Tue. Oct 4th, 2022
Anders glenmark sjuk
Anders glenmark sjuk

Anders glenmark sjuk /\ Efter en högriskoperation fick Anders Glenmark en varning.I “Nyhetsmorgon” i TV4 berättar artisten om den upprörande resan tillbaka.

När man börjar måste man lära sig allt från början, inklusive hur man borstar sina egna tänder, äter mat från sin egen mun och går på egna ben, säger han.

Årets Höst Turné-artister, 67-årige Anders Glenmark; 62-årige Thomas “Orup” Eriksson; och 63-årige Niklas Strömstedt, gör om sina föreställningar för att hedra sin kommande milstolpe. Anders Glenmarks tidag okända hälsoprobleme nämndes av “Nyhetsmorgons” gäster medan de såg programmet.

Konstnären berättar att han gick på ett jäkla smäll och har varit på sjukhus i tre månader.

Det var något som hette “kavernom”, och det var en kärlmissbildning som sög upp hans ryggmärg och gjorde honom argare.

Än så länge är den ganska stor, och den tog upp 75 % av ryggmärgen. På svenska var det en trevlig upplevelse. Glenmark berättar att jag bad honom att bli av med det.

Trots att han var medveten om att en operation skulle innebära flera risker, bland annat förlamning, beslutade han att inte genomföra den. Han placerades på översidan av bålen för operationen, där han stannade under ingreppet.

Eftersom signalsystemet inte har fungerat har nerverna i benen och armarna inte bildats för att leverera rätt impulser till musklerna där, säger han.

Glenmark hamnade i regelstolen och har sedan dess jobbat hårt för att komma tillbaka.

För att lära sig något måste man börja från början, sätta sig i andras skor, sitta ner och ta ett djupt andetag. Det är som att börja från början.

Anders Glenmark har en nyvunnen lust att uppträda på scen efter att ha sett GES på “Lotta p Liseberg” nyligen.

• Jag sa i ett långt tal att jag inte skulle ta emot något från någon och att jag skulle gå tillbaka dit jag kom ifrån. Det är en bra idé att ha det här planerat, för vi ska sjunga och spela, säger artisten.

Anders Glenmark har sökts upp av Aftonbladet.

Anders Glenmark och Orup är tillsammans med Niklas Strömstedt medlemmar i musikgruppen GES som gör krogturné på hösten och inspireras av de två förstnämnda gästerna i TV4:s Nyhetsmorgon under sommarmånaderna.

Anders glenmark sjuk
Anders glenmark sjuk

Anders Glenmarks hälsa, liksom den kommande showen, diskuterades på denna plats.

I sändningen säger han att han legat på sjukhuset i tre månader och har haft “något sådant”, en “kärlmissbildning” som “fastnat i ryggmärgen under nacken”, säger han.

Han bestämde sig för att genomföra operationen, trots att han visste att det var en riskabel sådan, eftersom han inte ville bli skadad.

– Man kan vara helt rädd, men jag var bara halvrädd. Så det var därför du inte tog med mig till gymmet, säger Anders till programmeraren Anders Pihlblad.

Han kunde lära sig om allt, inklusive hur man klä sig, gå till toan och över huvudet ta ett roder till ena sidan av kroppen.

Det hade kommit en reaktion, de kom nära mina nerver och gav mig en rejäl spark i ryggen.

En rullstolsdriven rollator har fört honom upp från dödens rand i ena halvan av hans kropp.

Med detta i åtanke kommer vi att sjunga och spela, och jag har inte tid att vara sur, så det är fantastiskt att ha det här på plats.

För G:et i bandet fanns det ingen möjlighet att åka på mer än en turné på vintern med Anders Glenmark, 67, Thomas “Orup” Eriksson, 62, och Niklas Strömstedt, 63.

TV4:s Nyhetsmorgon berättar om Anders Glenmark, som berättar hur han fick utstå en lång väg tillbaka till ett normalt liv efter en rad komplikationer efter en operation.

– Jag hoppade över en klippa och landade på en smugglarbåt på tre dagar, säger artisten i TV4.

Anders glenmark sjuk

Glenmark kollapsade från tyngden av en kavern, en förvrängd representation av hans inre som fick honom att må ännu sämre. När kören började sjunga meddelade artisten att något måste göras.

Än så länge är den ganska stor, och den tog upp 75 % av ryggmärgen. På svenska var det en trevlig upplevelse. Så, jag bad honom att bli av med det, sa han i TV4.

Anders Glenmark bestämde sig för att fortsätta med operationen, trots att han i förväg varnats för riskerna med förlamning.

Läkarna hade anlänt för närliggande nerver under hela operationen, så det fanns inga spår av smärta i överkroppen när han kom ut från operationen.

Eftersom signalsystemet inte har fungerat har nerverna i benen och armarna inte bildats för att leverera rätt impulser till musklerna där, säger han.

GES-artist berättar historien om hur han ramlade i en rullstol och sedan dess har han fått knoga för att återta rörligheten i överkroppen.

För att lära sig något måste man börja från början, sätta sig i andras skor, sitta ner och ta ett djupt andetag. Han säger att det är som att börja från början. Det gav Glenmark driv att vara orädd att bandet hade sin turné planerad.

• Jag sa i ett långt tal att jag inte skulle ta emot något från någon och att jag skulle gå tillbaka dit jag kom ifrån. Det är en bra idé att ha det här planerat, för vi ska sjunga och spela, säger artisten. Som folkkärakonstnär Anders Glenmark nyligen har fått frågan om sin hälsa.

Det går att säga att bara hälften av operationen var genomförd, säger Han till Aftonbladet om samma operation.

Anders glenmark sjuk
Anders glenmark sjuk

By sehzuka