röstskådespeleri, och Snövit har utan tvekan varit en inspiration för mig i det avseendet.

Jag svarade med ett rakt ja när jag blev tillfrågad. Men sedan dess har jag också jobbat med lite olika karaktärer här och där.

Jag gav rösterna till Joey, Alice och Mrs Wilson i den animerade serien “Dennis the Menace”. Jag porträtterade rollen som Landsmusen i pjäsen “Stadsmusen och Landsmusen”.

På senare tid porträtterade jag rollen som Pika, en svart fågel med accent från norra Sverige (som också är därifrån jag kommer). Pika är en karaktär i pjäsen “Lassie”. I tv-programmet “Franklin and Friends” hade jag också rollen som moster Teeny Turtle.

Sedan 1981 har jag varit involverad i en mängd olika aktiviteter. Jag har släppt 12 solo-cd-skivor, gjort många framträdanden runt om i Sverige, och i år är det 23:e året som jag och min ackompanjatör Andreas Landegren har turnerat.

i hela Sverige och framfört julmusik. Jag medverkade också som Maria i en föreställning av “West Side Story” 1984 och som Maria i en produktion av “The Sound of Music” 2015. Jag var med i tv-programmet “Nya Tider” och jag spelade Maria i båda dessa produktioner.

Dessutom hade jag rollen som Anna i August Dahlgrens “Varmlanningarna” på scen i Ransater 1981 till 1983 och 1989 till 1999.

Denna föreställning visades även på tv 1980. Tillsammans med Björn Skifs gjorde jag en föreställning på Hamburger Bors 1984 som en del av hans middagsshow.

Samma år uppträdde jag i min egen föreställning i Montreux-festivalen, som också valdes ut som årets bidrag. Jag har gjort tv-serier med Ronny Eriksson, “Lid I natt” (1995), “Bondånger” (1997), och “Bondånger II” (1998).

Anna lotta larsson
Anna lotta larsson

Utöver det åkte jag på turné med Erikssons show “Karleknger” (2005-2006). Utöver det hade jag rollen som häxan i 1991 års produktion av “Kvitebjorn Kong Valemon”, som visades på tv i Norge, Tyskland och Sverige.

By sehzuka