Tue. Sep 27th, 2022

Angelica Bengtsson Pojkvän /\ Angelica Therese Bengtsson är en stavhoppare som tävlar för Sverige och är bosatt i Växjö. Hon deltog tidigare för IFK Växjö och representerar nu Hasselby SK i tävlingar.

Angelica Bengtsson Pojkvän
Angelica Bengtsson Pojkvän

Hon har triumferat i ungdoms-VM, junior-VM och senior-VM. Angelica Bengtsson äger nu rekordet för den svenska inomhustävlingen med 4,81 meter,

och hon har även tidigare haft rekordet för utomhustävlingen (4,80 m). Vid en turnering för att fastställa idrottare till Unga OS den 22 maj 2010,

uppnådde Bengtsson ett nytt ungdomsvärldsrekord med en distans på 4,47 meter. Hon tävlade i gymnastik tidigare.

Charlotte Kalla går bort från den professionella konkurrensens värld och in i den okända och vardagliga tillvaro som väntar henne.

Angelica Bengtsson, som varit där i ett halvår och inte vill återvända, intervjuades av Sportbladet. Hon uttryckte att hon inte saknar Sverige alls.

Hon tillägger i en intervju om traditionell kärlek, matematik och gipsskivor som en cirkelstängning, “Jag är ganska tacksam att jag slutade innan jag gick helt kaput.”

Angelica Bengtsson och Oscar Vestlund blev först bekanta med varandra när de tävlade i ungdoms-OS i Singapore. Paret investerade i en bostad i Växjö under våren innan och Oscar Vestlund tänker göra det till sin permanenta bostad där.

Förfarandet var i sig inte särskilt obehagligt. Redan nu kallar jag det här stället hem. Jag skulle vilja vara kvar här tills vidare. Jag jobbar som IT-tekniker,

vilket är ett yrke jag verkligen gillar, och jag har många vänner här. Ändå har jag en stark önskan att åka tillbaka till Värmland.

Bengtsson sprang 4,12 m stavhopp utomhus 2008. Året därpå vann hon ungdoms-SM i Bors i mars genom att hoppa 4,22 meter inomhus, vilket gjorde henne till Sveriges bästa inom det året.

Tävlingen hölls samma månad. Hon vann ungdoms-VM i Bressanone 2009 och blev Sveriges allra första ungdomsidrottare som någonsin innehaft titeln.

Hon vann stavhoppstävlingen med en poäng på 4,32 meter och slog ut Michaela Meijer från Sverige som fick 4,10 meter.

Dessutom försökte hon tre gånger slå mästerskapsrekordet på 4,37 meter, men hon misslyckades varje gång.

Bengtsson klarade sig 4,37 meter senare under året, när hon vann stående tävling för ungdomar hemma på Varendsvallen i Växjö.

Detta placerade henne bara tre centimeter från ungdomsvärldsrekordet (U17) på 4,40 meter, som innehas av Valerija Voliks (Ryssland), Yingning Zhang (Kina) och Vicky Parnov (Australien).

Angelica Bengtsson Pojkvän
Angelica Bengtsson Pojkvän

Bengtsson hade vid det laget ett år till i den här åldersgruppen. Men med ett språng på 4,37 meter satte hon ett nytt inofficiellt världsrekord för 16-åringar.

Åtta månader senare slogs dock rekordet av Elizabeth Parnov, en australiensisk idrottare som ännu inte fyllt 16 år när hon hoppade 4,40 meter i sitt hem i Perth.

Bengtsson tog över det svenska juniorrekordet som tidigare innehas av Petra Olsen efter att hon vunnit U-VM-tävlingen med höjden 4,32 meter.

Senare under året hoppade Angelica Bengtsson 4,37 meter, vilket var en förbättring från hennes tidigare rekord.

Efter att ha hoppat 4,25 meter tog Bengtsson förstaplatsen och vann junior-VM den 24 juli 2010 i Moncton, Kanada. Sedan, vid en ålder av 17 år och 17 dagar,

blev hon den yngsta personen från Sverige som någonsin tagit medalj i juniorvärldscuptävlingen. Därför slog Bengtsson det tidigare rekordet i ålder, som hölls av Carolina Klüft och stod på 17 år och 261 dagar.

Bengtsson slog sitt första seniorrekord, det svenska inomhusrekordet, i januari 2011.

Hennes tid var 4,42 sekunder (det gamla från 2010 på 4,40 ägdes gemensamt av Hanna-Mia Persson, Kirsten Belin och Linda Berglund).

