Sun. Oct 2nd, 2022

Ake strömmer barn /\ 1958 började Strömmer arbeta på Sveriges Radio. Fem år senare gick ke Strömmer till Radiosporten och etablerade sig som en respekterad sportjournaliststylist. Han var värd för Svensktoppen kort 1978 och har medverkat i program som Sportradion, P’ minuten, Midnight Hour med flipp eller flopp och Minnesmästarna.

Hans berömmelse cementerades av hans arbete som en kvick radiovärd. Minnesvärda radioreportage av ke Strömmer sändes under den 100:e olympiska simmatchen mellan Gunnar Larsson och Mark Spitz 1972 i München, den 100:e olympiska längdskidmatchen mellan Thomas Wassberg och Juha Mieto 1980 i Lake Placid, och upploppsstriden mellan Anders Gärderud och polisen 1976 vid olympiska sommarspelen i Montréal. Fram till sin pensionering var Strömmer måndagsmorgonkrönikör för Radiosport. Det finns en fullständig frånvaro av detaljer om hans avkomma.

Fakta och bio om Ake strömmer barn

  • Strömmer gick i pension från Radiosporten 1996 och började samarbeta med Peter Flack om sketcher till Flacks komedier.
  • Från 1984 till 1987 övervakade han verksamheten i Borlänges Folkets Hus.
  • Han har också skrivit orden till flera svenska hits, som Doris Svenssons “Du som bara har set vr”, dansbandet Jigs “Hörru Rut” och Jerry Williams “Gitarzan”.
  • Han var ett fan av Djurgrden IF, men han komponerade orden “Bajen va namnet”, Hammarby IFs kampsång, till tonerna av “Blue is the Colour”, hymnen för Chelsea FC från England.
  • Som frilans arbetade han på TV4 och vid sidan av radio A:s parhäst Lennart Julin rapporterade han om en rad stora friidrottsturneringar.
  • Han arbetade också för svensk nationell tv och tillhandahåller analyser av sportevenemang för digitala sändningar av olympiska sommarspelen 2000 i Sydney.


Utöver sin radioreportage gjorde han även ett flertal tv- och filmframträdanden för sa-Nisse.Åke Strömmer, 68, gick bort i går morse med hustrun Lena Ingels och fem barn vid sin sida. -Stämningen var lugn och allt han behövde göra var att sova.Marie Ingels, Lenas 44-åriga dotter, säger till Expressen att hela familjen kunde resa dit.Diagnosen prostatacancer kom till ke Strömmer för två år sedan. –
För att säga det rakt ut, det var inte särskilt roligt.Jag är på ett fruktansvärt humör och har ingen aning om vad som kommer att hända härnäst.


Trots att han genomgick bestrålning och kemoterapi, spred sig hans sjukdom så småningom till den grad att han krävde tunga mediciner för att hantera smärtan han upplevde som ett resultat av benfrakturer.
När han för en månad sedan ringde sin gamle vän från Radiosport, Lars-Gunnar Björklund och utbrast, “det är över!”han visste att slutet var nära.Han heter Lars-Gunnar Björklund.Det här är Lars-Gunnar Björklund som talar: Jag gratulerade dig, eller hur?


Cancern har tärt på mig, och det förstår du.Nu kommer jag så kan vi slå oss ner på Centralen i Stockholm där du, jag och Tommy Engstrand kan minnas vår tid på Orientexpressen, sa ke. -Mötet var planerat, men han ringde senare för att ställa in det.Det finns inget sätt för mig att sätta mig ner.Istället för att gå till restaurangen bestämde vi oss för att besöka ke i Borlänge.Som förberedelse för vår tågresa på onsdag gjorde Tommy Engstrand, Fredrik Belfrage och jag en beställning på servis.


På tisdagskvällen fick vi dock ett avslag: “ke var för hemskt.”Det är en hemsk, smutsig känsla.Strömmer och Björklund är två jättestora slackers, så man skulle kunna tro att de hade skött allt själva vid det laget, men egentligen fanns det inte så mycket mer att diskutera.Radiokommentatorer om skidåkning i 26 år, Jo Strömmer och Assar Rönnlund, 69, har varit tillsammans sedan de träffades 1972 och blev ett radarpar. –
Tack vare vårt ömsesidiga sökande återförenades vi äntligen och hade lite kvalitetstid tillsammans med familjen.Enligt Assar Rönnlund var han en snäll kille som gick ut för att hjälpa andra.Snarare än tidigare… De skulle besöka Assar och Toini i deras bergshus Hemavan igår. -Ibland tittade vi till och med på en skidshow.

Ake strömmer barn

By sehzuka