Tue. Sep 27th, 2022

Alice teodorescu familj /\ Advokat och politisk kommentator Alexandra “Alice” Teodorescu arbetar med Svenska företagares Företagarnas organisation. Den rumänskfödde Teodorescu flyttade till Lund, Sverige, med sin familj 1989. Den liberala tankesmedjan Timbro’s Sture Academy var där hon fick sin utbildning och träning. Med början i april månad avtäckte Ulf Kristersson Moderaternas långsiktiga politiska riktningsarbetsgrupp. Alice Teodorescu Mwe, politisk redaktör för Göteborgs-Posten, stod bredvid M-ledaren.

Hon hade skrivit ledare efter ledare och vädjade om att partiet skulle ta ledningen, särskilt i frågor om invandring och integration. Denne uttalade samhällsdebattören är nu det nya ideologiska politiska programmets huvudsekreterare. Några månader senare spårar Expressen upp henne på ett kafé på Stureplan i Stockholm.

Inte ett lätt samtal, eftersom jag hade en fantastisk tid hos GP. Men under de få år jag har tillbringat i arbetskraften har jag märkt att jag trivs i miljöer där förändring är desperat nödvändig, som Alice Teodorescu Mwe uttrycker det.

Fakta och bio om Alice teodorescu familj

  • Svenskt Näringsliv anställde henne som kommunikationsstrateg efter att hon avslutat sin juristutbildning och arbetat som praktikant på Brysselkontoret.
  • Hon har även skrivit ledare för bland annat Oskarshamnsbaserade Barometern och Gotlandsbaserade Allehanda.
  • Hon startade en grupp kvinnor som hjälper varandra kallad “A Place in Heaven for Caring Women” (A Gathering of Caring Women) 2009. När det kommer till liberal diskurs har Teodorescu “erkänt sig själv som en kraftfull och modig debattör .”
  • Hon är en förespråkare för ett individualistiskt förhållningssätt till jämställdhet och har kritiserat insatserna för att införa kvotering av kvinnor i företagsstyrelser.
  • Hon har också skrivit verk om ämnena mångfald och lärande.


I en debatt i Sveriges Radios kanal 1:s P1 Debatt i februari 2014 väckte hon stor uppmärksamhet genom att kräva en precis definition av “rasist” och ifrågasätta rasismens strukturella karaktär i Sverige.Hon betonade också att det aktuella samtalet om ämnet behövde vara mindre dogmatiskt och polariserande.Under deras direktsända argument om rasism i Sverige under Almedalsveckan 2014 i juni och juli, avböjde Ali Esbati att skaka hand med Teodorescu.Teodorescu och Esbati kritiserades båda efter debatten för att de påstås inte lyssna på den andres ståndpunkt.


Därefter skrev Teodorescu en opinionsartikel i Svenska Dagbladet där hon kritiserade media för att vara för lättsam mot Miljöpartiet.Hennes bakgrund formade hennes syn på demokrati.Hon föddes i det kommunistiska Rumänien och flydde till Sverige 1989.Alice och hennes syster växte upp i Lund av sin mamma efter att föräldrarna separerat.Med tanke på hennes ovanliga uppväxt i ett avlägset land var hon en sällsynt syn i klassrummet.


Alice var tvungen att arbeta extra timmar för att kunna köpa kläder som sina klasskamrater eftersom hon växte upp i ett hushåll där utbildning värdesattes men pengar inte.Hennes mamma hade gjort en omvänd klassresa genom att fly.I sin sommarföreläsning 2015 diskuterade hon hur människor antingen kan använda känslan av att vara utanför för att ytterligare isolera sig eller som en språngbräda.startrampen var något hon frivilligt bestämde sig för, med föräldrastöd utifrån deras värderingar om lärande och kulturen i universitetsstaden Lund.


Sannolikheten för att min familj blir accepterad till Sverige om vi kom idag är mindre.
Det är därför jag inte kan skaka dessa tvivel.Ett rättvist samhälle, enligt min uppfattning, är ett där människor är fria att röra sig mellan socioekonomiska skikt, snarare än ett där det inte finns någon social stratifiering alls.Hon har utvecklat sin egen unika stil som ett resultat av sin uppväxt som uppmuntrade henne att tänka och handla utanför ramarna.För henne finns det en viss sorg i att ställa sig på de utstötta.
Det återstår att se vad hon kommer att kunna göra i sin nya position inom partiet.


När mammaledigheten med sin förstfödde son, som nu är 1,5 år, tar slut planerar hon att dyka med huvudet först in i rollen.Alice, som länge har önskat att skaffa barn, måste känna att det är en riktigt viktig och efterlängtad möjlighet att bli mamma.Vid 35 år kunde jag inte vara mer nöjd med hur mitt liv formas.Att säga att jag är tacksam och imponerad av denna välsignelse skulle vara en underdrift.

Alice teodorescu familj

By sehzuka