Det nya rekordet hölls dock bara i en knapp månad när det slogs av Malin Dahlström inte en, inte två gånger, utan tre gånger under en vecka.

Bengtsson å sin sida tog tillbaka rekordet den 20 februari och slog samtidigt juniorvärldsmärket inomhus med ett språng på 4,52 meter.

Hon slog sitt rekord igen två dagar senare på XL-galan som hölls på Globen med 11 centimeter, vilket fick den totala höjden till 4,63 meter.

Både Bengtsson och Malin Dahlström deltog i inomhus-EM i Paris i början av mars. Dessvärre blev båda utslagna i kvalet med samma poäng 4,35, vilket innebar att de var oavgjorda på sista plats.

Bengtsson vann guldmedaljen i JEM-tävlingen som hölls i Tallinn i juli 2011 och nådde en höjd av 4,57 meter.

Detta satte ett nytt rekord för turneringen; det tidigare märket hölls av Jelena Isinbayeva på 4.40. Utöver det var det nytt svenskt utomhusrekord för seniorer,

då hon klarade 4,52 och sedan 4,57 i samma tävling och slog Kirsten Belins tidigare rekord som var 4

.51. Det blev också ett nytt bästa resultat för juniorer utomhus (Silke Spiegelburg hade det gamla på 4,48), men det blev inget juniorvärldsrekord .

eftersom Bengtssons inomhuspoäng på 4,63 från tidigare under säsongen fortfarande fanns kvar. Bengtssons utomhusresultat var också ett nytt bästa resultat för juniorer utomhus.

Klockan slog tolv, vilket markerar början på det nya året. Äntligen början på något nytt. Det bjöds på champagne och vi hade det trevligt.

Vi befann oss på efterfesten, där det var ganska många fler deltagare. Jag hörde flera andra diskutera både honom och henne. HENNE? Nej nej nej. Jag kunde inte hålla tillbaka min upphetsning längre,

så jag slog till. Mina närmaste vänner sprang efter dem, och det var inget mer som kunde göras vid det här laget. Jag gjorde mitt bästa för att undertrycka mina känslor,

men jag kunde bara inte stoppa tårarna från att falla. Det var meningen att det skulle vara jag som skulle sova i hans säng med honom, inte hon.

Istället för henne skulle jag vara den som låg där och blev klappad. Det var som om någon hade tagit mitt hjärta, rivit det i tusen bitar och sedan hoppat på det.

Angelica Bengtsson Pojkvän

Det var inte längre ett problem eftersom han träffade någon annan, och jag tänkte inte längre på honom. Det hade gått tre dagar, exakt tre dagar.

Jag var medveten om vad han höll på med vid det här laget, och kunskapen orsakade mig mycket smärta. Jag fick mig en drink till,

torkade mina ögon och ansträngde mig för att avleda mina tankar och ha lite kul. Men tanken att det inte var jag bestod, och jag kunde inte riktigt sätta fingret på var det var.

Den kvällen var jag så upprörd att jag inte kunde sluta gråta, och mitt nya år fick en fruktansvärd start på grund av idioten.

Jag snyftade så oerhört mycket och kände mig så fruktansvärt tom, förrådd och äcklad av situationen.

Det hade gått två dagar sedan nyår, och nu var det dags för mig att hämta mina tillhörigheter; Jag avskydde att göra det. Jag försökte undvika att se honom, så jag knackade på dörren.

Vi slutade var och en med vad vi gjorde för att titta på den andre, och sedan tog jag sakerna som han hade samlat ihop och gick.

Nej, inte förrän han drar mig åt sidan och frågar om han i alla fall får få en kram av mig först. Jag ska gråta ut mina ögon. Jo det kan du.

Efter att kramen var över bultade jag nästan ut ur rummet och smällde igen dörren trots att den inte var helt stängd hela vägen.

Att känna hans armar om mig och känna lukten av hans parfym, se honom där han bor och sedan tänka på honom och henne var för mycket, och jag såg honom där han bor.

Mina ögon tårades hela vägen hem, men jag tvingade mig själv att inte gråta trots att jag kände för att gråta. Inte just nu.

När jag gick för att hämta mina saker hemma såg jag att de hade kommit och jag snyftade okontrollerat. En hel timme utan pauser alls.

Ingenting kommer någonsin att bli sig likt igen, och jag har ingen aning om hur detta kunde ha hänt från första början. Det skulle inte alls vara så här eftersom vi skulle göra det. Det skulle vara vi två.

Angelica Bengtsson Pojkvän
Angelica Bengtsson Pojkvän

By sehzuka