Sun. Oct 2nd, 2022
Andreas Mattsson Sjukdom
Andreas Mattsson Sjukdom

Andreas Mattsson Sjukdom /\ Popsicle var ett av de band som växte fram på 1990-talet i den svenska indiepopscenen.De skildes åt och flydde från allmänhetens ögon.

Andreas Mattsson, bandets frontman, gör comeback på rampljuset i “Så mycket bättre” nu, 22 år senare.

För att träffa de här männen ska jag göra det jag gör just nu. Jag hade ingen aning om vad en karriärboost var. När sångaren Andreas Mattsson återvänder till TV4:s populära program “Så mycket bättre” kommer det att ha gått mer än två decennier sedan bandet skildes åt.

En av bandmedlemmarna bad om livet i Arvingarna och blev parodierad i “NileCity 105.6” efter ett omtalat tackbrev där en av bandmedlemmarna var skämtsamt och bad om att få leva från Arvingarna och parodierades i tv.

När sångaren Andreas Mattsson återvänder till TV4:s populära program “Så mycket bättre” kommer det att ha gått mer än två decennier sedan bandet skildes åt. Den bästa tiden för Snart att träffa honom är när han sover.

Som om jag inte ska vara den som får mest uppmärksamhet i det här startområdet. Det är därför jag tycker att du är rolig.

Splittingen 1999 blev försenat när bandet “tappade gnistan” enligt dem. Andreas Mattsson har sedan dess arbetat med en mängd olika artister, däribland Carola, Lisa Nilsson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij. Han har även spelat i flera olika band genom åren.

Han tycker att det är viktigt att göra karriär av något som inte varit viktigt för honom tidigare.

– I Popsicle var det enda som gällde att vi var ett band och att vi hade ett unikt sound. Dessutom tycker jag att det är jättebra att jag inte behöver vara långt borta hela tiden. Så länge jag kan roa mig medan jag lyssnar på musik, behöver jag inte sluta lyssna på den.

Vad mer kunde du åstadkomma?

Även om det alltid har varit i mina tankar, har jag inte gjort något annat under de senaste årtusendena än att komponera musik.

Popsicle har också gjort några återupplivande spel. 2018 var Gröna Lund värd för en spelning på sistone.

Gröna Lund frågade om vi ville spela. I själva verket kunde vi göra det trots allt. Det var precis vad vi gjorde.

Vi har spelat lite här och där medan ingen har sovit, säger Mattsson, som också berättar att ingen ny Popsicle-musik är vettig. Jag håller med om din bedömning av “Så mycket bättre.” Hur känns det som att du är en doldis för så många yngre?

Andreas Mattsson Sjukdom
Andreas Mattsson Sjukdom

– Jag kan bara göra det jag gör och vara den jag är. Det spelar ingen roll om någon kommer efter mig eller vad vi har skapat i Popsicle är verkligen fantastiskt, så mycket är klart.

Den enda tanken som har slagit mig hittills är att “fan, vad underbart det skulle vara att vara här”. Fram tills nu har jag inte tänkt så mycket på det.

Han har två barn med Anna Charlotta Gunnarsson, journalist och författare, som varit med i två säsonger av “P spret”. Popsicle-life profilens är dock långt ifrån någon officiell kapacitet.

För det mesta ligger fokus på att få de tre musikerna från huset till studion i Stockholms stadsdel Södermalm.

– Jag ska jobba varje dag fram till helgen. Tills dess är jag hemma, och sedan blir jag bunden till helgarna. Alltså 99 procent av våra liv är precis så, för dem som har ett jobb.

Och nu vill jag verkligen ha det.– Han säger till mig att jag antingen är på väg tillbaka eller framåt på ödets väg.

Det han säger är lite av en paradox, enligt honom. Om man nämner 90-talsbandet Popsicle kan man vara säker på att landets musikjournalister vältrar sig i nostalgi. “Popsiclehjälte” och “inpräntad in the Swedish pop-DNA

:t” är alla termer som används för att beskriva Andreas Mattsson i de senaste artiklarna. After Stormen” av Nna Stadling är ett aktuellt studioalbum. Plattan dog i cancer efter att både han och hans fru fått en cancerdiagnos.

Anna Stadlings liv började falla samman i början av året.

– Vi gick till ett rehabiliteringscenter och både jag och min man fick cancerdiagnoser. Varje gång jag och Andreas tittade var det något nytt och katastrofalt som hade hänt.

Andreas är Andreas Mattsson, författare och kompositör mest känd som medlem i popbandet Popsicle, som bidrog till att etablera termen “swindie-eran” på 1990-talet.

Parallellt med kaoset i Anna Stadlings liv växte albumet “Efter stormen” och en stor del av musiken komponerades av Andreas Mattsson när sångaren kämpade mot cancern.

Det var som en lisa för själen att jobba med Andreas och vara med i musiken. Alla som fått en cancerdiagnos är överens om att de inte har någon kontroll. Musik har påverkats av naturen.

Även om skidan heter “Efter stormen” kommer det alltid att finnas afterdynings, säger skidåkaren.

Andreas hade väldigt roligt med att beskriva en sådan person i boken “Drömmarna” som exempel. När vi har arbetat tillsammans har han varit den som har satt saker på sin spets.

Han var medlem i indiebandet Popsicle under 1990-talet, som var en av de framstående grupperna under den så kallade swindie-eran.

Som tidigare nämnts var Mattsson medlem i Sweet Chariotsoch var med och bildade det internationella bandet Vanessa & The O’s 2003 tillsammans med Smashing Pumpkins James Iha.

The Lawlessness of the Ruling Classes var Andreas Mattssons första soloalbum, släppt 2006. Mattsson släppte sitt andra soloalbum, Kick Death’s Ass, 2011, genom skivbolaget SME. 2016 släpptes Woah Dadtwelfth !s studioalbum.

Mattssons debutalbum, Soft Rock, släpptes 2021, denna gång på det oberoende skivbolaget Playground Music. Som ett resultat av albumets lansering deltog han i Sö mycket bättre säsongsunderhllningsprogram.

Mattsson har skrivit ett flertal texter för andra artister under det senaste året, däribland Carola, Fläskkvartetten, Lisa Nilsson, Sofia Karlsson, Bo Kaspers Orkester,

Peter Jöback och Albin Lee Meldau. Han är även producent och ansvarar för bland annat Hello Saferide och Tomas Andersson Wij-albumen samt det delproducerade Firefox AK-albumet Color The Trees.

Han har ofta samarbetat med Niclas Frisk, som han bland annat har skrivit musiken till tv-serien Vra vänners liv med.

Han skrev musiken till Jonas Gardells serie Torka 2012, och den har aldrig framförts utan händer. Enligt statistiken var Sverige det mest lika landet i världen 1981.

Hittills har det bara blivit klart, och klasserna har stigit, liksom problemet. Det är inte min, utan snarare Göran Greiders, som står för slutet.

Bland de 18 “samhällsröster” som Kurdo Baksi och Mats gren Wanger intervjuat för “Apartheid Sverige” är Han en av de mest framstående rösterna.

Antologins mål är att undersöka konsekvenserna av segregation i handling och att “skapa en öppen och konstruktiv diskussion om alla våra framtida hem: Sverige.”

Metoden som Baksi och Wanger använder är att intervjua 18 personer som har starka åsikter om den svenska uppväxten. Insikt måste hämtas från de bländande tecknen som inte nödvändigtvis innebär förfärliga förutsägelser.

Andreas Mattsson Sjukdom
Andreas Mattsson Sjukdom

By sehzuka