Tue. Oct 4th, 2022

Angeldahl Partner /\ Filippa Angeldahl är smeknamnet för Ingrid Filippa Angeldal, en svensk professionell fotbollsspelare som spelar för Manchester City och det svenska landslaget. Angeldahl spelar mittfältspositionen för båda lagen.

Angeldahl Partner
Angeldahl Partner

Damallsvenskans mest värdefulle spelare 2017 gick till Angeldahl, som var en medlem av Hammarbylaget som vann pokalen.

Hon flyttades kort efter det till Linköpings FC-laget som skulle fortsätta att vinna ligan.

Den 2 september 2021 avslöjades att Angeldahl hade skrivit på ett kontrakt med det engelska FA WSL-laget Manchester City för en period på två år, med möjlighet att förlänga det med ytterligare ett år.

Filippa Angeldahl, en framstående i det svenska landslaget som spelar mitt på planen, hade sin stora debut vid OS i Tokyo förra året.

Efter det gjorde Angeldahl övergången till det bästa laget i England, Manchester City. Under det första året i Manchester City var Angeldahls speltid överallt, men klubben slutade till sist trea i WSL.

Angeldahl var på plats under tisdagen när landslaget påbörjade frivillig träning inför EM som ska hållas i England.

Hon uppger att det passade henne bra eftersom hon varit frånvarande under en mycket lång period.

Lite mer än en månad har gått sedan klubblagssäsongens slut.

– Jag har egentligen inte haft semester sedan OS, men det har varit nonstop action sedan dess, så det har varit underbart att ta det lugnt en liten stund. Dessutom är det första gången jag någonsin haft ledigt precis innan ett mästerskap.

Det var bland annat i Italien där hon och hennes lagkamrater i landslaget, Nathalie Bjorn och Emma Kullberg, firade högtiden.

Vi bodde i en fastighet som vi hyrde i två veckor och hade en fantastisk tid att sola oss i solens varma strålar.

Men utöver det var det en helt oväntad händelse som ägde rum under semestern: ett frieri.

Jag blev ganska förvånad över hur underbart det känns. Ändå har jag inga klagomål och jag trivs jättebra med det.

Megan Brakes flickvän behövde dock först rådgöra med sina gemensamma bekanta.

Det var nödvändigt för henne att få tillstånd från både Nattis (Bjorn) och Julia (Ziggiotti Olme), så de tre åkte på utflykten tillsammans. Det var en underbar upplevelse.

Det är redan mycket uppenbart att ett av årets viktigaste samtalsämnen kommer att avvika från damlaget. Efter att ha tillbringat de två senaste säsongerna i Hammarby går Filippa Angeldahl nu vidare för att utöva andra möjligheter.

Inför säsongsstarten 2016 förvärvade Hammarby Angeldahl från AIK. Denna flytt var en stor anledning till att Hammarby kunde återvända till Damallsvenskan.

Det senaste året har hon varit en av de mest betydelsefulla spelarna i truppen, vilket också stod klart när hon röstades fram till årets mest värdefulla spelare på fotbollsgalan i november.

Hennes prestation i år har varit en av de främsta anledningarna till att hon valdes ut till denna ära. Angeldahl ansågs också vara priset för årets banbrytande prestation;

den äran gick dock till sist till Tove Almqvist från Linköping. Följande är Filippas kommentar till valet samt hennes tid i Hammarby:

Min tid i Bajen är ojämförlig; kärleken och stödet som genomsyrar laget är något extraordinärt, och det är något som jag aldrig har mött i någon annan miljö.

Angeldahl Partner
Angeldahl Partner

Som ett resultat säger jag detta med en rad känslor. Under min tid på Bajen har mitt team och jag åstadkommit mycket, och jag är verkligen nöjd med de prestationerna;

Ändå ser jag fram emot att ta itu med något nytt under 2018. Jag vill ta tillfället i akt för att rikta ett hjärtligt tack till alla Bajen-fans som aldrig har vacklat i sin lojalitet mot oss oavsett omständigheterna. Trevligt att träffas igen!

I en kommentar till nyheten sa Olof Unogrd, som fungerar som både sportchef och huvudtränare för damlaget, följande:

Ett minst sagt förödande slag. Beslutet att behålla Filippa har varit i fokus för många människors ansträngningar, och vi har ansträngt oss mycket för att fatta det beslutet.

Olyckligtvis har Filippa bestämt sig för att fortsätta med nya möjligheter, och vi måste erkänna, respektera och tillmötesgå hennes beslut.

Det är bara att tacka varandra för det som varit och önska varandra framgång för det som komma skall, men jag är både stolt över och förundrad över resan som Filippa har tagit med oss ​​de senaste två åren.

Uppenbarligen strävar man efter att hitta en lämplig ersättare för Filippa så snart som möjligt.

Stanway, som bara är 23 år gammal, har gjort fler mål för Manchester City än någon annan spelare i klubbens historia.

Hon har också tjänat 38 landskamper för England, men hennes magnifika vinnare i förlängningen mot Spanien i kvartsfinalmatchen på Amex Stadium är det viktigaste bidraget

hon någonsin gjort.

Stanway har utmärkt sig som en box-to-box-mittfältare för både sin klubb och sitt land, så låt inte hennes lilla storlek på 5 fot 4 tum lura dig att tro att hon inte är villig att sätta in foten där det gör ont .

Även om hennes mångsidighet är en av Cumbrians största tillgångar, är det som en box-to-box-mittfältare som Stanway har glänst.

Under hela den här turneringen har England visat upp mycket vacker, flytande fotboll, men när situationen bad om grym och driv, gav Englands Stanway det i massor mot Spanien. Matchen varade i 120 minuter.

På grund av detta inledde Angeldahl matchen med sin mångårige vän Nathalie Bjorn mitt på planen för andra matchen i rad i Sveriges spännande kvartsfinalseger med 1-0 mot Belgien.

Angeldahl hänvisade till henne som “min käraste vän, min syster” samtidigt som hon syftade på sin följeslagare. “Vi har alltid drömt om det här, att vara här tillsammans”, sa de två.

Angeldahl gjorde sitt första framträdande med den svenska seniortruppen i Algarve Cup 2018. Hon deltog i matcher mot Ryssland och Sydkorea under sin första turnering.

Filippa Angeldahl vill dock inte avslöja hur Megan, hans flickvän och blivande fru, ställde frågan.

Hon skrattar och svarar: “Det är något jag håller för mig själv.”

Hon hoppas just nu på att lyckan hon hittat i kärleken skulle ge ytterligare ett lyft inför EM i England.

När det går bra i ditt personliga liv, översätts det vanligtvis till framgång på fotbollsplanen också. Att ha vistats i England under det första året har gett en känsla av trygghet.

2009 var sista gången England tävlade i EM-finalen; de besegrades av Tyskland med 6-2 i Helsingfors.

Sverige ligger nu först i Europa, medan England för närvarande ligger på en nionde plats.

Det har varit sju tidigare matcher mellan de två lagen, där Englands ensamma seger kom i den andra delen av den första EM-finalen på Lutons Kenilworth Road 1984. Sverige fortsatte dock med att vinna titeln efter en straffläggning.

Den senaste matchen mellan dessa två lag ägde rum i slutspelet på tredje plats vid VM 2019, och Sverige gick som segrare med en 2-1-seger.

Angeldahl Partner
Angeldahl Partner

Tre raka semifinaler spelades av England, som alla förlorades: 2-1 till Japan vid VM 2015, 3-0 till Sarina Wiegmans Nederländerna i näst sista EM 2017 och 2-1 till USA vid VM 2019.

By sehzuka